Elektrikli Honda HR-V Çin’de görüntülendi

Ototeknikveri     04 Mayıs 2017 02:41

Honda Çin’in giderek büyüyen elektrikli otomobil piyasasına giriyor.

Elektrikli Honda HR-V Çin’de görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda XR-V modelinin elektrikli bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Yeni model test esnasında görüntülendi. Honda XR-V dünya çapında Honda HR-V adı ile satılan modelin Çin versiyonu. Elektrikli Honda XR-V ile ilgili henüz elimizde detay yok ancak Çin medyası modelin 2018 yılı başlarında satışa çıkabileceğini belirtiyor. Honda daha önce elektrikli otomobillere pek ilgi göstermiyordu, firmanın uzmanlık alanı daha çok hibrit ve yakıt hücreli otomobillerdi. Firma geçen ay New York 2017 Otomobil Fuarı’nda elektrikli Honda Clarity’i tanıtarak giderek büyüyen bu piyasada da yer alacağını gösterdi. Çin için Honda XR-V temelli daha küçük ve uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor. 

Merkezi ve yerel Çin hükümetleri otomobil üreticilerine elektrikli otomobiller için teşvik sağlıyor. Uzun vadede daha etkili bir gelişme için Çin hükümeti çevre dostu otomobiller üretmeyi firmalar için zorunlu hale getirmeyi planlıyor. Ülkedeki yoğun nüfustan kaynaklı trafik ve hava kirliliği sorunlarının çözümü elektrikli otomobillerde görülüyor.

Honda HR-V/Honda Vezel’in şu anki elektrik kullanım seviyesi full hibrit. Japonya’da satılan Honda Vezel bu hibrit versiyonla satılıyor. Modelin sistemi 97 kW/132 PS güç çıkışı ve 156 Nm tork değerine sahip 1.5 litre i-VTEC benzinli motor ile 22 kW (29.5 PS) güç çıkışı ve 160 Nm tork sağlayan elektrikli motordan oluşuyor. Hibrit versiyonun yakıt tüketimi JC08 test prosedürüne göre 26.0 km/l. 

Son Güncelleme : 04 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo