Filolar Hibritleri Bekliyor

Ototeknikveri     21 Nisan 2017 08:36

Filoların hibrite kiralama yoluyla yönelmesini ve 2016’nın ilk çeyreğinde 17 olan hibrit araç satışının, bu yılın aynı döneminde 560 gibi yüksek bir rakama eriştiğini hibrite verilen önemi göstermekte

Filolar Hibritleri Bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği’nin (TEHAD) 2017’nin ilk çeyreğine dair verilerinde, hibrit araç satışlarındaki rekor artış, filo kiralama sektörünün de dikkatini çekti. Uzaltaş Şirketler Topluluğu’na bağlı UZL Filo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala, oto pazarındaki hakimiyeti her yıl artan sektörlerinin de hibrite yönelmesi ile 15 yıl içinde bu araçların payının toplam oranının yüzde 30’lara ulaşabileceğini ifade etti. TEHAD’ın açıklamasında 2016’nın ilk çeyreğinde 17 olan hibrit araç satışının, bu yılın aynı döneminde 560 gibi yüksek bir rakama eriştiğini anımsatan Pala, bunda bir süre önce hayata geçirilen vergi teşviklerinin büyük etken olduğunu kaydetti. Oğuz Pala, küreselleşme ve gelişen teknoloji ile birlikte yaşanan birtakım çevresel ve küresel sorunların yanı sıra sürekli artan akaryakıt fiyatlarının kişi ve kuruluşları hibrit araç kullanmaya teşvik ettiğini belirterek, şunları söyledi:

 

“Özellikle şirketlerin envanterlerinde artık araç tutmak yerine kiralama yoluna gitmeleri, kişiler için de oto kiralamaların daha cazip olması, oto araç alım satım pazarında filoların önemini her geçen gün artırıyor. Yani sektöre yön verenler artık filolar diyebiliriz. Bu nedenle filoların araç tercihleri sektörün geleceğe yön vermesinde de önemli bir etken. Bu kapsamda TEHAD’ın verileri bizler için çok önemli. Hibrit araçlara ilginin artması filo sektörünü çok kısa sürede bu pazara kaydırabilir. Çünkü ekonomik, çevreci olması bizim için de avantaj. Şu an filo sektörü bu pazarı ciddi şekilde izliyor. Teşvikler devam eder, otomotiv sektörü bu alandaki yatırımlarını artırırsa 15 yıl içinde hibritlerin geneldeki payı yüzde 30’lara ulaşabilir.”

 

Pala, UZL Filo olarak hibrit teşviklerinin daha da artmasını istediklerini belirterek, “Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Hibrit otolarla daha temiz bir çevre taraftarıyız. Vergisel avantajlar da hibrit araçların daha fazla yaygınlaşmasının ilk adımlarından oldu. Bu sayede otomobil severler hibrit araçları çok daha kolay benimsiyorlar. Hibrit araçlara uygulanacak her vergi avantajı kişi ve kuruluşları hibrite bir adım daha yaklaştıracak ve daha yeşil bir dünya elde etmemizi sağlayacak” dedi.

Son Güncelleme : 23 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo