İlk yeni Volvo XC60 Torslanda’da üretim bandından indi

Ototeknikveri     27 Nisan 2017 05:33

Volvo’nun yeni XC60 orta boy SUV modelinin üretimi bugün firmanın İsveç’teki Torslanda fabrikasında başladı. Müşterilere teslim edilecek ilk otomobil üretim bandından indi. Bu ilk otomobil kristal beyaz renginde ve dört çekişli bir T5 Inscription.

İlk yeni Volvo XC60 Torslanda’da üretim bandından indi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk nesil XC60 dokuz yıl önce piyasaya çıktı ve Avrupa’nın en çok satan premium orta boy SUV’si oldu. Başarılı model dünya çapında 1 milyon adet satışa ulaştı. XC60 günümüzde Volvo’nun toplam satışlarının %30’unu oluşturuyor. Torslanda fabrikası genel müdür yardımcısı Magnus Nilsson üretimin başlangıcı ile ilgili açıklamasında “Bu fabrikadaki herkes için gurur verici bir gün. Son haftalarda ve aylarda Torslanda’yı yeni Volvo modelinin üretimine hazırlamak için çok sıkı çalıştık. Şimdi XC60 otomobilleri müşterilere teslim etmeye hazırız” dedi. XC60 Volvo’nun kendi bünyesinde geliştirdiği SPA mimarisi ile üretilen ikinci model. İlk model ise 90 serisi olmuştu. İsveç’te SPA ile ilgili yatırımlar firmada istihdamla ilgili olumlu etkiler yarattı, üretim, Ar-Ge ve diğer alanlara binlerce yeni çalışan alındı. 


 
Yeni konfor ve güvenlik teknolojileri

Şimdiye kadar yapılan en güvenli otomobillerden biri olan yeni XC60, yeni teknolojiler ile dolu. Direksiyon asistanı, çığır açan şehiriçi güvenlik sistemine eklendi. "Oncoming Lane Mitigation" adlı yeni güvenlik sistemi karşıdan gelen araçlarla kafa kafaya çarpışmaları önlerken, Volvo'nun kör nokta tespit sistemi (BLIS) de artık direksiyon asistanıyla birlikte çalışarak şerit değiştirmelerde meydana gelen kazaları önleyebiliyor.

 

Yeni XC60'da opsiyonel olarak, 130 km / saate kadar hızlarda, iyi işaretlenmiş yollarda direksiyon, hızlanma ve frenlemeyi kontrol edebilen Volvo'nun gelişmiş yarı otonom sürücü yardım sistemi Pilot Assist de bulunuyor. 

 

Yeni XC60, en üst donanım seviyesinde Volvo'nun ödüllü T8 Twin Engine benzinli plug-in hibrit sistemine sahip. 407 hp güç çıkışına sahip bu sistemle otomobil sadece 5.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. 

 

Yeni XC60'ın sağlıklı bir performans sergilemesinin nedeni sadece güç aktarım organları değil. Yeni CleanZone dört bölgeli iklimlendirme sistemi içeride temiz İskandinav havası sağlamak için kabin dışındaki zararlı kirleticileri ve partikülleri filtreliyor. Böylece sağlıklı bir kabin ortamı oluşturuluyor.

 

Volvo'nun sürücü multimedya sistemi ve bağlantılı hizmetler, Sensus ve Volvo On Call uygulaması kullanılabilirlik bakımından geliştirilirken, grafikler de güncellenmiş. 90 Serisi otomobillerde olduğu gibi, CarPlay ve Android Auto ile akıllı telefon entegrasyonu da mevcut.

 

Yeni XC60 piyasaya çıktı ve siparişe açıldı. Volvo 2017 yılında yine satış rekorları kırmaya hazırlanıyor.

Son Güncelleme : 27 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo