PSA için Çin kilit nokta

Ototeknikveri     24 Nisan 2017 02:32

Çin piyasasındaki başarının dünya genelindeki başarı için kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu belirten PSA Grubu yöneticisi Carlos Tavares, yeni SUV’lerinin bu hedefi karşılamalarına yardımcı olacağına inandıklarını söyledi.

PSA için Çin kilit nokta
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

PSA Grubu markaları Peugeot, Citroen ve DS için Çin piyasasında başarı göstermek büyük önem taşıyor. Grubun yöneticisi Carlos Tavares bu konuda “Çin dünyanın en büyük pazarı. Global bir otomobil üreticisi olmak istiyoruz, bu yüzden Çin’de başarılı olmak bizim için çok önemli” dedi. Tavares bugüne kadar Çin’de doğru yönde gidemediklerini de kaydetti. Geçen yıl grubun Çin ve Güneydoğu Asya’daki satışları %16 oranında düştü. Fiyatlandırma rekabeti yüzünden PSA maliyetlerini azaltmak için faaliyetlerini yeniden yapılandırmak zorunda kaldı. Şanghay’da Citroen C5 Aircross modelinin tanıtımında konuşan Tavares, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çin’de başarı göstermek dünya çapında da başarılı olabileceğimizi kanıtlayacak. Çin bizim için bu yüzden stratejik önem taşıyor. Burada düzeltebileceğimiz bir sürü şey var, yeni modellerimizle başarma potansiyelimiz yüksek. Tek yapmamız gereken uygulamaya geçmek”.

 

Tavares artık ülkede yeni, rekabet gücü yüksek SUV’ler piyasaya sürdüklerini hatırlattı. Peugeot 3008 (Çin’de 4008 adıyla satılıyor) ve 5008, Citroen C5 Aircross ve DS 7 Crossback grubun Çin’deki rekabet gücünü artıracak gibi görünüyor. 

Çin’de PSA Grubu’nun en başarılı iki markası Peugeot ve Citroen. Tavares, DS’nin ise lüks bir marka olarak ülkede kök salmak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Buna rağmen ülkedeki tek lüks Fransız otomobil markası olarak DS’nin benzersiz bir konumu bulunuyor. 

 

PSA Grubu’nun global bir marka olarak adlandırılmak için hala fazla Avrupa merkezli olup olmadığı sorusuna Tavares bu iki olgu arasında bir çatışma olmadığını söyleyerek cevap verdi. Tavares “Avrupalı olmak yanlış değil, kazancımızın büyük kısmını Avrupa’dan elde ediyoruz. Ne kadar kazanırsak dünyanın diğer yerlerine yatırım yapma şansımız da o kadar artıyor” dedi.

 

PSA geçen yıl Kuzey Amerika piyasasına yeniden gireceğini duyurmuştu. Grup burada Peugeot markasıyla yeni bir otomobil paylaşım hizmeti başlatacak. Tavares’in ABD piyasası ile ilgili yorumu “Amerikalı tüketiciyi tanımak ve anlamak istiyoruz. Otomobil paylaşım hizmeti bizim için yeni olan bu ülkede otomobil satmaktan daha az riskli bir girişim” şeklinde.

 

Bu arada, PSA’nın General Motors’dan Opel’i satın alma süreci de bu yılın sonunda tamamlanmış olacak.

Son Güncelleme : 24 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo