Opel’in unutulmaz modelleri Bodensee Klassik’te

Ototeknikveri     02 Mayıs 2017 04:50

Opel’in tarihi Kapitän-Admiral-Diplomat modelleri Bodensee Klassik’te yarışacak.

Opel’in unutulmaz modelleri Bodensee Klassik’te
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya, İsviçre ve Avusturya sınırlarını kapsayan, 4 – 6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Bodensee klasik otomobiller yarışında Opel altı tarihi amiral gemisi modeli ile hazır bulunacak. Yarış Bregenz’de başlayarak kuzeyde Memmingen’de, daha sonra ise güneydeki Brand’da devam edecek. Her günün ayağı Bregenz’deki festival alanında sonlanacak. Klasik otomobil meraklıları burada hayran olacakları pek çok modelle karşılaşabilecek. 

 

Opel bu yıl yarışlara iyi tanınan bir altılı ile katılıyor: 

11 Numara, 1976 Opel Diplomat B V8 uzun versiyon
12 Numara, 1966 Opel Kapitän A V8
13 Numara, 1956 Opel Kapitän
14 Numara, 1991 Lotus Omega
15 Numara, 1966 Opel Admiral A V8
16 Numara, 1972 Opel Commodore B GS/E

11 numaradaki Opel Diplomat uzun aks aralığına sahip bir versiyon. Bu model ABD Başkanı Gerald Ford 1976’da Almanya’yı ziyaret ettiğinde başkanlık limuzini olarak kullanılmıştı. Bu ziyaretten 41 yıl sonra, yarışlarda Diplomat modeli Opel Başkan Yardımcısı Peter Küspert ve aktör Roman Kni?ka tarafından kullanılacak. 12 numarada yarışacak Kapitän V8 ise A serisinin en çok ilgi uyandıran modeli olmuştu. Bu modelden sekiz silindirli motorla sadece 130 adet üretildi. Otomobil Opel marka elçisi Joachim Winkelhock ve TV yıldızı Tim Wilde tarafından kullanılacak. Bu motor normalde Admiral ve Diplomat modelleri için ayrılmıştı. 13 numarada ise Opel’in ürettiği 2 milyonuncu otomobil, süslemeli ve bir kısmı altın kaplamalı Kapitän A bulunuyor. 14 numarada Lotus tarafından yapılan 377 hp gücündeki spor sedan Omega var. 16 numarada Irmscher tarafından modifiye edilen ve Monte Carlo rallisinde Water Röhrl ile Jochen Berger’e sınıfında zafer kazandıran 1972 model coupe, 190 hp gücündeki Commodore GS/E bulunuyor. 

Katılan tüm otomobiller Opel’in en yeni amiral gemisi yeni Insignia Grand Sport ile bir bağ yaratıyor. Insignia Grand Sport da yarışlar boyunca festival alanında tanıtılıyor olacak. “GS” ya da “Grand Sport” sportif versiyonlar için geleneksel bir Opel etiketi. Yeni Insignia ile devam eden bu etiket modelin atletik özellikleri ile de uyumlu. 

 

Insignia Grand Sport selefinden daha hafif, sürücü odaklı bir kokpite sahip, alçak bir çekim merkezi ve üst seviyede sürüş dinamikleri sunuyor. Bu da modeli Lotus Omega ve Commodore gibi öncülerin ideal bir mirasçısı yapıyor.

İkinci nesil Insignia sadece sportif özellikleri ile değil dinamik hatları ve iyi hissettiren iç atmosferi ile de etkileyici. Modelde geniş kapsamlı akıllı teknolojiler bulunuyor. Bunlar arasında Opel IntelliLux LED matrix farlar, tork vektörleme özellikli modern dört çekişli sürüş sistemi, inovatif sürüş yardım sistemleri ve head-up display sayılabilir. Ayrıca yeni Insignia Opel’e has birinci sınıf bağlanabilirlik ve akıllı telefon entegrasyonuna sahip. Opel OnStar hizmeti şimdi otel rezervasyonu ve park yeri arama gibi özelliklerle genişletildi. Dahası, Opel’in yeni modeli kıvraklığı, sürüş hassasiyeti, geniş kullanım alanı ve fiyat/performans oranı ile de başarılı ve bu sayede lüks sınıfta ideal bir alternatif oluşturuyor.

Son Güncelleme : 02 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo