Almanya, Avrupa Birliği’nin test reformlarına karşı

Ototeknikveri     26 Nisan 2017 08:01

Almanya, Avrupa Birliği’nin Volkswagen Grup emisyon skandalı ardından otomobillerin test ve lisanslandırma prosedüründe reforma gitmesine karşı çıkıyor.

Almanya, Avrupa Birliği’nin test reformlarına karşı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2015 yılının Eylül ayında Volkswagen’in ABD’de dizel emisyon kontrollerinde hile yaptığı ve bu hilenin Amerik aile de sınırlı kalmadığı ortaya çıkmış, gözler Avrupa Birliği’nin bu alandaki yasa ve yönetmeliklerine çevrilmişti. Skandalın ardından AB’nin test kurallarını sıkılaştırması istenmişti. Talepler arasında emisyon testlerinin otomobil üreticileri tarafından değil hükümetler tarafından ödenmesi ve Brüksel’e yasa ihlali yapan otomobil üreticilerini cezalandırmak için daha fazal yetki verilmesi var. Öte yandan, Berlin, Avrupa Birliği’ne otomobil üreticilerine araç başına 30.000 euro’ya kadar ceza kesme yetkisi verilmesine karşı çıkıyor ve otomobil üreticilerinin test ajanslarına para ödediği sistemin devam etmesini istiyor. Komisyonun teklifine göre, AB üyesi ülkelerin hükümetleri otomobil egzoz emisyonlarını test eden merkezlere ödeme yapacak.

 

Almanya basını bu testlerde yapılacak hilelerin bağımsız kurumlarca yapılacak düzenli kontrollerle önlenebileceğini, testleri kimin finanse ettiğini değiştirmenin bir yararı olmayacağını savunuyor. Ayrıca, araçlara onay veren ajanslara hükümetlerce dönüşümlü olarak yetki verilmesi, laboratuarlarda emisyon testlerini yapan ekiplerin de yine dönüşümlü şekilde çalışması öneriliyor.

 

Almanya itirazlarında yalnız değil

Yeni düzenlemelere itiraz eden sadece Almanya değil. Avrupa Parlementosu’na göre İtalya, Fransa ve İspanya hükümetleri de daha katı emisyon testi kurallarını benimsemeyi – bu gecikmeler otomobil üreticilerinin emisyonlarda yasal limitlerin üzerine çıkmasına neden olsa da - sürekli geciktiriyorlar. Avrupa Birliği bu yüzden Almanya, İngiltere ve beş diğer AB üyesi ülke hakkında adli dava başlattı ve yeni davaların geleceği sinyalini verdi.

 

AB üyesi ülkeler AB’nin düzenlemelerini tartışırken, konunun Mayıs ayı sonunda Avrupa Parlementosu’nda çözüme bağlanması bekleniyor. Son şeklini alan yasal düzenlemeler bunun ardından AB’nin üç yasama organı tarafından hükme bağlanacak.

 

Avrupa Komisyonu’ndan bir sözcü söz konusu düzenlemelerin taşıt teslerinde daha iyi bir kalite ve daha bağımsız değerlendirme için yapıldığını, tüm Avrupa’da ortak hareket edilmesini istediklerini belirtti ve üye ülkelerin kanun koyucularından destek beklediklerini ifade etti.

Son Güncelleme : 27 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo