Seat Sosyal Medyada Yeni Arona SUV'yi Tanıtıyor

Ototeknikveri     18 Nisan 2017 02:45

Seat sosyal medyada yeni küçük SUV modeli Arona'yı tanıtan bir teaser yayınladı.

Seat Sosyal Medyada Yeni Arona SUV'yi Tanıtıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ateca'nın hemen altında yer alacak yeni Arona, daha küçük, İbiza ile benzer bir ölçekte olmasına rağmen, büyük kardeşleriyle ortak bir ya da iki özelliğe de sahip görünüyor. Teaser haftasonu Seat İrlanda'nın Tweeter hesabında yayınlandı. Burada modelin İrlanda'ya Kasım ayında geleceği belirtildi. İlk bakışta, bir crossover silueti dışında teaser pek bilgi vermiyor. Görselin parlaklığı artırıldığında ise fark grafikleri ve ön panjurun 2017 Ibiza ile aynı olduğu gibi ilginç ayrıntılar fark ediliyor. Omuz çizgisi ise Ibiza'dan daha çok Ateca'yı andırıyor (çizgi devamlılık arz ediyor ve ikiye bölünmüyor). Yine de görüntü henüz tam karar verilebilecek kadar net değil. Bundan sonra yayınlanacak ipuçlarında bu kısmı daha net görebiliriz.

Görünüşü bırakıp mimariye gelirsek, Arona yine 2017 Ibiza'da da bulunan MQB platformunu kullanacak. İki kardeş model aynı zamanda güç aktarma organlarını da paylaşacak. Bu da Arona'da 1.0 litre TSI (95 hp ya da 115 hp) ve 1.6 litre TDI dizel (80 hp, 95 hp ve 115 hp) motorların kullanılacağı anlamına geliyor. Yeni 150 hp 1.5 litre TSI motorun Arona'da yer alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.

 

Arona, yıl sonuna kadar bayilere gelecek, dolayısıyla Seat modeli büyük olasılıkla Eylül ayında 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı'na getirecektir. 

 

Arona piyasaya çıktığında, VW T-Roc, Opel / Vauxhall Mokka X, Renault Captur, Nissan Juke ve Peugeot 2008 gibi yarı kompakt crossover ürünlere karşı mücadele edecek.

Son Güncelleme : 18 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo