2018 Volkswagen T-Cross üretim modelinden video

Ototeknikveri     10 Mayıs 2017 08:56

Volkswagen T-Cross, 2018 yılının ikinci yarısında yapılması beklenen lansmanı öncesinde, büyük kardeşi Tiguan'a benzeyen R-Line versiyonu ile test edildi.

2018 Volkswagen T-Cross üretim modelinden video
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen yıl Cenevre motor fuarında ortaya çıkan T-Cross Breeze konseptiyle aynı büyüklükte olan modelin üretimde de T-Cross adını koruması bekleniyor. T-Roc konsepti de aynı şekilde adını korudu, dolayısıyla T-Roc adında değişiklik beklenmiyor. Üretim versiyonunda, Volkswagen'in yeni kompakt SUV'sine T-Roc benzeri daha belirgin ve sağlam bir görüntü vermek için tam genişlikte bir ön panjur, yan cam grafikleri ve geniş tekerlek kemerleri kullanılmış. Nürburgring'de test edilirken görüntülenen modelin 20 inç R-Line alaşım jantları vardı; bu da bu sınıftan bir araba için alışılmadık bir durum. Modelin üst donanım seviyelerini sportif R-Line modelleri oluşturacak ve Tiguan'ın teknik özelliklerinin takip edileceği öngörülüyor. Yakında çıkacak olan mModelin T-Roc R gibi bir R modeli alıp almayacağı bilinmiyor ancak iki model çok sayıda stil özelliğini paylaşıyor.

Ayrıca otomobil Seat Arona ile aynı platformu paylaşıyor. Bu da VW Grubu'nun yeni MQB A0 platformu. T-Cross modelinin gelecek yılın ikinci yarısına kadar resmi olarak tanıtılması beklenmiyor. Her iki SUV modeli de (T-Roc ve T-Cross) Volkswagen'in Tiguan ve Touareg modellerinin altında konumlanacak. İki modelin dahil olacağı kompakt SUV pazarı dünyanın en hızlı büyüyen otomobil segmenti. Polo ve MQB platformuyla bir çok parçayı paylaşacağı için, T-Cross bu modelin motorlarını devralacak gibi görünüyor. T-Cross konseptinin motoruna yer verilmesi de muhtemel.

 

Konseptte, 110 hp güç çıkışı ve 174 Nm tork değerine sahip bir turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli benzinli motor kullanılmıştı. Otomobil önden çekişli sürüş sistemi ve 7 vitesli çift debriyajlı şanzımana sahipti. Bu giriş seviyesi motora, üretim modelinde bir veya iki turboşarjlı dört silindirli motorun katılacağı düşünülüyor. Konsept 5 l/100 km yakıt tüketimi ve 115 g / km CO2 emisyonu sunarken, 10.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ve maksimum 188 km/s hıza çıkabiliyordu. Benzer şekilde, ekonomi odaklı performans üretim serisindeki motorlardan da beklenebilir. En üstte konumlanacak Polo GTI stili performans odaklı bir versiyon ise bunun tam tersi olabilir.

 

SUV, standart olarak önden çekişli sürüş sistemiyle gelecek ancak opsiyonel olarak dört tekerlekten çekişli versiyonlar da sunulacak.

 

Volkswagen, üretim modelinin gelişimiyle ilgili olarak şu ana kadar ağzını sıkı tuttu ancak casus fotoğraflar otomobilin geliştirmesinin ileri bir aşamada olduğunu doğruluyor. Model, 2018'de Audi Q2'ye rakip olarak gelecek.

 

T-Cross, 2020 yılına kadar Volkswagen markasından gelen 19 yeni SUV'dan bir tanesi olacak ancak bu yeni SUV'lerin hepsi Avrupa'da satılmayacak.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo