Toyota FT-4X konsepti, New York Motor Show'da gösterildi

Ototeknikveri     14 Nisan 2017 12:33

Toyota, New York Motor Show'da "Future-Toyota-Four-Wheel Drive Crossover FT-4X" (Geleceğin Dört Çekişli Toyota Crossover Otomobili FT-4X) adı ile yeni bir SUV konseptini tanıtıyor.

Toyota FT-4X konsepti, New York Motor Show'da gösterildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota, New York Motor Show'da "Future-Toyota-Four-Wheel Drive Crossover FT-4X" (Geleceğin Dört Çekişli Toyota Crossover Otomobili FT-4X) adı ile yeni bir SUV konseptini tanıtıyor. Stil, olası bir üretim versiyonunun şu anda emekliye ayrılmış FJ Cruiser'ın potansiyel bir halefi olacağını ima ederken, konsept genç ve kentli sürücüler düşünülerek tasarlanmış. Konsept, Toyota'nın Kaliforniya'daki Calty Design Research ekibi tarafından oluşturuldu ve Toyota, FT-4X'i, Land Cruiser gibi daha sert off-road modellerinin aksine kentli bir otomobil olarak tanıtmak için çok hevesli. Toyota, FT-4X'te gençlere hitap eden bir crossover yarattığına inanıyor. 

Otomobildeki dikkat çeken özellikler arasında sürücü tarafındaki dış aynaya monte edilmiş bir GoPro kamera ve iki farklı şekilde açılabilen arka bagaj kapağı da bulunuyor. "Multi-Hatch" olarak adlandırılan bu sistemle kentsel ortamda yüklemenin kolaylaşması için bagaj kapağı yana doğru sürgülü şekilde ya da üstten kaldırarak açılabiliyor. Karoserin kendisi de değiştirilebilir panellerden oluşuyor. 

Toyota'nın global C-Platformu ve dört tekerden çekiş sistemiyle gelen FT-4X, boyut olarak Range Rover Evoque ile karşılaştırılabilir. Uzunlık 4249 mm, yükseklik ise 1623 mm. Konsept motorsuz olmasına rağmen, Toyota üretim versiyonunda küçük kapasiteli dört silindirli bir motorun yer alabileceğine işaret ediyor. Hibrit teknolojisinden şu an bahsedilmiyor ancak Toyota'nın hibrit piyasasındaki güçlü varlığı ve FT-4X'in kentli imajı bir şekilde mutlaka elektrikli güç aktarım mekanizmalarına da yer verileceğini düşündürtüyor.

 

FT-4X üretim modeli, FJ Cruiser'ın yerini alabilir. Model İngiltere gibi bazı piyasalarda sunulmayabilir.

Son Güncelleme : 14 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo