Honda Accord sürücüsü daha önce iki kez değiştirilmiş hava yastığından yaralandı

Ototeknikveri     25 Nisan 2017 03:48

Takata hava yastıkları kapsamlı geri çağırmalarla toplatılıp değiştirilmiş olsa da, tüketicilerin hayatları hala risk altında.

Honda Accord sürücüsü daha önce iki kez değiştirilmiş hava yastığından yaralandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen hafta Honda otomobillerinden birisinde Takata hava yastığı nedeniyle bir yaralanma daha meydana geldiğini açıkladı. Bir 2002 Accord sürücüsü 3 Mart günü Las Vegas’ta yaralandı. Sürücünün soluk borusu delindi ancak hayatta kalmayı başardı. Yapılan incelemede Honda yaralanmanın meydana geldiği otomobilde daha önce iki kez resmi bayiler tarafından hatalı hava yastığının değiştirildiğini tespit etti (Şubat 2012’de ve Ocak 2015’te). Otomobilde bir 2001 Accord’dan alınan Alpha modülü kullanıldığı düşünülüyor. Bu modül arızalı olduğu bulunan ilk dalga haya yastıkları arasında sayılıyor ve Takata hava yastıklarından meydana gelen 10 ölümden 8’inden sorumlu tutuluyor. 

Honda modülün eski parçaların terk edildiği bir hurdalıktan alındığını söylüyor, bu da Honda’nın bayilere yaptığı yönlendirmelere ve yasalara aykırı bir uygulama. Öte yandan, hatalı parçanın kaynağını tam olarak tespit etmek çok zor olduğu için sorumluları bulup cezalandırmak her zaman mümkün olmayabiliyor. Bu yüzden Honda hurda satıcılarından son iki yılda 60.000 hatalı hava yastığını satın alarak bunların tüketicilere ulaşmasını engellemeye çalıştı.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo