Yeni PEUGEOT 308 Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     05 Mayıs 2017 04:15

Yeni nesil PEUGEOT 308'i bugün piyasaya süren PEUGEOT en çok satan modelinin öyküsünde yeni bir bölüm açıyor. Dış cephe stilinde logoyu çevreleyen şık dikey ön panjur, şık bir kaput ve tüm donanım seviyelerinde LED ışık imzası öne çıkıyor.

Yeni PEUGEOT 308 Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İçeride, PEUGEOT i-Cockpit®, 3D uydu navigasyon, yeni grafikler ve işlevlere optimum şekilde hızlı erişim sağlayan kapasitif dokunmatik ekran bulunuyor. Yeni PEUGEOT 308, PEUGEOT 3008 SUV'de bulunan tüm gelişmiş sürücü yardım sistemlerini de sunuyor. Üstün yol performansı için yepyeni BlueHDi 130 S & S motor veya bu araç segmentinde nadir bulunan BlueHDi 180 S & S motor ve sekiz hızlı otomatik şanzıman gibi seçenekler var. Benzinli ve dizel versiyonlardaki yeni kirlilik kontrol sistemleri ile PEUGEOT, Euro 6.c standardına şimdiden uyum sağlıyor.

 

Akıllı, zarif tasarım

Hem hatchback hem de station-wagon versiyonlarda, PEUGEOT 308 dengeli oranlarıyla etkileyici. Access, Active, Allure, GT Line, GT ve GTi donanım seviyelerinin tamamı etkileyici tasarımı sürdürüyor. Mekaniklerle uyumlu kaporta tasarımı sayesinde otomobil güçlü bir sağlamlık ve canlılık hissi veriyor.

 

Yeni ve şık kaput dikey ön panjuru örtüyor, burada ayrıca markanın aslanlı logosu ve PEUGEOT yazısı bulunuyor. Farlara entegre LED'ler özgün bir ışık imzası yaratıyor. Kaslı ön tampon etkileyici viraj alma yeteneğini ifade ediyor, üç geniş alt hava girişi ise etkili motor soğutması sağlıyor. Yan çukurlarda sis lambaları bulunuyor. Arka lambalar, gece ve gündüz üç pençeli ışık imzasını gösteriyor. Kısa ön ve arka çıkıntıları ile yeni PEUGEOT 308, mükemmel manevra kabiliyetini koruyor.

 

Sürüş yardım sistemleri ve bağlanabilirlik

Yeni PEUGEOT 308, Aktif Güvenlik Freni ve Aktif Şerit Değiştirme Uyarısı ile birlikte sekiz yeni nesil sürüş yardım sistemine sahip. PEUGEOT 308, durdurma fonksiyonlu (otomaitk şanzıman) seyir kontrolü ya da 30 km/s (manuel şanzımanla) fonksiyonuna sahip ilk PSA grup otomobili. 

 

PEUGEOT 308 kolay park için 180° arka kameralı Visiopark ve öndeki park alanının boyunu ölçüp kendi kendine park edebilen Park Assist fonksiyonunu sunuyor.

 

I-Cockpit kapsamında PEUGEOT 308, akıllı telefonunuzu otomobilin dokunmatik ekranına yansıtan Mirror Screen özelliğine sahip. Sistem Mirrorlink, Android Auto ve Apple Carplay protokolleri ile uyumlu. Hızlı yanıt veren yeni ses kontrollü 3D uydu navigasyon sistemi TomTom Traffic gerçek zamanlı trafik takip servisine bağlı, bu sayede sürücüler yolculuklarını gerçek trafik koşullarına göre ayarlayabiliyorlar.

 

Yeni verimli güç aktarım organları

Yeni PEUGEOT 308 GT için özel BlueHDi 180 S&S dizel motor, yeni nesil EAT8 otomatik şanzımanla geliyor (Japon Aisin tarafından geliştirildi). Yeni şanzıman kusursuz ve doğrusal bir performans veriyoe. Ayrıca 20 km/s hızdan itibaren Durdur&Başlat özelliği sunuluyor.

 

PEUGEOT Euro 6.c standartına uyum sağlayan ilk otomobil üreticilerinden birisi. Buna göre, Eylül 2018’den itibaren gerçek sürüş emisyonları (RDE) sertifikasyon değerlerinin 2.1 katının üzerine geçemeyecek. 

 

Yeni PEUGEOT 308 bir dizi verimli benzinli ve dizel motordan güç alıyor, yüksek performansla düşük yakıt tüketimi arasında mükemmel denge sağlıyor.

 

Üç silindirli benzinli motor kapsamlı yükseltmeden geçirildi. Yakıt tüketimi, emisyon ve kirlilik azaltıldı. PureTECH 130 S&S motorun yüksek hassasiyetli enjeksiyon kontrolü yanma verimliliğini geliştiriyor ve egzoz gazları bir katalitik dönüştürücüye gidiyor, ardından bir pasif rejenerasyon benzin partikül filtresine gidiyor. Yeni altı vitesli manuel şanzıman bu yüksek performanslı motordan maksimum faydalanılmasını sağlıyor.

 

Yeni PEUGEOT 308 yeni BlueHDi 130 S&S dizel motora sahip ilk PSA grubu modeli. Dört silindirli motor kaynağında ve egzozda emisyon kontrolüne sahip. Yanma verimliliği patentli bir yanma odacığı tasarımıyla geliştirilmiş. SCR (selective catalytic reduction) kirlilik kontrol sistemiyle de verimlilik artırılıyor. 

 

Yeni PEUGEOT 308 ve PEUGEOT 308 SW Fransa’da Sochaux fabrikasında üretiliyor.

Son Güncelleme : 06 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir73399 Bence eskisinin tek eksi yönü arka baş ve diz mesafesi idi. keşke boyutlarıyla biraz oynayıp mesela 10 cm kadar boyunu uzatıp bunu diz mesafesine yansıtmış olsalardı. İŞTE O ZAMAN SINIFINDA RAKİPSİZ BİR ARAÇ OLURDU.

    09 05 2017 11:43 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

  • User

    Misafir40424 Sitenin son hali berbat ötesi eskisi daha iyi daha kullanışlı bir siteydi

    06 05 2017 07:10 Yanıtla Beğen (5) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo