Yeni BMW 5 Serisi, Euro NCAP'den beş yıldız Fiat Doblo ise Üç yıldız aldı

Ototeknikveri     13 Nisan 2017 03:28

Yeni 5 Serisi testleri tam notla geçerken, son test edilen diğer otomobillerden makyajlı Fiat Doblo sadece üç yıldız alabildi.

Yeni BMW 5 Serisi, Euro NCAP'den beş yıldız Fiat Doblo ise Üç yıldız aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW 5 Serisi, Euro NCAP tarafından beş yıldızlı bir güvenlik derecelendirmesi ile ödüllendirildi ve toplamda% 81'lik bir skor elde etti. Euro NCAP, aracın otonom fren sisteminin kaçınma testi sonuçlarını iyileştirdiğini ve otomobilin yeni platformu sayesinde çok yönlü koruma sağladığını belirtti. Yaya güvenliği de, 5 Serisi'nin standart uyarı sistemi ve aktif kaput sayesinde, Euro NCAP tarafından yüksek nota değer görüldü. Yeni güncellenen Fiat Doblo'nun ikinci çarpma testi sonuçları ise artık eskiyen (17'inci yılına girmek üzere olan) platformu ve önleyici teknolojilerin eksikliği nedeniyle sadece üç puanda kaldı. Euro NCAP, modelin kardeşi Opel Combo'nun yakın tarihte güncellenmediği için tekrar test edildiğinde daha da kötü sonuçlar vermesini bekliyor. Ancak, yepyeni bir model önümüzdeki sene gelecek ve Opel'in yeni sahibi PSA ile ortaklaşa geliştirilecek.

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, "BMW, Euro NCAP'in önümüzdeki yıllarda güvenliği değiştireceğine inandığı birçok sürüş yardım sistemine sahip yeni 5 Serisi ile öncü olmuştur. Öte yandan, Fiat'ın mevcut portföyü çok sayıda yaşlanmış modelle dolu ve bunların güvenlikleri sınıf liderlerinin çok gerisinde." dedi.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo