İlk Elektrikli Volvo Çin'de Üretilecek

Ototeknikveri     19 Nisan 2017 09:16

Birinci sınıf otomobil üreticisi Volvo, Çin'deki ilk tam elektrikli otomobilini Şanghay Otomobil Fuarı'nda duyurdu.

İlk Elektrikli Volvo Çin'de Üretilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, yeni modelin küçük otomobiller için Volvo'nun Kompakt Modüler Mimarisi (CMA) üzerine kurulu olacağını ve 2019'da satışa sunulacağını, Çin'den küresel olarak ihraç edileceğini söyledi. İlk elektrikli otomobili Çin'de üretme kararı, Çin'in Volvo'nun elektrikli geleceğinde oynayacağı merkezi rolü vurguluyor ve otomobil endüstrisi için Çin'in artmakta olan öneminin altını çiziyor. Volvo CEO'su Håkan Samuelsson "Volvo, Çin hükümetinin son beş yıllık planıyla ana hatlarını çizdiği temiz hava çağrısına uyuyor. Bu çağrı çevresel duyarlılık, kalite ve emniyet gibi kendi temel değerlerimizle tamamen uyumlu. Elektrifikasyonun sürdürülebilir mobiliteye cevap olduğuna inanıyoruz." dedi. 

Çin, elektrikli otomobiller için dünyanın en büyük satış pazarı ve şehirlerdeki trafik sorunları ve hava kirliliğine çözüm üretmek için tamamen elektrikli ve hibrit otomobil satışlarını artırma konusunda iddialı hedeflere sahip.

Volvo'nun 2025 yılına kadar toplam 1 milyon elektrikli otomobil satışı (tamamen elektrikli otomobiller ve hibrit araçlar da dahil olmak üzere) satma hedefi var. Ayrıca, firma Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) üzerinde tam elektrikli bir otomobil geliştiriyor. İsveçli şirket her modelinin tak-çalıştır hibrit versiyonlarını da sunmayı planlıyor.

Volvo'nun Çin'de 60 serisi otomobileri üreten Chengdu, 90 serisi otomobilleri üreten Daqing ve 40 serisi otomobilleri üretecek Luqiao tesisleri dahil olmak üzere üç üretim tesisi var.

Son Güncelleme : 20 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo