Yeni Volkswagen Arteon ile yollar daha huzurlu

Ototeknikveri     09 Mayıs 2017 08:37

Yeni Arteon'un inovatif sürüş yardım sistemlerinden birisi de acil durumlarda otomatik yardım özelliği. Otomobil acil durumlarda otomatik fren yapabiliyor ve direksiyonu kontrol edebiliyor. İnovatif koruma teknolojisi, dört sürüş yardım sistemini biraraya getiriyor.

Yeni Volkswagen Arteon ile yollar daha huzurlu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

"Otonom sürüş" şu anda otomotiv dünyasındaki neredeyse herşeyden daha fazla tartışma üreten bir terim. Gerçek şu ki, otomatik sürüş fonksiyonları konforu ve çoğu zaman emniyeti de artırıyor. Yeni Arteon, bu nedenle, daha önceki tüm Volkswagen otomobillerden daha fazla sürüş yardım sistemi ile donatılmış. Bu sistemler, sensörler ve bilgisayarlar ile birbirlerine bağlı, otonom sürüşü mümkün kulan da bu etkileşim. Dört sürüş yardım sisteminin biraraya getirilmesi ile Arteon, birçok durumda ciddi kazaları önlemeye yardımcı olabilecek bir teknolojiye sahip: Emergency Assist 2.0. Otomobilin sensörleri, sürücünün hakimiyeti kaybettiğini/kaybedeceğini fark ettiğinde, Arteon direksiyonu devralıyor. Sistem yetenekleri çerçevesinde, diğer yol kullanıcılarını uyarıyor ve otomobili güvenli şekilde durdurabileceği en yakın şeride yöneliyor. Buna kötü durum senaryosu deniyor. Bununla birlikte, ani sağlık problemleri yaşa veya fiziksel duruma bakılmaksızın herkesin başına gelebilir, sürücü direksiyon başında fenalaşabilir. Bu durumda ikinci nesil Acil Yardım Sistemi harekete geçiyor ve ACC (Adaptive Cruise Control/Uyumlanabilir Seyir Kontrolü), Side Assist, Lane Assist (Şerit Asistanı) ve Park Asistanı özelliklerini birleştiriyor. Bu sistemlerin birlikte çalışması sayesinde teknik sistem sınırları dahilinde otomobil güvenle durdurulabiliyor.

 

Acil Durum Yardımı şu şekilde çalışıyor: sensörler, tanımlanmış bir süre boyunca sürücünün gaz pedalını, freni ve direksiyon simidini kullanmadığını fark ettiklerinde önlemler devreye girmeye başlıyor. İlk olarak, sürücü uyarılıyor ve sesli, görsel ve fiziksel (fren sarsıntısı) sinyaller ile uyandırılmaya çalışılıyor. Hala tepki gelmezse acil durum asistanı yukarıda özetlenen acil durdurma işlemini etkinleştiriyor. Dörtlü ikaz ışıkları daha sonra otomatik olarak açılıyor. Ek olarak, Arteon, Park Asistanı'nın (hidrolik direksiyona erişim) bileşenleri ve Şerit Asistanı (kamera tabanlı şerit tespiti) vasıtasıyla, yakınlardaki araçların sürücülerinin tehlikeli durumdan haberdar olması için yumuşak direksiyon manevraları gerçekleştiriyor.

 

Bu arada, ACC otomatik frenlemeyi kolaylaştırıyor ve öndeki araçlarla çarpışmayı önlemek için aracın önündeki radar sensörleri sayesinde katkıda bulunuyor. Emergency Assist 2.0'ın yeni bir özelliği de, birden fazla şeridin bulunduğu yollarda Arteon'un, kendisini kontrollü bir şekilde en kenardaki (yolun en dışındaki/kaldırıma en yakın) şeride kaydırması. Park Asistanı ve Şerit Asistanı bu işlemi gerçekleştirirken Side Assist, şerit değiştirirken herhangi bir çarpışma riskini en aza indirgemek için ultrason sensörlerini kullanarak arkadaki trafiği kontrol ediyor. 

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo