SKODA, 1.5 milyonuncu üçüncü nesil OCTAVIA'yı üretti

Ototeknikveri     03 Mayıs 2017 01:47

SKODA'nın kalbi, özel bir dönüm noktasına ulaştı: Mladá Boleslav'daki ana fabrikada 1.5 milyonuncu üçüncü nesil OCTAVIA üretildi. Popüler modelin kapsamlı şekilde yenilenen versiyonu Şubat ayı başından beri serinin başarı öyküsünü sürdürüyor.

SKODA, 1.5 milyonuncu üçüncü nesil OCTAVIA'yı üretti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeniden tasarlanmış ön ve arka kısımların yanı sıra model sürücü destek sistemleri, multimedya ve bağlantı alanlarındaki son teknoloji çözümleri ile de etkileyici. İlk modern OCTAVIA nesli 21 yıl önce piyasaya çıktığından bu yana dünya çapında beş milyonun üzerinde müşteri, bu kompakt modeli seçti. Bu da, OCTAVIA model serisini otomotiv dünyasındaki en başarılı modellerden biri yapıyor. Üretim ve Lojistikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Michael Oeljeklaus modelin başarısı ile ilgili açıklamasında "OCTAVIA ile firmamızın gelişimi 1996'dan itibaren daha da hızla ilerlemektedir. Bu model ŠKODA portföyünün yirmi yılı aşkın bir süredir temel direklerinden birisi haline geldi. Üçüncü nesil ile önceki iki neslin başarı öyküsünü sorunsuz bir şekilde büyüterek devam ettirdik. OCTAVIA ve ŠKODA markasının başarısında yüksek motivasyona ve yüksek vasıflara sahip çalışanlarımızın büyük payı var, onlar da kesinlikle bu başarıdan gururlanmak için 1.5 milyon nedene sahip" dedi.

Beş milyondan fazla satan SKODA OCTAVIA, Çek otomobil üreticisinin en çok satan modeli. 1996'dan başlayıp Kasım 2010'a kadar üretim hattında kalan ilk nesil, 1.4 milyondan fazla alıcıya ulaştı. İkinci nesil OCTAVIA selefinin başarısını sürdürdü, 2004 ve 2013 yılları arasında toplam 2.5 milyon adet sattı. SKODA model portföyünün temel taşı olduğu düşünülen üçüncü nesil OCTAVIA ise, Kasım 2012'den bu yana üretimde. 2016'nın Mart ayı sonunda Mladá Boleslav'daki üretim merkezinden bir milyonuncu araç çıktı. Toplamda 2016 yılının sonunda üçüncü kuşaktan yaklaşık 1.4 milyon araç üretildi. Kapsamlı olarak güncellenmiş OCTAVIA'nın üretimi ise Şubat 2017'nin başında start aldı. SKODA kompakt modeli Çek Cumhuriyeti'ndeki ana tesisinde, ayrıca Çin, Hindistan, Rusya, Ukrayna ve Kazakistan'da üretiyor.

SKODA kapsamlı olarak güncellenmiş üçüncü nesil OCTAVIA'yı hatchback ve station versiyonlarıyla sunuyor. Yeniden tasarlanan ön ve arka bölümleri, aerodinamik gövdesi ve geniş izi sayesinde, model eskisinden daha dinamik şekilde karşımıza çıkıyor. Kompakt modelin yeni versiyonu, iç mekan genişliği, işlevsellik, güvenlik teknolojileri, konfor ve fiyat - performans oranı açısından segmentinde yeni standartlar belirliyor. Müşterilerin dört donanım seviyesi seçeneği var: Active, Ambition, Style ve L&K. Ayrıca, Scout ve RS versiyonları da seçilebiliyor. Motor seçenekleri arasında, 63 kW (86 PS) ile 180 kW (245 PS) arasında değişen güç çıkışlarına sahip son teknoloji ürünü benzinli ve dizel motorlar bulunuyor. Motor versiyonuna bağlı olarak SKODA OCTAVIA gelişmiş ileri vites şanzıman (DSG) ve dört tekerlekten çekiş ile de temin edilebiliyor.

Son Güncelleme : 03 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo