Opel, Zaragoza'da Crossland X'in üretimini başlatıyor

Ototeknikveri     03 Mayıs 2017 03:07

Opel, İspanya'nın Zaragoza kentindeki tesislerde yeni Crossland X'in üretimini başlattı.

Opel, Zaragoza'da Crossland X'in üretimini başlatıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Karl-Thomas Neumann, tavanı siyah, kaportası beyaz renkte bir model olan ilk yeni Opel Crossland X'i üretim hattından çıkardı. Neumann "Bugün Opel ve Zaragoza fabrikası için harika bir gün. Crossland X modelimiz ürün atağımızın önemli bir parçası. Patlama eğilimi gösteren SUV ve CUV pazarına heyecan verici bir araba daha ekliyoruz" dedi. Neumann ayrıca, mükemmel bir üretim lansmanı gerçekleştiren Zaragoza fabrikasındaki tüm ekibin bağlılığını ve performansını övdü ve sözlerine şunları ekledi: "Crossland X'in büyük bir başarı olacağından eminim. Yarı kompakt SUV segmentinde gerçekten bir başarı öyküsünü başlatan Mokka X'in izinde doğru DNA'yı bulduk. Her iki modelin de Zaragoza'da üretildiği gerçeği, tesisin ürün ataklarındaki önemini vurguluyor."

 

Crossland X, 2012'de başlayan PSA işbirliğinin ilk görünür sonucu. Bu model ve ortaklaşa geliştirilen ikinci araba olan Grandland X, Opel ve PSA ekip çalışmasının sonucunun mükemmel otomobiller olduğunu ortaya koyuyor.

Gelecekte, bir PSA mimarisine dayanan yeni nesil Corsa'nın geliştirilmesi konusunda da işbirliği yapılacak. 2016'da zaten duyurulduğu gibi, araba 2019'un sonuna kadar Zaragoza'daki üretim hattından çıkacak.

 

Crossland X, pratikliği ve cömert genişlikte kullanım alanını SUV stilinin havalı görünümü ile birleştiriyor ve her gün daha güvenli, rahat ve daha kolay sürüş için olağanüstü yenilikler sunuyor. Full LED farlar, viraj aydınlatması, uzun far asistanı ve otomatik seviyelendirme, head-up display, 180 derecelik Panoramik Arka Görüş Kamerası, Park Yardımı, Yaya Algılama ve Otomatik Acil Frenleme [1] ile İleri Çarpışma Uyarısı, [2], Sürücü Uyuşukluk Uyarısı [2], Şeritten Ayrılma Uyarısı, Hız İşareti Tanıma ve Yan Kör Nokta Uyarısı bu yeniliklere verilebilecek bazı örnekler. Yeni Crossland X, Opel OnStar'ın yanı sıra Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu IntelliLink multimedya teknolojisi ve 8 inç dokunmatik ekranlarla geliyor. 

Crossland X, Opel tarihindeki en büyük ürün atağı kapsamında atılan önemli bir adım. 2016'dan 2020'ye kadar şirket, yedi tanesi sadece 2017'de olmak üzere 29 yeni model sunacak.

 

Opel, İspanya'da otuz yılı aşkın bir süredir Aragon özerk ilinde özel sektörde bir numaralı işveren. Zaragoza tesisi üç model serisi (Corsa, Mokka X ve Crossland X) üretiyor ve Avrupa'daki en büyük Opel üretim tesisi. Bugüne kadar fabrikada 12 milyondan fazla araba üretildi. Opel, ilk çeyrekte İspanyol binek otomobil pazarının lideri konumuna geldi. 2017 yılının ilk üç ayında 25.000'den fazla satış ile marka İspanya'da yaklaşık yüzde 8.2'lik bir pazar payına ulaştı.

 

[1] Otomatik olarak 5 km / saat'in üstünde ve 85 km / saat'in altında çalışır. 5 ila 30 km / s arasındaki çarpışmanın darbe hızını azaltmak için yavaşlama metriği 0.9g. Sistem 30 ila 85 km / s arasında hızdan maksimum 22 km / s hıza fren yapabilir. Bu eşikten sonra, sürücünün hızı daha da düşürmek için kendisinin fren yapması gerekir.

 

[2] Yaya Algılama, Otomatik Acil Frenleme, Sürücü Uyuşukluğu Uyarısı ve Çarpışma Uyarısı bu yazdan itibaren mevcut olacak.

Son Güncelleme : 04 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo