Mercedes-Benz Concept A Sedan: Yeni nesillerin habercisi

Ototeknikveri     19 Nisan 2017 03:06

Mercedes-Benz Concept A Sedan ile Şanghay'da gelecek nesil kompakt otomobillerin ve potansiyel bir yeni kaporta tipinin görünümünü sunuyor.

Mercedes-Benz Concept A Sedan: Yeni nesillerin habercisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Concept A Sedan gösteri otomobili evrimleşmiş Mercedes-Benz tasarım dilini taşıyor. Çizgi ve boşlukları azaltan, pürüzsüz, yüzey odaklı tasarımı sayesinde gösteri otomobili çekici ve havalı. "Aesthetics A" çalışması daha önce gelecek nesil kompakt sınıf otomobillerin haberini vermiş ve "duyusal saflık" tasarım dilini ortaya koymuştu. Daimler AG Baş Tasarım Müdürü Gorden Wagener konsept için, "Kusursuz oranlar, azaltılmış çizgiler ve yüzeylerin özenle şekillendirilmesi ile Concept A Sedan, Sensual Purity'in bir sonraki kilometre taşını oluşturuyor, kırışıklıklar çağının bittiğini haber veriyor ve yeni bir tasarım çağını sunma potansiyeline sahip" dedi. Şu anki kompakt araç nesli, Mercedes-Benz için oldukça başarılı ve 2016 yılında firmaya altıncı kez rekor kazandırdı. 2012'den bu yana dünya çapında iki milyondan fazla kompakt araç satıldı. Çağdaş tasarım dili, yenilikçi destek sistemleri, bağlantı sistemleri ve sürüş keyfine ek olarak, model çeşitliliği başarı için çok önemli bir faktör: A ve B Serisi, CLA ve CLA Station modellerinin yanı sıra SUV crossover GLA beş farklı versiyonuyla piyasada bulunuyor.

 

Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satışlarından sorumlu Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Britta Seeger, "Başarılar, müşterilerimizin mevcut nesil Mercedes-Benz kompakt otomobillerinden kesinlikle memnun olduklarını gösteriyor. Bu nedenle, planlanan genişlemenin bu başarı öyküsünün devam etmesine yol açacağından son derece eminim." dedi.

Concept A Sedan: bir kompakt premium sedan çalışması

Konsept A Sedan (uzunluk / genişlik / yükseklik: 4570/1870/1462 mm) dinamik, coupé benzeri ve aynı zamanda kompakt, birinci sınıf sedan boyutları ile tasarlanmış. Bu amaç, özellikle arka tarafta kısa çıkıntılar ve arka tarafa kaydırılmış ince pencerelere sahip geleneksel üç kutulu tasarım ile vurgulanıyor. Nispeten daha dikey C sütunu, daha büyük yan camlar ve daha yüksek kemer çizgisi otomobilin diğer sedan özellikleri arasında.

 

Kaslı görünümlü tekerlekler kemeri tasarımı, özel 20 inçlik tekerlekleri vurguluyor. Hafif alaşım jantlar, sportif aerowheel görünümleri ve kollar arasında yapılandırılmış özel yüzeyler ile teknik hassasiyeti yansıtıyor. Konseptin kapı kolları gövde ile aynı hizada, dış aynalar ise çağdaş bir şekilde yeniden yorumlanmış.

 

Çarpıcı ön kısım, otomobilin özgüvenli duruşunu yansıtıyor. Öne doğru eğik, derin Panamericana ön panjur, dikey krom eklentilere sahip, merkezinde ise markanın logosu bulunuyor. Kaputun üzerinde birden fazla Powerdome görülüyor. Elmas dokulu geniş ve alçak hava girişi ve koyu krom trim şeridi de dikkat çekici özellikler arasında.

Markanın tipik bir özelliği olan kaşlı farlar ve iç kısımlarındaki ızgaralı yapı, özgüvenli ve farklı bir görünüm veriyor. Parçalara ayrılmış olan yapısal heykel, teknik açıdan duyusal dış görünüme kontrast oluşturuyor, bu "uyarıcı kontrast" Mercedes-Benz tasarımının altı ana prensibinden birisi. Lambalardaki ızgara yapısı bir UV boya ile kaplanmış ve mor ötesi ışığa maruz bırakılmış. Farlar ortama bağlı olarak farklı renklerde parlıyor, örneğin gündüz sürüş ışıkları beyaz renkte.

 

Bu alışılmadık aydınlatma teknolojisi arka tarafta da kullanılıyor. Çarpıcı arka lambalar aynı zamanda yapısal bir heykel olarak tasarlanmış. Gelişen tasarım felsefesi doğrultusunda, arkadaki çizgiler ve boşluklar azaltıldı. Boya uygulamasının aksine, arka tamponda, siyah renkte difüzör ve genişliği, ayrıca otomobilin en üst düzeydeki cazibesini vurgulayan bir krom trim şeridi bulunuyor. Entegre egzoz deflektörleri koyu krom kaplamalı. Üretime geçirilme potansiyeli bulunan bu gösteri otomobili aynı zamanda karartılmış pencerelere ve büyük bir panoramik cam tavana sahip.

Son Güncelleme : 19 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo