2018 Renault Sport Mégane arka kısmı görüntülendi

Ototeknikveri     06 Mayıs 2017 05:27

2018 Renault Sport Megane modelinin arka kısmını gösteren bir fotoğraf internete sızdı. İnternette ortada yer alan geniş egzoz da görülüyor.

2018 Renault Sport Mégane arka kısmı görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Renault Sport Megane modelinin bu yıl sonuna kadar tanıtılması bekleniyor. Otomobil hala kamuflajlı olsa da, son gelen fotoğrafta arka kısmın tamamı, trapezoidal egzoz, arka difüzör ve spoyler görülüyor. Otomobilin üzerini örten örtü özel bir tanıtım etkinliğinde gösterilebileceğini düşündürüyor. Renault Sport Megane 300 hp üzeri güç çıkışına rağmen rakiplerinin pek çoğundan daha olgun görünecek. Şanghay Otomobil Fuarı'nda konuşan firmanın tasarım yöneticisi Stéphane Janin, yeni Renault Sport’un salt performanstan ziyade şık tasarımıyla da etkileyeceğini belirtti. Janin “Markamızın odak noktası saldırganlık değil. Güçlü bir ürün elde etmek istiyoruz ancak bunun sade ve duyusal bir şekle sahip olmasını da istiyoruz. Yeni RS ile bunu başarmaya çalıştık. Bu da saldırgan bir otomobil tasarlamaktan daha zor. Doğru dengeyi bulmak kolay değil ancak başardığımıza inanıyorum” dedi. Daha önce resmi bir video ile önizlenen model, bugüne kadar üretilmiş en güçlü Megane olacak. Model dört tekerlekten yönlendirme sistemine sahip olacak ve yeni Megane’ın daha büyük platformundan yararlanacak. Bu sayede yeni RS Nürburgring’de iki tekerlekten çekişli otomobiller ayağında rekoru şu anki şampiyon Honda Civic Type R’den alabilir.

Dördüncü nesil RS Megane turboşarjlı 2.0 litre motorla gelecek. Motor 300 hp üzeri güç çıkışıyla önceki modelin motorundan 29 hp daha fazla güce sahip. Motor gücü ön tekerleklere altı vitesli manıel şanzıman aracılığı ile aktaracak ancak altı vitesli EDC çift debriyajlı otomatik şanzıman da ilk kez sunulacak. Avrupa piyasalarının daha çok manueli tercih etmesi beklenirken, Asya’da EDC’ye daha fazla talep olabilir.

 

Yeni otomobildeki beş kapılı platform öncekine kıyasla 25 mm daha alçak, 28 mm daha uzun, tekerlek izleri daha geniş. Yeni Megane RS’nin çok daha fazla mekanik tutuşa sahip olması bekleniyor.

 

Dört çekişli sürüş sisteminin kullanılması otomobilin yüksek hızlarda daha kıvrak olmasını sağlayacak, otomobilin dönüş dairesini geliştirecek ve daha dinamik bir sürüş verecek. Şu an piyasada olan önceki nesil Megane RS 275 Cup S 5.8 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkıyor. Yeni Megane’da ise bu sürenin 5.7 saniyelik Honda Civic Type R ile 5.2 saniyelik dört çekişli Audi S3 arasında bir yerde olması bekleniyor. 

 

Otomobilin spor tasarımının yeni Clio RS’den öğeler içermesi bekleniyor. Test otomobili uyarlanmış bir Megane GT kaportası giyiyor, sadece tekerlek kemerlerindeki eklentiler ve ortada konumlandırılmış ikili egzoz sistemi otomobilin gerçek kimliğini işaret ediyor.

 

Renault yeni RS Megane hakkında bugüne kadar ağzını sıkı tuttu ancak en azından otomobilin 2018 yılı içinde geleceğini biliyoruz. Güncellenen Clio ile olduğu gibi, bu modelin de fiyatının biraz artması bekleniyor. 27.000 sterlin civarı bir başlangıç fiyatı muhtemel (Honda Civic Type R: £30,000, Ford Focus ST: £22,750). Modelin ilk olarak Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacağı düşünülüyor. 

Son Güncelleme : 07 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo