YENİ RENAULT KANGOO FİYAT, DONANIM, TEKNİK ÖZELİKLERİ İNCELEMESİ

Ototeknikveri     25 Temmuz 2013 12:07

Yeni Renault Kangoo, 1.5 dCİ, Joy, Touch ve Extrem donanım paketleriyle satışta.

YENİ RENAULT KANGOO FİYAT, DONANIM, TEKNİK ÖZELİKLERİ İNCELEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault’un makyaj oeprasyonu ile görünüm ve teknoloji olarak iyileştirmeler yaptığı yeni Kangoo, tek motor ve üç farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulmaya başlandı. Joy, Touch ve Extrem adlı paketler ile sunulmaya başlanan yeni Kangoo; yeni ön yüzü, büyütülen logosu, modern görünü?ü ile markanın yeni ifadesine kavuşurken, enerji verimliği ve teknoloji konusunda da öncüsünden ayrılıyor. Renault yeni araçlarında markasının yeni marka kimliğini daha iyi ortaya koymak için parlak siyah bir fon üzerinde büyütülen logoya yer veriyor. Kangoo Yakla?ık 15 yıldan beri piyasa da olan ve yenilikçi minivan konseptinin öncü modellerinden biri olan Kangoo, hafif ticari araçta otomobil konforu sunarak günlük yaşamı pratik bir hale getirebiliyor. Temelde aileye yönelik, pratik ve akılcı bir ya?am alanını sahip yeni Kangoo modülerliği, eri?ilebilirliği, çok yönlü iç mekanı ve çok sayıda saklama alanları ile öne çıkıyor. Renault’un, sadece Fransa’nın kuzeyindeki Maubege fabrikasında üretilmekte olan yeni Kangoo, 4282 mm uzunluğu, 1829 mm genişliği, 1801 mm yüksekliği ve 2697 mm’lik aks mesafes ile geniş bir iç hacim sunuyor. Aracın 660 litrelik bagaj hacmi arka koltukların yatırılmasıyla 2600 litreye kadar yükseltilebiliyor. Yeni Kangoo’da arka koltuk ön yolcu koltuğu ile birlikte 2,5 metrelik yükleme uzunluğu sunan düz bir zemin oluşturacak şekilde tek bir hareketle ve kolayca katlanabiliyor. Kabininde çok sayıda saklama alanı bulunan Kangoo’nun, bagaj tableti bagaj hacmini paylaştırmak için yarı yükseklikte konumlanabiliyor.

Yeni Renault Kangoo resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Geniş iç hacmi, çabuk ve kolay bir şekilde dönüştürülebilen düz zemini, konforlu koltukları ve sürgülü geni? yan kapıları ile öne çıkan Kangoo’nun, kabinin dört köşesine dağılmış olan çok sayıda eşya yerleştirme alanı mevcut. Aracın otomobillere göre cömert yükleme kapasitesi, kabine kolay giriş ve yükleme sağlayan kapıları, sürgülü ve eğimi ayarlanabilen bağımsız koltukları avantaj sağlarken 2 ila 5 koltuk arasında sunulan farklı kombinasyonlar da modülerliği arttırıyor. A4 dokümanların veya bir diz üstü bilgisayarın saklanmasını sağlayan akıllı saklama bölmesinden tavan rafına, torpido gözünden, kapı ceplerine ve orta kolçağa kadar, ön koltuklar çok sayıda saklama alanı sunuyor. Arkadaki, yolcular ise ön koltukların arkasındaki açılır kapanır tabletlerden yararlanıyor.

Diğer Renault modellerinde de yer alan 90 hp güç ve 200 Nm tork üreten 1.5 dCi motor yeni Kangoo’da da kendisine yer buluyor. 5 ileri manuel şanzıman ile kombine edilen motor yeni Kangoo’nun 0’dan 100 km/s hıza 13,3 saniyede çıkabilmesini sağlıyor. Son hızı 160 km/s olan yeni Kangoo, şehir içinde 5.7 litre, şehir dışında 4.6 litre ve ortalama da 5 litrelik tüketim değerlerine ve ortalama 130 gr/km emisyon değerine sahip.

Renault modellerini incelemek için lütfen tıklayınız.

Macera düşkünlerini hedefleyen yeni Kangoo’nun Extrem versiyonu, koyu metal ve krom detayları, karartılmış arka camları, port-bagaja dönüşebilen tavan barları ve 15" alüminyum jantları ile diğer modellerde ayrılıyor. Stickerın opsiyon olarak sunulduğu araç Renault R-Link multimedya sistemi, yokuşta kalkış yardımı, Extended Grip çeki? sistemi, ile öne çıkıyor. Yokuşta Kalkış Yardımı ve Grip Kontrol Sistemi ile donatılmış yeni nesil ESP çamur, kar, kum gibi kaygan zeminlerden oluşan zorlu sürüş koşullarında emniyetli bir sürüş sağlıyor.

Telefon rehberine, müzik içeriklerine ve internet uygulamalarınıza erişimi mümkün kılan Renault R-Link Dokunmatik ekran veya direksiyondaki kumandalar kontrol edilebiliyor. Hatta sezgisel R-Link Voice sistemi ile sesli kumanda edilerek, sisteme bir adresi yazdırılabiliyor, rehberde bulunan kişileri doğrudan aranabiliyor veya herhangi bir uygulamayı ekranda görüntülenebiliyor.

Önceden yüklenmi?; e-posta, R-Link Tweet, Renault Yardım, hava tahminleri gibi uygulamalradan yararlanabilen sisteme ayrıca, R-Link Store’dan; e-rehber, yakıt fiyatları ve  haber programları gibi uygulamalar indirilebiliyor. Yeni Kangoo’da R-Link ile sunulan Driving eco² programı, sürüş sırasında tavsiyeler vererek, daha sakin, daha temiz ve daha ekonomik sürüşe imkan tanıyor. % 5 ila % 10 yakıt tasarrufu, karbondioksit atıklarının % 5 azalması ve % 20 azalan kazalar iddiasında olan sistem sürüşü yönetmeye ve optimize etmeye yönelik üç temel aracı sunuyor. Bir ok yakıt tasarrufunu azaltmak amacıyla vites geçişleri için ideal zamanı gösteriyor. Yakıt tüketiminin % 10’a kadar azaltılmasını sağlayan çevreye daha saygılı sürüş tarzını teşvik eden eko sürüş modu ise, torkun azalması, devir saati üzerinde sinyal, gaz pedalının tepkisinin değişmesi ile sağlanıyor. Eko sürüş modu, gaz pedalına sertçe basıldığında devre dışı kalıyor.  Sistemin diğer modu ise parkur veya gün bazında eko-skor vererek, yapılan yolculukların gözden geçirilmesini sağlıyor. Sistem; hızlanmalara ve vites değişimlerine göre yakıt harcama raporu çıkartıyor. 

Mineral beyaz, gelincik kırmızı, moka kahverengi, elmas gri, siyah, bulut gri, yıldız mavi ve safir griden oluşan 8 farklı renk seçeneğine sahip olan yeni Kangoo, Joy donanım seviyesi ile 37.600 TL, Touch donanım seviyesi ile 42.500 TL ve Extrem donanım seviyesi ile 45.500 TL’den başlayan fiyatlara satılıyor. Joy donanımında, sol sürgülü kapı ve klimayı içeren paket 2.750 TL ve Touch donanımında tavan barı 600 TL fiyat ile tercih edilebiliyor.

Yeni Renault Kangoo Donanım Tablosu;

 JoyTouchExtreme
Güvenlik
ABS
SSS
Acil Fren Destek Sistemi (AFU)SSS
ESP--S
Hill Holder--S
Grip Kontrol Sistemi (Akıllı Antipatinaj Sistemi)--S
Sürücü Hava YastığıSSS
Yolcu Ön Hava YastığıSSS
Yükseklik Ayarlı ve Ön Gergili Ön Emniyet KemerleriSSS
Yükseklik Ayarlı 3 Adet Arka Koltuk BaşlığıSSS
Isofix BağlantısıSSS
3 Noktalı Arka Emniyet KemerleriSSS
Konfor ve İç Ekipmanlar
Yükseklik Ayarlı Hidrolik Direksiyon
SSS
Elektrikli Ön CamlarS--
Elektrikli Ön Camlar (Sürücü Tarafı Tek Dokunuşlu)-SS
Elektrikli Arka Camlar--S
Eco Bölgesi Bulunan Hız GöstergesiSSS
Vites Değişim GöstergesiSSS
Eco ModuSSS
İç Hava SirkülasyonuSSS
Manuel Klima + Polen FiltresiOS-
Otomatik Klima--S
Yağmur Sensörü--S
Otomatik Yanan Farlar--S
Yol Bilgisayarı-SS
Cruise Control-SS
Navigasyon--O
R-Link Internet Bağlantılı Entegre Navigayon Multimedya Sistemi--O
Direksiyondan Kumandalı Radyo CD-MP3 ÇalarSSS
BluetoothSSS
USB Bağlantı NoktasıSSS
Aksesuar Prizi-SS
Uzaktan Kumandalı Merkezi KilitSSS
Hareket Halinde Kapıların Otomatik KilitlenmesiSSS
"Kapı Açık" Işıklı Uyarı SinyaliSSS
"Farlar Açık" Sesli Uyarı SinyaliSSS
"Emniyet Kemeri Takılı Değil" Işıklı ve Sesli Uyarı SistemiSSS
Arka Kapılarda Eşya Gözleri SS
Tavan RafıSSS
Ön Koltuklar Arkasında Katlanır Masa-SS
Bagaj Bölümü KaplamasıSSS
Bagaj Bölümü Ayırıcı FileSSS
Deri Direksiyon Simidi--S
Yükseklik Ayarlı Sürücü Koltuğu-SS
Ön Kol DayamaSSS
Koyu Renk İç Döşeme-SS
Katlanır Ön Yolcu Koltuğu-SS
1/3, 2/3 Katlanır Tam Yatar Arka Koltuklar-SS
Çakmak - KüllükSSS
Estetik ve Dış Ekipmanlar
Siyah Ön Tampon
S-S
Gövde Rengi Ön Tampon
-S-
Krom Görünümlü Ön Alt Tampon--S
Siyah Yan ÇıtalarSSS
Siyah Plastik Yan AynalarS--
Parlak Siyah Yan Aynalar-S-
Krom Görünümlü Yan Aynalar--S
Siyah Kapı KollarıS--
Krom Görünümlü Kapı Kolları-SS
Elektrikli Yan AynalarSSS
Ön Sis Farları--S
Sağ Sürgülü KapıSSS
Sol Sürgülü Yan KapıOSS
Yukarı Açılır Camlı Arka KapıSSS
Brigantin 15" JantS--
Aria 15" Koyu Renk Alüminyum Alaşımlı Jant-SS
Tavan Barı-OS
Karartılmış Arka Cam--S

 

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo