Volvo XC40 Yeni Fotoğraflarla Karşımızda

Ototeknikveri     11 Mayıs 2017 12:59

Volvo'nun yeni küçük SUV'sinden gelen son casus fotoğraflar, tasarımın Volvo'nun 2016'daki çarpıcı konsepti 40.1 ile benzer olacağını gösteriyor.

Volvo XC40 Yeni Fotoğraflarla Karşımızda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 Volvo XC40, 2016 Concept 40.1'den etkilenen bir tasarıma sahip olacak ve 2018'de piyasaya sürüldüğünde yeni bir 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motorla gelecek. Audi Q3, BMW X1 ve Mercedes-Benz GLA'nın rakibi olacak 2018 Volvo XC40 Avrupa'da test esnasında görüntülendi. Otomobil konseptte olduğu gibi köşeli bir bagaj kapısı ve sert görünümlü bir burun tasarımına sahip. Üretim modelinin konseptin yeni ışık tasarımlarını da devralacağı öngörülüyor. Volvo mühendisleri, yeni görüntülenen XC40'ın C sütunları önüne büyük bir parça kamuflaj koymuş. Bu da konseptte görülene benzer, sıradışı bir pencere hattına işaret ediyor olabilir. Volvo'nun geliştirme sürecine yardımcı olduğu yeni elektrikli taksi hizmeti London Taxi Company (LTC) lansmanında konuşan Volvo CEO'su Håkan Samuelsson, üç silindirli yeni bir motorun ilk kez CMA tabanlı bir modelde kullanılacağını belirterek, XC40'da yer alacağını ima etmişti.

 

Motor, Volvo'nun mevcut dört silindirli 2.0 litrelik motorundan türetilmiş ve XC40 serisinde turboşarjsız ya da turboşarjlı, dizel ve benzinli motorlara eşlik edecek. Yeni üç silindirli motor ayrıca 180 hp güç çıkışı ve 74 hp'lik bir elektrik motoruyla birlikte hibrit sistem içinde sunulacak. Bu kurulum, LTC elektrikli taksilerinde kullanılana benzer ancak Samuelsson, Volvo'nun ana güç kaynağının üç silindirli motor olacağını, taksilerde ise motorun sadece pilleri şarj etmek için kullanıldığını belirtti.

 

T5 Twin Engine olarak adlandırılan ön tekerlekten çekişli XC40 hibrit, elektrikli motordan doğrudan komut alacak yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımana sahip olacak. Otomobil 50 km elektrikli modda sürülebilecek.

 

Yeni XC40, çok sayıda Volvo ve Geely modelinde kullanılacak Kompakt Modüler Mimari'ye (CMA) sahip ilk Volvo otomobil olacak. XC40, bu yıl bir Jaguar F-Pace rakibi olarak piyasaya çıkacak büyük XC60 modeli tarafından belirlenen trendi izlerse, Avrupa'daki bu tip otomobillere olan yoğun talebe cevaben daha sportif bir donanıma sahip olabilir.

 

Küçük SUV segmentindeki yerini göz önüne alan XC40, rekabetçi fiyatlara sahip olacak. Modelin rakiplerinin fiyatları en az 25.000 pound'dan başlıyor. Yüksek donanım seviyesi XC40 otomobiller, 30.600 pound'dan fiyatlandırılan Range Rover Evoque ile de rekabet edebilir. 

 

XC40'ın, bu yıl üç 40 serisi modelinin ilki olarak ortaya çıkması bekleniyor. 2014 yılında bunu bir S40 sedan ve V40 station takip edilecek. Station modeli normal ve Cross Country olmak üzere iki versiyonla sunulacak.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo