2017 Skoda Vision-E Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     19 Nisan 2017 01:41

Skoda, Vision-E ile Auto Shanghai 2017'de. İlk elektrikli ŠKODA konsept otomobili Vision-E şirketin elektromobilite stratejisine ilişkin bir görünüm sunuyor.

2017 Skoda Vision-E Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kısa kısa Vision-E:

> ŠKODA tarihinde ilk tamamen elektrikle çalışan ilk konsept otomobil
> 225 kW toplam güç çıkışı olan iki elektrik motoru
> Güçlü lityum iyon piller ve akıllı fren enerjisi geri kazanımı sayesinde 500 km'ye kadar elektrikli sürüş mesafesi
> 3. seviye otonom sürüş
> Kristal tasarım detaylarına sahip modern ŠKODA tasarım dili devam ediyor
> ŠKODA'nın küresel büyüme stratejisinin merkezinde yer alan elektromobilite
> 2025'te, her dört yeni ŠKODA otomobilden biri hibrit veya tam elektrikli olacak

 

ŠKODA Şanghay Otomobil Fuarı'nda Vision-E konseptiyle elektromobilite alanında büyüme stratejisini etkileyici bir tarzda sunuyor. Vision-E firmanın ilk elektrikli konsepti. 

 

120 yılı aşkın süredir faaliyette olan Çek markası geçmiş mirasını fütüristik tasarımı ile birlikte ŠKODA tasarım dilinde buluşturuyor. Cömert genişlik, son teknoloji yardım sistemleri ve ŠKODA Bağlantı hizmetleri, ayrıca ŠKODA'ya özgü sayısız 'Simply Clever' özellikleri konseptte birarada. Uzun menzilli, kullanımı kolay şarj teknolojisi ile olağanüstü ekonomik verimlilik sayesinde artık elektromobilite de tipik bir 'Simply Clever' özelliği haline geliyor. Plug-in hibrit araçlara ek olarak, ŠKODA 2025 yılına kadar beş tamamen elektrikli otomobil çıkaracak. Markanın her dört otomobilinden birisinin hibrit ya da elektrikli olması hedefleniyor. 

 

ŠKODA VISION E, Volkswagen Grubu'nun MEB mimarisi üzerine kurulu ve iki elektrikli motoruyla 225 kW'lık bir güç çıkışına sahip. Bu, VISION E'nin sorunsuz ve aynı zamanda son derece dinamik olarak 180 km/s maksimum hıza ulaşmasını sağlıyor. Verimli ve güçlü lityum iyon piller ve akıllı bir fren enerjisi geri kazanım sistemi sayesinde, otomobil tek şarjla 500 km gidebiliyor. Ayrıca, VISION E, 3. seviye otonom sürüş özelliğine sahip.

 

Vision-E'nin tasarımı

ŠKODA VISION E, 4.688 mm uzunluğunda, 1.924 mm genişliğinde ve 1.591 mm'lik bir yüksekliğe sahip. Uzun aks mesafesi - 2.851 mm - ve kısa ön ve arka çıkıntılar, çok cömert genişlikte ve rahat bir iç mekan yaratmış. Bir SUV tarzında yükseltilmiş oturma konumu ve bir hatchback otomobilin cömert genişliği, dinamik siluet ve bir coupé tarzında hafifçe eğimli bir tavan çizgisi ile birarada sunuluyor.

 

Skoda Dış Tasarım Şefi Karl Neuhold yeni konsept için "Son birkaç yıldır, Skoda tasarım dilimizle markanın geleceğine işaret eden çok sayıda duyusal konsept otomobiller ürettik. Yeni Skoda Vision-E bu gelecek odaklı tasarımın bir sonraki adımını simgeliyor" dedi. 

 

Modern ŠKODA tasarımı, uyumlu oranlara, düzgün şekilde kalıplanmış yüzeylere, hassas çizgiler ve keskin kenarlara sahip. Güçlü konturlar ışık ve gölge arasındaki duyusal etkileşim için dinamizm sağlıyor. 3 boyutlu tasarımları ile farlar, arka lambalar ve diğer kısımlardaki kristal yapılar otomobilin modern teknoloji ve kalite ile karakterize sofistike havasına hakim. 

 

ŠKODA'nın tipik tasarım dili son yıllarda sürekli olarak gelişti. 2011'de ŠKODA VISION D ve daha sonra ŠKODA VISION C (2014) ve ŠKODA VISION S (2016) bu gelişmenin temsilcileri oldu. Bu devamlı gelişme yeni modellere de yansıyor ve şimdi ŠKODA VISION E ile yeni bir seviyeye yükseldi.

 

Dış tasarım

ŠKODA VISION E'nin ön kısmı çarpıcı şekilli kaput ile karakterize. Kaputun altında, geniş bir LED aydınlatma şeridi aracın tüm genişliği boyunca devam ediyor ve her iki uçtaki ince, üçgen farlara erişiyor. Ön ve yandaki tüm ışıklandırma üniteleri beyaz renkte. Diğer elektrikle çalışan otomobillerdeki gibi, konseptte de geleneksel bir radyatör ızgarası yok. Bunun yerine, geniş aydınlatma şeridinin altında, alt hava girişleri bulunuyor.

 

ŠKODA VISION E'nin farları Matrix LED teknolojisi ile her yol koşuluna uyum sağlıyor ve üst düzey aydınlatma sunuyor. Yüksek verimli LED farlar kısa ve uzun mesafeli olarak otomobilin önünü hassas ve eşit şekilde aydınlatıyor. Aydınlatma kontrolü bir ön kameraya bağlı ve trafik durumunu analiz ediyor. Bu sayede ışık dağılımının her zaman kesin olarak tanımlanması sağlanıyor.

 

Bir başka ince LED aydınlatma şeridi, hava girişlerinin altında bulunuyor ve tüm araç genişliği boyunca uzanıyor. Aşağıda, ön bölümü tamamlayan spoyler bulunuyor. Klasik ŠKODA tasarım detayları ve yeni özelliklerin kombinasyonu ŠKODA VISION E'ye son derece kompakt, sağlam ve dinamik görünüm kazandırıyor. Yan görünüm, ön camın keskin eğimi ve tavan çizgisi ile karakterize edilirken, erken bir aşamada hafifçe arka tarafa doğru eğim başlıyor. Bu da otomobile coupe stili bir görünüm de katıyor. Otomobilde geleneksel B sütunu ya da tipik kanat aynaları yok. Elektrikli ve arkadan menteşeli arka kapılar, arabadan kolay inip çıkmayı sağlıyor. Bagaj kapağı da elektrikli. Kanat aynalarının yerine ise aracın etrafında olanları iç ekranlara aktaran kameralar var. Bu çözüm aracın aerodinamiğini ve daha önce aynaların yerine getirdiği işlevleri daha iyi hale getiriyor.

 

Arka tarafa doğru yükselen tornado çizgisi, farlardan arka lambalara kadar uzanıyor ve ışık ve gölge oyunu yaratıyor. Tornado çizgisinin altından, aracın ön yarısı boyunca başka bir LED aydınlatma şeridi geçiyor. Alt yan eşiklerin şekli hareketli ve iddialı. Kanatlarda, A sütunu seviyesinde büyük hava girişleri var. Fütüristik bir tasarımdaki büyük tekerlekler ve alaşım jantlar konsept otomobilin karakterini vurguluyor. Uzun aks aralığı ise, cömertçe boyutlandırılmış bir iç mekanın ipucunu veriyor.

 

Arka bölüm aynı zamanda heykelsi tasarım ve kristal öğeleri birleştiriyor. Geniş ve eğimli arka pencerenin en alt kısmında tornado çizgileri bagaj kapağı spoylerine doğru akıyor. Kesme camlı üçgen arka lambalar dış kenarlara doğru genişliyor ve yana doğru uzanıyor. Parlak beyaz ŠKODA logosu ise arka lambaların ortasında konumlanmış. 

 

ŠKODA VISION E ile tüm arka lambası fonksiyonları gelişmiş LED teknolojisi özelliğine sahip. LED ışıklar özellikle enerji açısından verimli ve yüksek kontrast efekti üretiyor. Bu da tüm ilgili ışıklandırma fonksiyonlarının uyumlu ve etkili çalışmasını sağlıyor. Aydınlatma ünitelerinin altında, daha da kuvvetle şekillendirilmiş bir çizgi var, çizgi paralel bir diğer çizgiyle birleşerek devam ediyor. Çizgi ve bagaj kapağı spoyleri içbükey bir yüzey oluşturuyor ve burada arka lambalar ile markanın logosu yer alıyor. 

 

Arkadaki çizginin altında diğer bir LED aydınlatma şeridi uzanıyor, siyah bir apron bölümün alt kısmını tamamlıyor. Tamamen elektrikle çalışan tüm araçlarda olduğu gibi, konseptte de bir egzoz sistemi mevcut değil.

 

Özgün yatay çizgiler ve dinamik kama şekli ŠKODA VISION E'ye hareketsizken bile sportif bir görünüm veriyor. Tasarım öğeleri ve klasik ŠKODA özellikleri, VISION E'yi ŠKODA'nın evrimleşmiş tasarım dilinin çekici bir temsilcisi yapıyor.

 

İç kabin

Geniş cam yüzeyler sayesinde iç kabin aydınlık ve ferah. Yatay hatlar kabin genelinde sürekli olarak devam ettiriliyor ve iç mekan genişliğini vurguluyor. Dört adet bağımsız, vücudun şeklini alan koltuk yeni sırt kısımları ile otomobilin modernliğini vurguluyor.

 

Koltuklar hafifçe yükseltilerek görsel netlik sağlanmış. Buna ek olarak, koltuklar 20 dereceye kadar döndürülebiliyor. Kapılar açıldığında koltuklar dışa dönüyor, böylece giriş çıkış kolaylaşıyor. Kapıyı kapattıktan sonra, koltuklar da ilk konumuna geri dönüyorlar. Bu da ergonomik olarak optimize edilmiş tasarım sayesinde ek konfor sağlayan bir "Simply Clever" özelliği. Konsep elektrikli olduğu için ön ya da arkada bir şanzıman tüneli gerekmiyor. Bu da genişlik ve ferahlık hissini artırıyor.

 

Araç verilerini görüntülemek için kullanılan kokpit ekranının yanı sıra, yolcular için ilave ekranlar da var. Merkez dokunmatik ekran konsolun ortasında konumlanıyor, böylece sürücü ve ön yolcu tüm önemli fonksiyonlara ve hizmetlere erişebiliyor. Buna ek olarak, ön ve arka yolcular için multimedya ekranları da var.

 

Arka yolcuların ekranları ön koltukların sırtlıkları üzerindeyken, ön yolcu ekranı gösterge paneline entegre edilmiş. Ayrıca, ön ve arka yolcular kendi dokunmatik ekranlarını kullanarak kendi eğlence programlarını kontrol edebiliyor. Ön yolcu kontrol ünitesi sağ kol dayanağına dahil edilmiş, arka yolcuların kontrol ünitesi ise iki arka koltuk arasında bulunuyor.

 

Her kapının iç kısmına bir telefon kutusu yerleştirilmiş ve böylece yolcular buralarda telefonlarını kablosuz şarj edebiliyorlar. Akıllı telefonun kişisel ayarlarına, verilerine ve uygylamalara bireysel ekranlardan ulaşılabiliyor. 

 

Ortam aydınlatması, kapıların dekoratif şeritlerine ve gösterge tablosunun altına entegre edilmiş. Aydınlatma on renkten birine ayarlanabiliyor ve kişiselleştirilebiliyor.

 

Araç otonom sürüş modundayken, yolcular ön koltukları geriye kaydırıp eğlenebiliyor. Aynı zamanda, direksiyon simidi de yükseltilmiş, bu da mümkün olan en geniş alan ve konforu sağlıyor.

 

Sürüş teknolojisi

ŠKODA VISION E, Grubun MEB platformunu temel alan, tam elektrikli bir konsept otomobil. 225 kW'lık güç çıkışı sayesinde ŠKODA VISION E anında ve son derece dinamik olarak hızlanıyor. Elektrik motorlarının tipik özelliği olarak, motor başlatılır başlatılmaz maksimum tork elde edilebiliyor. Konsept bir ŠKODA'dan beklenebilecek en üst düzey dinamizmi veriyor. Maksimum hız 180 km/s. Güçlü lityum iyon piller ve akıllı fren enerjisi geri kazanımı, 500 km'ye kadar bir sürüş mesafesini mümkün kılıyor.

 

Akıllı yönetim sayesinde, iki elektrikli motor maksimum verimlilikle birlikte çalışıyor ve daima ŠKODA VISION E'nin dört tekerleğini de sürüyor. Ön ve arka tekerleklerin çekişi maksimum istikrar, emniyet ve dinamizm düzeyini sağlıyor.

 

Sıvı soğutmalı lityum-iyon pil çok güçlü ve şasi zemini içinde, ön ve arka aksların arasında, çarpma koruması bölümüne yerleştirilmiş. Pilin burada konumlanması da ağırlık dengesine ve otomobilin düşük çekim merkezine katkıda bulunuyor.

 

Kablosuz şarj

Akıllı şarj, sayısız "Simply Clever" özelliklerinden birisi. Şarj endüktif olarak yapılıyor. Örneğin araç sahibinin garajındaki zemin paneli aracılığıyla şarj yapılabiliyor. Otomobil ön aks şarj pedi üzerinde olacak şekilde buraya park edildiğinde herhangi bir kablo bağlantısı olmadan şarj olmaya başlıyor. Bu şarj pedi elektrik şebekesine bağlı. Otomobilin pilleri bir gece içinde tamamen doluyor. Sistem tamamen temassız ve bir şarj istasyonu veya kablo gerektirmiyor. Hızlı şarj modu is sadece 30 dakikada pil kapasitesinin yüzde 80'ini dolduruyor.

 

Otonom sürüş

VISION E ile, ŠKODA yalnızca tamamen elektrikli ve dolayısıyla emisyonsuz bir geleceği değil, aynı zamanda otomatik ve otonom sürüş biçimlerini de tanıtıyor. ŠKODA VISION E konsept otomobili 3. seviye otonom sürüş şartlarını yerine getiriyor. Trafik sıkışıklıklarında, otobanlarda otomobil sürücü müdahalesi olmadan çalışabiliyor. Otopilot moduna geçildiğinde otomobil bağımsız olarak şeridi koruyabiliyor ya da kaçınma manevraları yapabiliyor, diğer araçları sollayabiliyor, ücretsiz park yerleri arayabiliyor ve otoparka sürücü müdahalesi olmadan girip çıkabiliyor, kendini park edebiliyor. Bu otonom sürüş özellikleri çok sayıda sensör ve kameranın sürekli çevreyi ve trafiği taraması sayesinde kullanılabiliyor. 

 

Sürüş yardım sistemleri

ŠKODA VISION E, güvenliği artıran çok sayıda yardım sistemi ile donatılmış. Bugünkü ŠKODA modellerinin birçoğu için halihazırda mevcut olan sistemlerin yanı sıra, ŠKODA VISION E'de yeni sistemler de bulunuyor. Bunlar arasında gazı ve freni kontrol edebilen Trafik Sıkışıklığı Asistanı, otoban için direksiyon, gaz ve freni kontrol edebilen otopilot modu, otomatik park sistemi sayılabilir.

 

"Eğitilebilen Park Asistanı", özellikle sürücünün tercih ettiği nitelikte park yerlerini arayıp bulabiliyor, bu da endüktif şarj özellikli pil için önemli. Sistemin ayırıcı özelliği öğrenme kabiliyeti. Sürücünün sistemi eğitmek  için sadece gerekli park manevrasını tamamlaması yeterli. Ardından, sistem, ideal park yerini bağımsız olarak bulabiliyor, endüktif şarj özellikli park yerlerini öncelikli olarak tercih edebiliyor.

 

ŠKODA VISION E, araç çevresini tarayan çeşitli lazer ve radar tarayıcıları ile ilgili güzergahta uzun, orta veya kısa mesafedeki araç veya engelleri tespit edebiliyor.

 

Görüntüleme ve çalıştırma konsepti

ŠKODA VISION E'nin ekran ve işletim konsepti, sürüş sırasında konfor ve güvenlik sağlıyor. Yenilikçi dijital İnsan Makine Arayüzü (HMI) sistemi araçtaki birçok fonksiyonu kontrol ederken maksimum esnekliği de garanti ediyor. Multimedya, iletişim ve navigasyon işlevleri, hem orta konsoldaki merkezi kumanda birimi hem de kişisel dokunmatik ekranlar aracılığıyla kullanılabiliyor. Buna ek olarak, ŠKODA VISION E, seçilen işlevler için jest kontrolüne de sahip. Sürücü hangi el hareketini hangi işleve atayacağını kamera ile tanımlayabiliyor. Örneğin basit bir parmak hareketi ses seviyesi ayarlamak için tanımlanabiliyor. Böylece sürüş esnasında sürücü gözünü yoldan ayırmadan işlevleri kullanabiliyor.

 

Konsept otomobilde bulunan diğer yeni özellikler arasında, sürekli Göz İzleme fonksiyonu da bulunuyor. Kamera tabanlı sistem sürücünün göz hareketlerini takip ediyor, böylece sürücünün dikkatinin yerinde olup olmadığı kontrol ediliyor, aynı zamanda ihtiyacı olan bilgiler doğru zamanda ekrana yansıtılıyor. Sürücünün yorgun olduğu tespit edildiğinde sistem uyarı veriyor. 

 

Güvenliği en üst düzeye çıkaran ve ŠKODA VISION E'de tanıtılan bir başka sistem de, kalp hızı monitörü. Sistem sürekli olarak sürücüyü izleyerek kalp atış hızını ölçüyor ve tehlikeli bir seviyedeyse uyarı veriyor. Tıbbi bir sorun ortaya çıkarsa, ŠKODA VISION E, otomobili emniyet şeridine yönlendirmek için otomatik sürüş fonksiyonlarını kullanabiliyor. Sürücü müdahalesi olmadan araba durdurulabiliyor. Acil bir durumda (örneğin bir kalp krizi), sistem acil servisi de arayabiliyor.

 

Multimedya ve ŠKODA Connect

Araba, sürücü ve yolcular arasındaki kapsamlı etkileşim son derece rahat ve güvenli bir yolculuk sağlıyor. Tüm bağlantı özellikleri bilgiye, kapsamlı eğlence fonksiyonlarına ve daha da üst düzey bir güvenliğe gelişmiş erişim sağlıyor. ŠKODA VISION E en yeni multimedya sistemleriyle donatılmış. Tüm kapasitif dokunmatik ekranlar ŠKODA’ya özel cam tasarımla geliyor. Wi-Fi erişim noktasıyla birlikte gelen süper hızlı LTE modülü ve modern navigasyon sistemi sayesinde ŠKODA VISION E yolcuları daima internete bağlı. Multimedya özellikleri ŠKODA mobil online servisler ile tamamlanıyor. Bunlar arasında navigasyon, enformasyon, eğlence ve yardım hizmetleri bulunuyor. ŠKODA Connect portalı ile, müşteri servisleri ev bilgisayarından ayarlayabiliyor, destinasyonları, rotaları ve ilgi çekici noktaları bilgisayar ile otomobil arasında transfer edebiliyor. 

 

Care Connect servisleri ŠKODA VISION E’nin yolcularını pek çok durumda destekliyor. Veri alışverişi otomobile entegre SIM kart ile yapılabiliyor. Akıllı telefonlara yüklenebilen ŠKODA Connect uygulaması ile çok sayıda online hizmet çalıştırılabiliyor. 

 

ŠKODA stili elektromobilite

ŠKODA, elektromobiliteyi gündelik hayatta kalıcı bir özellik haline getirecek. Bu amaçla, firma tamamen elektrikle çalışan otomobillerin yanı sıra tak-çalıştır hibrit otomobiller de geliştiriyor. Bu otomobiller markanın tipik özelliklerini de etkileyici biçimde yansıtacak. Elektromobilite, şirketin küresel büyüme stratejisinde çok önemli bir rol oynuyor. ŠKODA 2025 yılına kadar portföyünde beş tamamen elektrikli otomobile sahip olacak. O tarihten itibaren, ŠKODA tarafından dünya çapında satılan her dört otomobilden biri hibrit veya elektrikli hale gelecek. Tam elektrikli araçlar farklı segmentleri kapsayacak ve böylece ŠKODA tamamen elektrikli hareket kabiliyeti için geniş kitlelerine hitap edecek.

 

ŠKODA, günlük kullanım, çok yönlülük, karmaşık işlevsellik, uyarlanabilirlik ve tüketicinin parasının karşılığını fazlasıyla ön planda tutan araçların geliştirilmesinde özellikle uzman. Bunlar geleceğin ulaşımında da önemli rol oynayacak. Tipik ŠKODA tarzında elektromobilite, en yüksek güvenilirlik derecesine, günlük kullanıma uygunluğa ve ekonomik verime sahip yerel emisyonsuz sürüşe izin veriyor. Bu nedenle hibrit ve tamamen elektrikli ŠKODA modelleri, geniş bir müşteri yelpazesi için cazip bir teklif oluşturuyor.

 

2019'dan itibaren plug-in hibrit model, 2025'e kadar beş tamamen elektrikli model

ŠKODA elektrikli güç aktarım organları çağına giriyor. Esneklik ayrıca ŠKODA model serisinin kısa ve orta vadeli gelişimi ve hibrit ve tamamen elektrikli araçların genişletilmesinde önemli rol oynuyor. Benzinli motorla elektrikli motoru birleştiren ilk model, kentsel ortamlarda emisyonsuz sürüşe olanak verecek. Daha sonraki yıllarda, diğer araç segmentlerinde de tak-çalıştır hibrit modeller piyasaya sürülecek.

 

Buna paralel olarak, ŠKODA, VW Grubu'nun MEB mimarisini temel alarak kendi tam elektrikli konseptlerini gekiştiriyor. MEB mimarisinin esnekliği bu otomobillerde geniş ve konforlu iç mekanlar yaratmak için sonuna kadar kullanılıyor. Daha fazla konfor ve işlevsellik için 'Simply Clever' özellikleri elektromobilite için tasarlanan yenilikçi fikirlerle tamamlanacak. ŠKODA modellerinin tamamen elektrikli güç aktarım organları ile tasarımı, markanın mevcut tasarım dilinin geleceğe yönelik geliştirilmesine yön verecek. Hassas çizgiler ve keskin kenarlar, dış cephede ve içeride işlevselliği yansıtan çarpıcı yapılar ve modası hiç geçmeyen bir ŠKODA estetiği oluşturuyor. Dahası, sayısız dış ve iç tasarım özellikleri için kristal unsurların kullanımı da farklı vurgular yaratıyor. Özenle hazırlanmış üç boyutlu tasarımlarıyla bunlar ŠKODA'nın tasarım dilinin yüksek kaliteye ve teknolojiye odaklı odağını vurguluyor.

 

Geleceğe bakış: elektromobilite, otonom sürüş, dijitalleştirme

ŠKODA'da, elektrikli tahrik sistemlerinin geliştirilmesi, gelecekteki bireysel mobilitenin tasarımı için çok önemli olan çeşitli diğer yeniliklerle yakından ilişkili.

 

Elektromobilite bu nedenle, tamamen otonom araçların geliştirilmesi, dijitalleştirmenin ilerlemesi ve yenilikçi hareketlilik hizmetlerinin yaygınlaştırılması ile kol kola gidiyor. Tamamıyla elektrikli tahrik sistemleri ile ŠKODA modellerinin geliştirilmesi, üretimde otomatik sürüşün daha ileri düzeyde seviyelerinin uygulanmasına paralel olarak sürüyor. Gelecekte, sürücü giderek artan sayıda sürüş sorumluluğunu aracına aktarabilecek. Hızlanma, yavaşlama ve direksiyon yönetimindeki en yüksek hassasiyet derecesi için, çok sayıda kamera ve sensör kullanarak aracın çevresinin ayrıntılı olarak taranması bu alandaki ilerlemeleri mümkün kılıyor. ŠKODA tarafından MEB platformuna dayanılarak geliştirilen elektrikli araçlar orta ve uzun vadede kullanılabilecek bu işlevler için gerekli olan temel yapıya sahip olacaklar. Dijitalleştirme alanındaki ilerleme de benzer şekilde hızlı. ŠKODA Connect ile, müşteriler şimdiden geniş kapsamlı dijital hizmetler kullanabiliyor. Bu teknoloji aynı zamanda özellikle elektro-mobilite ile birlikte geleceğe yönelik bir şekilde tasarlanmış. Elektromobiliteye özel yeni dijital servisler de ŠKODA hibrit ve elektrikli araçlarda en baştan sunulacak.

 

Elektromobiliteye geçişle birlikte canlanan bir diğer paralel alan ise mobilite hizmetleri. Bu gelişmeden yararlanacak iş alanları arasında otomobil paylaşımı, isteğe bağlı mobilite hizmetleri ve kişisel mobilite gereksinimleri ile bağlantılı pek çok başka hizmet yer alıyor. Bu alanlarda da ŠKODA müşteri gereksinimlerini tanımlama ve bunlar için işlevsel, net ve iyi tasarlanmış çözümler geliştirme potansiyeline sahip.

Son Güncelleme : 19 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo