Skoda, bir milyonuncu SUPERB'i üretti

Ototeknikveri     28 Nisan 2017 03:34

SKODA, bir milyonuncu SUPERB otomobili üretti. En üst donanım seviyesi Laurin & Klement sedan otomobil SKODA'nın Çek Cumhuriyeti'ndeki Kvasiny fabrikasında üretim hattından indi.

Skoda, bir milyonuncu SUPERB'i üretti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut üçüncü nesil modelin başarısına büyük katkıda bulundu. Mart 2015'te ilk piyasaya sunulmasından bu yana, SKODA bu modelden 250.000 adet üretti. Markanın amiral gemisi, tarihi 1934'e kadar dayanan serinin başarı öyküsünü yeni bir seviyeye çıkartıyor. Üretim ve Lojistikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Michael Oeljeklaus, "SUPERB adı otomobil orta sınıfta en iyi ve en başarılı otomobillerden birini temsil ediyor. Bu bir milyonuncu üretim, SKODA'nın yüksek üretim yeterliliğinin ve çalışanlarının başarısının etkileyici bir kanıtır." dedi. 

Üçüncü kuşak ŠKODA SUPERB, Mart 2015'teki üretim lansmanından bu yana markayı yeni bir döneme soktu. Keskin hatları, güvenlik ve konfor için en son teknoloji yardım sistemleri, güçlü ama ekonomik motorlar, segmentinde en geniş iç mekan ve sayısız 'Simply Clever' ayrıntıları ile mevcut nesil kendini orta sınıfta başarıyla konumlandırdı. ŠKODA SUPERB, olağanüstü nitelikleri nedeniyle "Kırmızı Nokta Ödülü"ne layık görülürken, birçok Avrupa ülkesinde 'Yılın Otomobili' unvanı aldı. Üretim rakamları aynı zamanda markanın amiral gemisinin başarısının altını çiziyor: 2001'de piyasaya sürülen ilk nesil 136.100 adet üretildikten sonra ikinci neslin üretim rakamları da önemli ölçüde arttı. 2008 ile 2015 yılları arasında 618.500 ŠKODA SUPERB, Kvasiny fabrikasından ayrıldı. Mevcut üçüncü nesil Mart 2015'te piyasaya sürüldü. O zamandan bu yana ŠKODA iki yılda 250.000 araç üretti. Modern amiral gemisi şimdi 1 milyon adete ulaşmasını kutluyor ve serinin popülerliğini yeni bir düzeye yükseltiyor.

 

SKODA'nın üst modeli, 2001 yılından bu yana dünya pazarlarında yüksek kalite ile eş anlamlı. Otomobil üreticisi, Mladá Boleslav'dan 20. yüzyılın başına kadar uzanan büyük, prestijli araç geleneğini daha da gelitşiriyor. 1907'de Laurin & Klement FF Orta Avrupa'daki ilk sekiz silindirli model oldu. 1920'lerde lüks SKODA Hispano-Suiza, Çekoslovakya'nın ilk devlet başkanını taşıdı. Çığır açan sekiz silindirli ŠKODA 860, 1930'ların başında çıktı.

Bunu 1934'te SKODA 640 SUPERB takip etti. O zamandan bu yana ses getiren isim, markanın özellikle birinci sınıf otomobillerini temsil etti. Bu isim, "seçkin", "mükemmel veya muhteşem" anlamına gelen Latince "superbus" sözcüğüne dayanıyor. Tıpkı mevcut nesil gibi öncekiler de öncü teknolojilere sahipti. 640 SUPERB, POPULAR'ın teknolojik platformunu kullandı; bu otomobilde 2.5 litrelik altı silindirli 55 hp motor vardı. Modelde kardan mili boru çerçevesinden geçiyordu, ayrıca, ön ve arka rijit aksların yerine gelişmiş bağımsız süspansiyon kullanılmıştı. Bu tasarımın bir avantajı, örneğin, kaporta üzerindeki baskının, daha yüksek torsiyonel sağlamlık nedeniyle azalmasıydı. Bu model sadece 200 adet üretildi. 

 

SKODA SUPERB - 2001'de yeni model orta sınıfta piyasaya sürüldü

2001 yılında SKODA köklü SUPERB ismine yeniden hayat verdi. Markanın yeni amiral gemisi orta sınıfta yeni standartlar belirledi: segmentteki hiçbir rakip model, SUPERB kadar geniş alan sunmuyordu. Aynı zamanda, SUPERB çekici bir tasarıma ve son teknolojiye sahipti ve bunlarla puan kazandı. Gelişmiş bir navigasyon sistemi, GSM telefon hazırlığı, ısıtmalı koltuklar, xenon farlar, park sensörleri ve sunroof bu nesilde eklendi. Standart ABS, ESC ve altı hava yastığı gibi modern sistemler maksimum güvenlik sağladı.

 

Modern SKODA SUPERB'nin ikinci nesli, 2008 yılı Cenevre Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyerini kutladı. Etkileyici yeni model, daha fazla alana, şık bir görünüme ve en yüksek seviyede kaliteye sahipti. Buna ek olarak, SUPERB, ilk kez dört çekişli olarak sunuluyordu. 2009 yılında pratik SKODA SUPERB COMBI ikinci nesli takip etti.

 

SUPERB III, kapsamlı bağlantı teknolojilerine sahip ilk SKODA modeli

2015 yılında SKODA, mevcut üçüncü nesil SUPERB ile yeni bir çağa girdi. Daha önce hiç olmadığı kadar SKODA otomobilin tasarımına yüksek talep geldi. Bir modelin geliştirme sürecinde hiç bu kadar fazla yeni teknoloji eklenmemişti. "Simply Clever" özellikler, alan genişliği ve bagaj kapasitesi bakımından da 3. nesil çok başarılıydı. Daha yüksek araç sınıflarından bir dizi yardım sistemi modelde daha fazla güvenlik ve rahatlık sağlarken, yeni EU-6 uyumlu motorlar otomobile daha fazla güç ve yüzde 30 daha fazla verimlilik getirdi.

 

2015 yılında tanıtılan SUPERB, aynı zamanda, markanın tam bağlantıyı destekleyen ilk modeli idi. Modern multimedya sistemi SmartLink aracılığı ile otomatik olarak akıllı telefonlara bağlanabiliyor. SmartLink, MirrorLinkTM, Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini de içeriyor. Sistem kullanıcılara akıllı telefonlarındaki pek çok uygulamayı otomobillerinin ekranında çalıştırma imkanı veriyor. Ayrıca sürücü SmartGate fonksiyonu ile mobil cihazından otomobilin verilerini alabiliyor. SUPERB aynı zamanda yüksek hızlı internet erişimi ve paylaşımı sunan ilk ŠKODA oldu. Bir diğer önemli yenilik ise inovatif ve pratik Phonebox. Phonebox ile akıllı telefonlar kablosuz şekilde şarj edilebiliyor.

 

SKODA'nın 122 yıllık deneyimi ve tutkusu üçüncü nesil SUPERB'in üretimine tamamıyla yansıtıldı. SUPERB, firmanın tasarım ve mühendislikteki uzmanlığını yansıtıyor.

Son Güncelleme : 29 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo