Yeni VW Jetta, Polo, T-Roc ve Touareg Geliyor

Ototeknikveri     07 Mayıs 2017 03:12

Yeni VW T-Roc, Touareg ve Jetta üretim tarihleri açıklandı. Yeni Virtus (Polo Sedan) ise önümüzdeki aylarda Güney Amerika’ya gelecek.

Yeni VW Jetta, Polo, T-Roc ve Touareg Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen markası bu hafta Almanya Wolfsburg’da yıllık toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda çoğunlukla markanın hibrit ve elektrikli otomobillere odaklanan 2025 yılı stratejisi konuşuldu. Bunun yanı sıra 2017 yılı içinde çıkacak yeni modellerin üretim başlangıç tarihleri de toplantının gündemindeydi. Yeni Polo’nun üretiminin Haziran ayında başlayacağı onaylandı, bu da yeni modelin bir kaç hafta içinde tamamen gün ışığına çıkacağı anlamına geliyor. Golf temelli T-Roc kompakt crossover Avrupa piyasaları için montaj hattına Ağustos ayında Portekiz’in Palmela kentindeki fabrikada girecek. Bu modelin de bir kaç ay içinde tanıtılması bekleniyor. Volkswagen ayrıca T-Roc modelinin ABD’ye 2019 yılı içinde geleceğini onayladı. 

Yeni nesil Touareg lüks SUV’nin Avrupa versiyonu Kasım ayında Slovakya’nın başkenti Bratislava’daki tesislerde üretime girecek. Model büyük ihtimalle Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'na gelecek. Bunun bir kaç hafta öncesinde internet üzerinde de bir tanıtım olabilir.

Volkswagen’in yol haritasında diğer iki yeni ürünle ilgili de detaylar var. Virtus modeli Polo Sedan formunda Kasım ayından itibaren Güney Amerika için üretilmeye başlanacak. Bir ay sonrasında, yeni Jetta, Kuzey Amerika piyasası için üretime girecek.

Volkswagen toplantıda SUV atağının önümüzdeki yıllarda da süreceğini, 2020’ye kadar bu tipte 19 model çıkarılacağını açıkladı.

Phaeton’un dönüşüne ilişkin ise herhangi bir açıklama yok. Toplantıda tanıtılan yeni Arteon en az bir kaç yıl firmanın en lüks modeli rolünü üstlenecek gibi görünüyor. Tam boy sedan 2020 yılı civarında tamamen elektrikli bir model olarak geri dönebilir.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir65250 Volkswagen'den Phaeton konusunda bir hamle beklerdim konseptte olsa. Volkswagen Phaeton'u harcıyor umarım Phaeton 2020 yılına kadar konseptte olsa geri döner, kendini gösterir. Volkswagen; elinde A8 gibi bir araç olduğu için Phaeton'u geri döndürmüyo

    08 05 2017 05:44 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo