FORD'UN YENİ NESİL S-MAX KONSEPTİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:27

Ford, Frankfurt\'ta yeni nesil S-Max modelinin konseptini sergiliyor.

FORD'UN YENİ NESİL S-MAX KONSEPTİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford'un Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilediği, yeni S-MAX Konsept; şık ve zarif tasarım, akıllı teknolojiler ve daha kullanışlı bir iç hacmi bir araya getirirken; sürücülerin direksiyon başındayken uygulamaları sesle kontrol etmesine imkan veren Ford SYNC ve sürücünün kalp atış hızını kayıt altına alan Ford EKG koltuk özellikleri ile ön plana çıkıyor. Yeni Ford S-MAX konsept, yüksek ön ızgarası ve ok biçimli entegre LED farları ile en güncel Ford global tasarım diline sahip. Aracın şık motor kaputu kesintisiz biçimde ön cama ulaşıyor ve buradan da bir cam tavan oluşturmak üzere yukarıya doğru yükseliyor. 
 
Sürücü odaklı tasarımı ile dikkat çeken yeni S-Max konseptinin, çok amaçlı iç hacimi dört ile yedi koltuklu kullanım arasında değişkenlik sunuyor.  Yüksekte konumlanan gösterge paneli ve kapı panelleri ile sağlanan yenilikçi iç tavan tasarımı, genişlik hissini daha yüksek seviyeye çıkmasını sağlıyor. Gösterge paneli üzerinin deri ile kaplanması ve aracın çoğu bölümde yüksek kaliteli malzemelere yer verilmesi araçtaki kalite algısını arttıryor. 
 
 
Teknolojik özellikleri ile de dikkat çeken S-MAX konseptinde, gelişmiş aktif şehiriçi güvenlik sistemi bulunuyor. Akıllı koruma özelliğine sahip bu sistem sayesinde çarpışmanın muhtemel olduğu durumlarda araç freni otomatik olarak devreye alabiliyor. Çift görüntülü ekrana da sahip olan konsept'deki özel sistem, ön yolcu koltuğunda oturan kişi film izlerken, aynı anda sürücünün önemli bilgileri görüntülemesine imkan sağlıyor. 
 
 
Ford'un yeni geliştirdiği 177 hp güç ve 240 Nm tork üreten 1.5 litrelik turbo benzinli Ecoboost motora sahip olacak S-Max'ın seri üretim versiyonunun, önümüzdeki yıl piyasaya sunulması bekleniyor.   
 
 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo