Lynk & Co, Volvo tarafından geliştirilen 03 sedan prototipinin ilk fotoğraflarını yayınladı

Ototeknikveri     17 Nisan 2017 05:53

Şanghay Otomobil Fuarı öncesinde gösterilen şık dört kapılı otomobil paylaşım teknolojilerine uygun üretilmiş.

Lynk & Co, Volvo tarafından geliştirilen 03 sedan prototipinin ilk fotoğraflarını yayınladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin sermayesi ve imalatı ile Volvo mühendisliğini birleştiren yeni marka Lynk & Co, beş ay içinde tanıttığı ikinci model olan 03 konseptini paketinden çıkardı. İlk olarak 01 Concept ile kurulan stil diline ağırlık veren otomobil, bu hafta Şanghay Otomobil Fuarı'nda sahne ışıkları altına alınıyor ancak öncesinde sedanın ilk görüntüleri yayınlandı. Otomobilin 01 crossover SUV ile benzer bir şasiye sahip olması bekleniyor, bu da kardeş marka Volvo ile paylaşılan Kompakt Modüler Mimari'nin bir versiyonunu kullanması anlamına geliyor. 03 Concept dört kapılı 01 crossover'a benziyor, bu nedenle de bir elektrikli motorun desteklediği 1.5 litrelik turbo şarjlı üç silindirli benzinli motor ile güçlendirilmesini beklemek mantıklı. 01 crossover'ın 2.0 litrelik dört silindirli bir motorla piyasaya sürülmesi de bekleniyor ve gelecekte tam elektrikli ve plug-in hibrit modellerin geleceği düşünülüyor. Bunların sonucunda üretim versiyonu bir 01 sedan görebiliriz.

03 Konsepti bir tasarım prototipi olarak kabul ediliyor ancak üretime oldukça hazır görünüyor.

 

Geely Auto Group'da (Volvo'nun portföyünü yenilemesi ile tanınan) başkan yardımcısı Peter Horbury'nin özenli kaleminden çıkan 03, özgün çamurluk üstü farları ve 01 ile benzer dar ve uzun ön panjura sahip. Genel oranlar oldukça geleneksel, bir yandan da koyu renk tavan ve sofistike beş kollu tekerlekler gibi ayrıntılar sayesinde sportif.

 

Lynk & Co, Çin'de bu yılın ilerleyen zamanlarında otomobil üretmeyi planladığını açıkladı ve ABD ile Avrupa'ya bir yıl kadar sonra girmeyi planlıyor. Aslında, Lynk & Co'nun en ilgi çekici yanı ürünlerinin yanı sıra tüketicilerin bunları satın alıp kullanma biçimi olacak. Günümüzün eski otomobil üreticilerinin aksine, bu Çinli şirket, geleneksel bayiler olmaksızın piyasada yer almak istiyor. Bu pazarlama biçiminin öncülüğünü Tesla Motors yapmıştı.

Lynk & Co, kentsel alanlarda küçük, tamamen şirkete ait galeriler ve mağazalar açacak. Araçların seçimi ve müşterilere teslimi buralardan yapılacak. Bu Tesla'nın satış yönteminden de biraz farklı. Tesla kendi yöntemini uygulamaya koyarken ABD'nin zorlu bayilik yasaları ile ve yerel dağıtıcı firmalar ile mücadele etmek zorunda kaldı. 

 

Lynk&Co tam donanımlı, standart özelliklere ve standart bir fiyata sahip otomobilleri internet üzerinden pazarlayacak. Müşteri sadece istediği rengi seçerek otomobilini internetten satın alabilecek. Geleneksel kiralama ve satın alma seçeneklerinin yanı sıra, şirket, aynı zamanda bir abonelik sistemi de planlıyor. Bu sistemde tüketiciler otomobili tamamen satın almak yerine bir abonelik planına üye olarak otomobili sadece kullandıkları sürece ücret ödeyecekler. 

 

Lynk & Co, ayrıca, "dünyanın ilk araba içi dijital paylaşım işlevi" olarak adlandırdığı sistemle, otomobil paylaşım pazarına yeni bir soluk getirmeyi düşünüyor. Ericsson ile birlikte dijital tuşlar kullanılan bir uygulama geliştirildi, bu uygulama her kullanıcı için bir profil oluşturulmasını, böylece kullanıcı her seferinde farklı bir otomobile binse bile tek tuşla koltuk pozisyonundan ses sistemine, klima ayarlarına tüm tercihlerini o otomobile aktarabilmesini sağlayacak. Uygulama Şanghay'da düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılıyor.

Ayrıca her otomobilde ömür boyu garanti verilmesinin yanı sıra bağlantı amacıyla ücretsiz veri kullanımı sunulacağı da duyuruldu.

 

Çin'in en büyük otomobil şirketlerinden biri olan Geely'nin mali destek ve imalat uzmanlığı ile Volvo'nun gelişmiş güvenlik ve tasarım uzmanlığı birleşince, yeni bir marka olmasına karşın Lynk & Co'nun başarı şansı oldukça yüksek görünüyor. 

Son Güncelleme : 18 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo