Kia Hindistan'da üretim tesisi kuracak

Ototeknikveri     08 Mayıs 2017 02:12

Hindistan, dünyanın beşinci en büyük yeni otomobil pazarı ve daha fazla sürdürülebilir büyüme için bir fırsat sunuyor.

Kia Hindistan'da üretim tesisi kuracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, Hindistan'ın Anantapur Bölgesi'nde yeni bir üretim tesisi kurmak üzere Hindistan Andhra Pradesh eyalet Hükümeti ile bir mutabakat mektubu imzaladı. Anlaşma, Andhra Pradesh Başkent Bölgesi'nin bir bölümü olan Vijayawada kentinde, Kia Motors'un yöneticileri ve Andhra Pradesh Başbakanı Nara Chandrababu Naidu'nun katılımıyla düzenlenen bir törenle imzalandı.Kia için Hindistan'da ilk olacak ve yaklaşık 1,1 milyar ABD doları yatırım yapılacak yeni üretim tesisinin inşası, 2017 yılının son çeyreğinde başlayacak. Fabrikanın 2019 yılının ikinci yarısında üretime başlaması ve her yıl yaklaşık 300.000 adet taşıt üretmesi bekleniyor. Kia, yaklaşık 2.16 km2 / 536 dönüm alanı kapsayacak ve damgalama, kaynak, boyama ve montaj için ayrı tesisler içeren yeni fabrikada Hindistan pazarı için özellikle stratejik kompakt sedan ve kompakt SUV'ler üretmeyi planlıyor. Site aynı zamanda birçok tedarikçi firmanın tesislerine de ev sahipliği yapacak.

 

Kia Motors Başkanı Han-Woo Park, yeni yatırımla ilgili "Kia'nın en yeni üretim tesisinin Andhra Pradesh'de olacağını duyurmaktan çok memnunuz. Bu, dünyanın beşinci en büyük pazarında otomobil satmamızı sağlayacak ve küresel işlerimiz için daha fazla esneklik sunacak. Kia otomobilleri için dünya çapındaki talep artıyor ve bu, önde gelen bir küresel otomobil üreticisi olmaya doğru attığımız yeni bir adım." diye konuştu.

En hızlı büyüyen yeni otomobil pazarında üretim

Hindistan'da yeni bir üretim tesisi kurulması, Kia'nın dünyanın en hızlı büyüyen otomobil markalarından biri olma konumunu korumasına olanak tanıyor. Anantapur'daki yeni tesis, şirketin modellerini Hindistan'da satmaya başlamasını ve yerel ve uluslararası düzeyde daha sürdürülebilir satış büyümesinden yararlanmasını sağlayacak.

 

Kia, Anantapur'da seri üretim başladığında, yeni tesiste üretilen otomobillerin yerel satışlarını 2019 yılının sonlarına doğru başlatmayı planlıyor. Ayrıca, bölgenin hızla gelişen tedarik zinciri ağı ve vasıflı işgücü, Kia Motors'un yeni yatırımının diğer kilit nedenleri arasındaydı.

Hindistan en hızlı büyüyen yeni otomobil pazarı ve 2016 yılında satılan 3.3 milyondan fazla yeni otomobil ile dünyanın beşinci büyük otomobil pazarı. Tahminler, ülkenin 2020 yılı sonunda üçüncü en büyük otomobil pazarı olacağını işaret ediyor.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo