Volkswagen'in hedefi 2025'te Almanya'da 1 milyon CNG'li araç

Ototeknikveri     03 Mayıs 2017 02:15

Volkswagen Grubu, otomobillerde CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) kullanımının yaygınlaştırılması için dolum istasyonları ve gaz tedarikçileri ile bir işbirliği niyet anlaşması imzaladı. Hedef, Almanya'daki CNG'li araç filosunu 2025 yılına kadar 10 kat artırarak 1 milyona, dolum istasyonu ağını ise 2000 lokasyona genişletmek.

Volkswagen'in hedefi 2025'te Almanya'da 1 milyon CNG'li araç
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu, CNG dolum istasyonları ve gaz şebekeleri operatörleri otomobillerde CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) kullanımının yaygınlaştırılması için  bir işbirliği niyet anlaşması imzaladı. CNG, "sıkıştırılmış doğalgaz" anlamına geliyor ve kaynağı doğal gazın yanı sıra yeşil elektrikten elde edilen rejeneratif gaz da olabiliyor. İmzacılar, 2016'da Almanya Federal Ekonomi Bakanlığı tarafından başlatılan "Doğal Gazlı Taşıtlar Yuvarlak Masa Toplantısı"nın amaçlarını doğruluyorlar; burada taşıt üreticileri, gaz endüstrisi, benzin istasyonları operatörleri, önemli perakende müşterilerinin temsilcileri, filo operatörleri ve kamu sektörü bir araya geldi.

 

İmzacı kuruluşlar, katkı sunacak diğer otomobil üreticileri ile birlikte 2025 yılına kadar Almanya'da CNG kullanan taşıt sayısını 10 kat artırarak 1 milyon adete çıkartmayı hedefliyor. Ayrıca, girişim, Almanya'daki dolum istasyonları ağının büyütülmesini hızlandırmayı amaçlıyor. Şu an 900 olan istasyon sayısı eğer hedefe ulaşılabilirse 2025 yılına kadar 2000'e çıkacak. 2014/94 sayılı AB yönetmeliği (alternatif yakıt altyapısının kurulması) temelinde, diğer Avrupa ülkelerinde de yaygınlaştırma yapılacak.

 

Volkswagen Ar-Ge yöneticisi Ulrich Eichhorn, anlaşmayla ilgili "Volkswagen Grubu, enerji devrimi ile ilgili önemli toplumsal sorumluluğunu kabul ediyor. Kısa vadedeki mevcudiyeti, doğalgazı, geleceğin çevre dostu hareket kabiliyeti için genel stratejimizin önemli bir bileşeni yapıyor. Yenilenebilir kaynaklardan elde edilen metan ilavesi nedeniyle itici gaz kademeli olarak daha da yeşil hale gelebilir, bu da uzun vadede taşımacılık sektöründeki enerji devriminin önemli bir unsuru olmasını sağlayacak." dedi.

Şirketler, CNG kullanımının yaygınlaşmasını hızlandırmak için bir araya geldi. Bu hedefler şehirler ve diğer yerleşim alanlarında bireysel ve toplu taşımayı, ayrıca ağır vasıtaları da kapsıyor. Açıklama, Volkswagen Grubu'nun yanı sıra E.ON Gas Mobil GmbH, Gazprom NGV Europe GmbH, Gazu GmbH, ONTRAS Gastransport GmbH, Open Grid Europe GmbH, Pitpoint B.V. ve TOTAL Deutschland GmbH tarafından imzalandı.

 

İmzacı kuruluşlar, daha fazla şirketin işbirliğine gitmesini amaçlıyor. Bu hedeflere ulaşmak için özel tedbirler ayrı ayrı düzenlenecek.

 

Bu yaklaşım, Avrupa Birliği'nin alternatif yakıt stratejisi ve yakın tarihte geçirilen 2050 iklim koruma planında Federal Hükümet tarafından yapılan duyurularla da uyumlu.

Son Güncelleme : 03 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo