SEAT Ateca FR ile Bağlantı Teknolojilerini Tanıtacak

Ototeknikveri     08 Mayıs 2017 01:06

11-21 Mayıs tarihleri arasında otomobil dünyası, bağlantı, dijitalleştirme, teknoloji ve akıllı hareketlilik Automobile Barcelona etkinliğinde ele alınacak.

SEAT Ateca FR ile Bağlantı Teknolojilerini Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Barcelona Uluslararası Otomobil Fuarı şimdi Automobile Barcelona adıyla iki farklı ayağı bulunan geniş kapsamlı bir otomotiv dünyası etkinliğine dönüştü. Fuarın ilk ayağı Connected Hub, teknoloji, mobilite ve yeni iş modellerini bir araya getiren araç içi teknolojilere adanmış bir etkinlik. Bunun dışında kalan kısım ise otomobil tanıtımlarının yapıldığı standart fuar takvimini içeriyor. Automobile Barcelona SEAT için bağlantılı otomobiller, araç içi teknolojiler ve yeni mobilite çözümleri geliştirme alanında öncülerden biri olduğunu kanıtlaması için ideal bir alan. Etkinlikte SEAT, bağlantı çözümleri, dijitalleştirme, akıllı teknolojiler, kentsel altyapılar ve trafik sistemleri açısından yakın gelecekteki zorluklara nasıl tepki verdiğini gösterecek.

SEAT standının yıldızı, Automobile Barcelona ile birlikte uluslararası alanda ilk kez yerini alacak Ateca FR olacak. FR modeli SEAT serisindeki diğerlerine (Reference, Style, XCellence) katılıyor, sürüş keyfi, sportif performans ve dinamizmi SEAT'ın bağlanabilirlik, lüks, konfor ve stil ilkelerinden ödün vermeden sunuyor. Ateca FR, XCellence ile aynı seviyede ancak daha sportif ve daha dinamik bir hisl veriyor. Müşteriler, yeni SEAT Ateca FR'yi 11 Mayıs'tan itibaren sipariş verebilecekler.

 

Ateca FR, siyah tavan rayları ve pencere çerçeveleri, parlak siyah renkte özel olarak tasarlanmış ızgara, özel FR tasarımlı tamponlar ve arka sis lambaları, 18 inç alaşım jantlar (19 inç seçenek mevcut), jantlar ve yan eteklerde kaporta ile uyumlu renkler, her iki kapı boyunca uzanan alüminyum şeritler, arka pencere çevresinde siyah spoylerler ve kaporta rengi ile uyumlu bagaj kapağı spoyleri ve FR logoları ile geliyor. Logolar, ön kapılardaki alüminyum eşikler ve parlak siyah renkteki çok fonksiyonlu spor direksiyon simidi üzerinde de görülüyor. Spor koltukları Alcantara döşenmiş, kapı panelleri özel bir FR kaplamaya sahip, pedallar alüminyum ve direksiyon simidi, vites kolu ve koltuklardaki kırmızı dikişler otomobilin sportif tarafını vurguluyor. Otomobil ayrıca sürücü deneyimini iyileştirmek için daha sert bir süspansiyonla geliyor.

FR, SEAT tarihindeki ilk SUV ürün yelpazesini tamamlarken, aynı zamanda SEAT'ın en büyük ürün atağı kapsamında geliyor. SEAT bu ürün atağı ile Ateca, güncellenmiş Leon ve yeni Ibiza'yı çıkardı, ayrıca yıl donunda yeni kompakt crossover Arona gelecek. 2018 yılında başka bir SUV'nin daha çıkışı planlanıyor, bu model de Ateca'nın üzerinde konumlanacak, beş kapılı ve yedi kapılı iki seçeneği olacak.

 

Yeni SEAT Ibiza, ulusal lansmanını yeni SEAT Leon Cupra ile aynı anda yapıyor. Leon Cupra İspanyol markasının ürettiği en güçlü motor olan 300 hp 2.0 TSI motor, "4drive total traction" dört çekişli sürüş sistemi ve DSG şanzımana sahip. Ibiza, Haziran ayında satışa sunulacak ve yeni MQB A0 platformu sayesinde en ileri teknolojiler, muhteşem dinamizm, konfor ve geniş iç mekana sahip olacak. SEAT'ın amiral gemisi modeli elbette ki her zaman olduğu gibi genç ruhunu, sportifliğini, işlevselliğini ve konforunu koruyarak tam bir makyajdan geçti. Model, SEAT'ın gözden kaçmayan DNA'sını ve genç, sportif, daha heyecanlı ve aerodinamik performansını koruyan yeni bir tasarıma kavuşuyor. Kuşkusuz yeni SEAT Ibiza hem marka için hem de segment için bir dönüm noktası oluşturuyor.

Ateca FR, Ibiza ve Leon Cupra modellerine, SEAT 600 BMS'e adanmış bir tasarım konsepti SEAT standında eşlik edecek. Bu, 2017'de SEAT 600'ün 60. yıldönümünü anmak için hazırlanmış bir girişim. Geçmişe bir övgü olan 600 BMS, açılabilir tavanı ile unutulmaz SEAT 600D'ye dayanıyor. İlk kuşak öncüleri gibi, 600 BMS de öne doğru açılan kapılar ve açılabilir kanvas tavanını koruyor. Otomobil nostaljik bir stile sahip, açık gri metalik kaporta boyası, turuncu çıkartma süslemeler ve yenilenmiş "600" logosu ile geliyor. Model orjinal tekerlekleri ve frenlerini koruyor. Iç kabinde, 600 BMS, turuncu dikişli deri döşemeler ve deri yan detaylara sahip. 

 

Leon CUPRA 300 HP'nin Moto GP'deki Ducati ekibinin resmi otomobili olacağı 2017 MotoGP Dünya Şampiyonası için SEAT ve Ducati arasındaki ortaklığın avantajından yararlanarak SEAT standında Ducati Corse gösteri bisikleti de sunulacak.

Automobile Barcelona 2017'deki SEAT standı, Barselona şehrinin ünlü diyagonal bulvarı canlandırılarak iki bölgeye ayrılmış. Leon CUPRA ve Ducati Corse gösteri bisikletinin yanı sıra yeni Ateca FR, aynı zamanda bir 4D sanal deneyim özelliği ile ilk bölgede sergilenecek. İkinci bölge, yeni SEAT Ibiza'nın beşinci neslini tanıtacak. SEAT 600, SEAT simülatörü ile birlikte standın ortasında sergilenecek.

 

SEAT Başkanı Luca de Meo, Automobile Barcelona 2017'de bir açılış konuşması yapacak ve otomobillerin dijitalleştirilmesi, otomobil endüstrisi, bağlantı teknolojileri ve firmasının Barselona'ya olan bağlılığından bahsedecek. Buna ek olarak, uluslararası basına markayla ilgili yeni gelişmeler kapsamlı şekilde aktarılacak.

 

2017 gerçekten SEAT için özel bir yılı temsil ediyor. 2016 yılında 143 milyon euro işletme kârı ve vergi sonrası 232 milyon euro kâr ile en iyi mali sonuçlarını elde ettikten sonra SEAT, yılın ilk çeyreğinde % 14'lük bir satış artışı ile iyi bir tempo yakaladı. SEAT, Avrupa'da en hızlı büyüyen markalardan birisi.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo