Volvo V20, Audi A1'e Rakip Olacak

Ototeknikveri     27 Nisan 2017 08:15

Volvo portföyüne Audi A1 rakibi yeni bir model ekliyor ve tüketicilere süpermini boyutlarında lüks özellikler sunuyor.

Volvo V20, Audi A1'e Rakip Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo yöneticileri mevcut ürün portföyünü Audi A1 ve MINI gibi otomobillerle rekabet edebilecek bir modelle genişleteceklerini açıkladılar. Firmanın Ar-Ge yöneticisi Henrik Green küçük V20 hatchback ve XC20 SUV modellerinin fizibilitesi hakkında ipuçları verdi. Otomobiller, büyük modellerde bulunan lüks özellikleri şehir ortamına uygun küçük bir model içerisinde isteyen müşterilere hitap edecek. Green “Küçük boyutlu otomobiller daha kullanışlı ve daha çok talep görmeye başladılar. Küçük otomobiller isteyen müşteriler aynı zamanda büyük otomobillerle aynı teknolojileri, bağlanabilirlik özelliklerini, aynı güvenlik desteğini ve lüks materyalleri talep ediyorlar” diye konuştu. Volvo’nun böyle bir değişiklik için hazır olup olmadığı sorulduğunda, Green yeni çıkacak CMA platformunun (yeni XC40 SUV’de de kullanılan) Audi A1 boyutunda bir süpermini için kısaltılabileceğini söyledi.

 

Green “CMA biraz daha küçültülebilir, uzunluk bir problem değil. Önemli olan arkada ne kadar genişlik ve bacak mesafesi istediğimiz, ödün verilecek olan kısım burası. Eğer bir boy küçülmek istiyorsanız bunu uzunluktan kısarak yaparsınız. Otomobilin şekliyle de oynanabilir” dedi.

 

Green ayrıca bir otomobilin fiyatıyla boyutu arasındaki ilişkinin gelecekte değişeceğini söyledi. Şehirler kalabalıklaştıkça emisyon standartlarının da daha katı hale geleceğini söyleyen Green, bunun tüketicileri daha çevre dostu olan küçük otomobillere yönelteceğini vurguladı. Bu da her gelir grubundan insanın küçük otomobillere yönelmesi, dolayısıyla bu otomobillerde lüks özelliklerin de talep edilmesi anlamına geliyor. 

 

Green bu konuda “Sektör olarak geleneksel fiyatlandırma stratejisinde sıkışıp kaldığımızı düşünüyorum. Bu stratejiyi terk edebilirsek müşterilere daha fazla lüks küçük otomobil sunabiliriz. Bunu gelecekte daha çok göreceğiz” diye konuştu.

 

Green bir takvim vermedi ancak muhtemelen bayilerde 20 serisi modellerden önce yeni 40 serisi ve 60 serisi otomobilleri göreceğiz. Dolayısıyla yeni modeli konept formunda bile 2020 yılından önce göremeyebiliriz.

Son Güncelleme : 28 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo