E-mobilitenin mimarisi: Audi e-tron Sportback konsepti

Ototeknikveri     19 Nisan 2017 08:25

Bir coupé görünümünde tasarım çalışması ve teknoloji tanıtımı, elektrikli araba ve güç paketi: Audi, bu baharda Auto Shanghai'da çok yönlü bir konsept otomobil sunuyor.

E-mobilitenin mimarisi: Audi e-tron Sportback konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dört kapılı Gran Turismo Audi e-tron Sportback konsepti 320 kW elektrikli sürüş sistemi ile birlikte geliyor. Otomobil klasik Audi unsurlarını trend belirleyici ayrıntılar ile birleştiriyor, elektrikli sürüş için özel olarak titizlikle uyarlanmış, heyecan verici bir mimari sunuyor.

 

Audi e-tron Sportback, elektrikli mobilite yolunda Audi için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. AUDI AG Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler, "Bizim Audi e-tron modelimiz 2018'de çıkacak, bu kendi rekabet alanında günlük kullanıma uygun ilk elektrikli otomobil. 500 kilometreyi aşan bir elektrikli sürüş mesafesi ve özel elektrikli sürüş deneyimi ile, bu sportif SUV önümüzdeki on yıla damgasını vuracak. 2019'da Audi e-tron Sportback'in üretim versiyonu gelecek, bu ilk bakışta elektrikli bir otomobil olarak tanımlanabilen duyusal bir coupe versiyon olacak." dedi.

 

Açık renkli iç mekanda Audi e-tron Sportback konsepti fonksiyonel berraklık ve basit kontrollerin bir araya getirilmesini ilkesel olarak sunuyor. Merkez ekranın altındaki, orta konsoldaki ve kapı döşemelerindeki geniş dokunmaya duyarlı ekranlar, bilgi veriyor ve on-board sistemler ile etkileşim kuruyor. Gösterge tablosundaki yatay yüzeyler ve yüzer görünümlü orta konsol, dört koltuktaki yolcular için açık perspektif duygusu veriyor.

 

Konsept otomobilin aydınlatma teknolojisi, hem gündüz hem gece fark edilebilen bir yenilik. Ön ve arka dijital Matrix LED farlar mükemmel ışık verimine sahip. Minuscule Digital Matrix projektörler tam anlamıyla öndeki yola damgasını vuruyor ve ışığı çevreyle çok yönlü ve dinamik bir iletişim kanalı haline getiriyor. Audi tam LED farları benimseyen dünyadaki ilk markaydı ve Matrix LED teknolojisi, lazer aydınlatma ve OLED teknolojisi marka için oldukça önem taşıyor. Şangay için yapılan teknoloji çalışması şimdi çevreyle etkileşimi yeni bir yöne sokan karmaşık fonksiyonların bir çoğunu sunuyor.

 

Ön kısmın iki tarafındaki dar ışık şeritleri - gündüz farları - konseptin yüzündeki gözleri oluşturuyor. LED'lerin özel yapısı ve karmaşık kontrol teknolojisi sayesinde aydınlatmayı farklı şekillerde uyarlamak mümkün oluyor. E-tron Sportback çalışmaya başladığında ve kapılar açıldığında sistem dinamik görsel karşılama sinyalleri üretiyor.

 

Gündüz sürüş ışıklarının altında, sol ve sağda, her biri yaklaşık 250 LED'lik iki büyük aydınlatma alanı var. Bunlar hareket halindeyken bile ilgi çekici grafikler veya özel iletişimsel işaretler oluşturmak için geniş olanaklar sunuyor.

 

e-tron Sportback, gelecekteki tüm elektrikli Audi modellerinde de benimsenecek bir konfigürasyon kullanıyor: Ön aks üzerinde bir, arka aksta iki elektrikli motor. Bunlar dört tekerleği de sürüyor ve yüksek performanslı coupe otomobili tipik Audi stili bir dört çekişli quattro otomobile dönüştürüyor. Boost modunda 370 kW'a kadar ulaşabilen 320 kW'lık güç çıkışı, sadece 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkış sağlıyor. 95 kilowatt saat kapasiteli pil ile otomobil 500 kilometre elektrikli sürüş mesafesine sahip. 

 

Daha önce e-tron quattro konseptinde de olduğu gibi, teknoloji çalışmasının sıvı soğutmalı lityum iyon pili, yolcu bölmesinin altındaki akslar arasına yerleştirildi. Bu konumlandırma, düşük bir ağırlık merkezi ve dengeli aks yükü dağılımı sağlıyor; (ön / arka) 52:48. Bu segmentteki diğer araçlar ile karşılaştırıldığında sportif SUV üstün sürüş dinamikleri ve sürüş güvenliği veriyor. Pil, Kombine Şarj Sistemi ile, alternatif akım (AC) ve doğru akım (DC) için çift bağlantı ile şarj edilebiliyor.

 

AUDI AG Pazarlama ve Satış Direktörü Dr. Dietmar Voggenreiter, Çin'de e-mobilitenin özel önemini anlıyor: "Audi e-tron Sportback'in ilk tanıtılacağı yer için bilinçli bir karar verdik. Bunu Şanghay'da yapıyoruz çünkü Çin elektrikli otomobiller için dünyanın önde gelen pazarını oluşturuyor. Bu satışlarda olduğu kadar altyapıda ve maddi destekte de geçerli. Ülkede yaklaşık 150.000 şarj istasyonu bulunuyor ve 2017 yılının sonuna dek 100.000 şarj istasyonu daha gelecek. Bu hızlı büyüme için iyi donanıma sahibiz. Önümüzdeki beş yıl içinde, Çin'de Audi e-tron Sportback gibi 500 kilometreyi aşan, pille çalışan otomobiller de dahil olmak üzere beş e-tron modeli sunacağız."

 

Yanmalı motorlar kadar havalandırma gerektirmeyen elektrikli motora uygun tasarım sayesinde konseptin ön kısmı çok daha dinamik ve temiz görünüyor. Konsept otomobilin yan taraflarında, 6 kollu 23 inçlik büyük jantlar, coupe otomobilin heybetli duruşunu güçlendiriyor. E-tron Sportback 2.93 metre aks mesafesi, 4.90 metre dış uzunluk, 1.98 metre genişlik ve 1.53 metre yükseklik ile Audi A7'ye yakın boyutlara sahip.

 

Dış aynaların yerini küçük kameralar alıyor. Bu teknoloji gelişmiş hava akışı ve azaltılmış rüzgar gürültüsünün yanı sıra başka avantajlar da sunuyor. Kamera görüntüleri, kapılardaki özel ekranlara yansıtılıyor. Audi, bu teknolojiyi üretim versiyonunun somut bir ön hazırlığı olarak tanıtıyor.

 

2015 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Audi, markanın ilk elektrikli üretim otomobilinin öncüsü olan Audi e-tron quattro konseptini tanıtmıştı. Radikal biçimde yeniden yapılandırılmış bir SUV olarak, konsept Audi'nin tipik bir tam boyutlu otomobilinin ferahlığı ve konforuyla 500 kilometreye kadar sürüş mesafesi sunuyor. Yüksek performanslı bir spor otomobilin yol performansına sahip Audi e-tron quattro, sadece 4.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Bu öncü elektrikli SUV'nin üretim versiyonu 2018'de piyasaya çıkacak. Audi e-tron Sportback konsept otomobili ise 2019'da üretim versiyonu izleyecek.

Son Güncelleme : 21 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo