Elektrikli MINI Cooper S E Countryman ALL4 Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     11 Mayıs 2017 05:45

Karakteristik MINI sürüş keyfi artık heyecan verici, çevre dostu bir formda. MINI Cooper SE Countryman ALL4, lüks İngiliz markasının tak-çalıştır hibrit sisteminin tamamen elektrikli ve dolayısıyla emisyonsuz bir mobilite seçeneği sağladığı, ayrıca atletik çeviklik ve çok yönlülük sunan ilk modeli.

Elektrikli MINI Cooper S E Countryman ALL4 Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hibrit sistemde 3 silindirli benzinli motorla elektrikli motor birarada bulunuyor. İki motor birlikte toplam 165 kW / 224 hp güç çıkışı üretiyor. Ortalama yakıt tüketimi, 2.3 - 2.1 litre / 100 kilometre ve CO2 emisyonu 52- 49 gram / kilometre. MINI Cooper SE Countryman ALL4, örneğin ev ile iş arasında günlük yolculuk yaparken sadece elektrikli sürüş modundan faydalanmak isteyen ancak haftasonu ya da tatillerde uzun yolculuklarda konfor da arayan kentli tüketiciler için mükemmel bir araç. MINI Cooper S E Countryman ALL4, yeni model jenerasyonunun en büyük üyesinin değişken alan konseptini, BMW Group eDrive teknolojisinin sürdürülebilirliği ve elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemi ile birleştiriyor. Ön tekerlekler yanmalı motorla, arka tekerlekler ise elektrikli motorla sürülüyor. MINI Cooper S E Countryman ALL4, sadece kentsel trafikte değil aynı zamanda 125 km / saat'lik en üst hızda 42 kilometreye kadar sadece elektrikle çalışabiliyor. Her iki sürüş şeklinin gücünü kullanarak, otomobil asfalt yoldan çıkıldığında da sürüş keyfi sunmaya devam ediyor. MINI Cooper S E Countryman ALL4 proje yöneticisi Uwe Seitz yeni model için "Tak-çalıştır hibrit konsepti, yeni MINI Countryman ile mükemmel bir şekilde uyumlu. Akıllı dört tekerden çekişle, otomobil hem kentsel alanlarda hem de daha uzun mesafelerde elektrikle çalışabiliyor. Bu segmentte benzersiz bir özellik." diyor.

 

MINI Cooper S E Countryman ALL4 öne çıkan özellikler

- Markanın ilk plug-in hibrit modeli.
- Bu özel modele uyacak şekilde yapılandırılmış, BMW iPerformance otomobillerinin geliştirilmesindeki uzmanlığa dayalı yüksek kaliteli BMW Group eDrive bileşenleri.
- 3 silindirli benzinli motor ve elektrikli motor, birlikte toplam 165 kW / 224 hp güç çıkışı sağlıyor.
- Ortalama yakıt tüketimi: 2.3 - 2.1 litre / 100 km, CO2 emisyonları: 52 - 49 g / km.
- 42 km'ye kadar mesafede, 125 km / saate kadar hızlarda elektrikli sürüş.
- Elektrikli dört çekişli sürüş sistemi ALL4 ile yeni sürüş deneyimi.
- Lityum-iyon yüksek voltajlı pil, duvar kutusundan 2 saat 30 dakikada şarj edilebiliyor.
- eDrive tuşu ile seçilebilen üç farklı çalışma modu.
- Hibrit sisteme özel ekran ve göstergeler.

 

MINI elektrikli mobilitede öncü

BMW Grubu'nun teknolojik uzmanlığı ve model yelpazesi, elektrikli hareketlilik alanında öncü bir rol oynuyor. MINI, bu alanda bir ilkti: 2008'de sunulan MINI E, BMW Grubu'nun tamamen elektrikle çalışan ilk otomobiliydi ve büyük ölçekli bir saha deneyinin parçası olarak gündelik trafikteki özel kullanıcılar tarafından test edildi. MINI Cooper'a dayanan bu modelden 600 adet, dünya çapında test amaçları için kullanıldı. Proje, elektrikle çalışan otomobillerin kullanımına ilişkin hayati öneme sahip bilgiler verdi ve bunlardan BMW i3'ün geliştirme sürecinde faydalanıldı.

 

MINI TwinPower Turbo ve eDrive teknolojisi bir arada

MINI Cooper S E Countryman ALL4 hibrit sistemi, dünyanın en iyilerini birleştiriyor. Kaputun altında BMW Grup motorlarının en yeni jenerasyonundan MINI TwinPower Turbo teknolojisine sahip 3 silindirli benzinli bir motor bulunuyor. 1.5 litrelik kapasiteye sahip motorun güç çıkışı ise 100 kW / 136 hp. Motorun maksimum torku 1250 rpm'den itibaren 220 Nm. Yanmalı motor, modifiye edilmiş 6 vitesli Steptronic şanzıman ile birlikte çalışıyor. Şanzıman gücü ön tekerleklere aktarıyor.

 

Yeni modeldeki ikinci güç ünitesi ise, bagaj bölmesi zemininin altında bulunan elektrikli motor. Hibrit senkron motor prensibine göre tasarlanan elektrikli motor 65 kW / 88 hp güç çıkışına sahip. Bu da motorun boyutu ve ağırlığı göz önüne alındığında yüksek bir rakam. Motorun tork değeri ise 165 Nm. Karakteristik olarak, maksimum torka motor başlar başlamaz erişilebiliyor. Ayrıca, yüksek motor devirlerinde bile olağanüstü verimlilikle sürekli güç aktarımı devam ediyor. Elektrikli motor, iki kademeli, tek vitesli bir şanzımanla gücünü arka aksa gönderiyor.

 

Lityum iyon pil: kompakt, güçlü ve özel uzmanlıkla üretildi

Lityum-iyon pil doğrudan arka koltuğun altındaki elektrikli motorun önünde konumlandırılmış. Pil her biri 16 pil hücresi içeren beş modülden oluşuyor ve tıpkı elektrikli motor gibi BMW Grubu'nun eDrive teknolojisinin uzmanlık merkezi Dingolfing fabrikasında üretilmiş. Yüksek voltajlı pilin kapasitesi 7.6 kWh. 3.6 kW'lık bir şarj kapasitesine sahip bir duvar kutusunda, pil 2 saat 30 dakikada tamamen şarj edilebiliyor. Ev tipi normal bir prizle ise şarj 3 saat 15 dakika sürüyor.

 

Akıllı enerji yönetimi ile eğlenceli ve verimli sürüş

Hibrit sistemin güç elektroniği tarafından kontrol edilen akıllı enerji yönetim sistemi, yanmalı motor ve elektrikli motor arasındaki etkileşimin her durumda sürüş keyfi ve verimlilik için optimize edilmesini sağlıyor. Elektrikli motorun gücünü tek başına kullanabilen MINI Cooper S E Countryman ALL4, günlük trafikte birçok durumda emisyonsuz sürüş keyfi sunuyor. Yüksek hızlı sürüşe ihtiyaç duyulduğunda, elektrikli motor, bir besleme fonksiyonu ile yanmalı motoru destekler. Atletik bir depar için 165 kW / 224 hp toplam sistem çıkışı ve 385 Nm toplam tork mevcut. MINI Cooper S E Countryman ALL4, 6.8 saniyede sıfırdan 100 km / s'ye hızlanabiliyor.

 

İki motor, dört tekerlekten çekiş

Otomobil hareket halindeyken iki güç ünitesinden sadece bir tanesi kullanılırken diğeri de çekiş, sürüş kararlılığı ve çevikliği optimize etmek için her an devreye sokulabiliyor. Bu amaçla gerekli olan sinyal, hem yol üzerindeki durumu hem de sürücünün isteklerini sürekli olarak analiz eden Dinamik Stabilite Kontrolü (DSC) biriminden geliyor. MINI Cooper S E Countryman ALL4 proje yöneticisi Uwe Seitz bunu "Sonuç, tüm hava koşullarında ve tüm yol yüzeylerinde mükemmel hareket imkanı sağlayan akıllı bir dört tekerlekten çekiş sistemi" diye açıklıyor. Ön tekerleklerin yanmalı motordan, arka tekerleklerin elektrikli motordan güç almasıyla sağlanan tam kontrollü etkileşim, BMW i8'de uygulanan prensip ile benzer. Bu, tak-çalıştır hibrit spor otomobilin olağanüstü büyüleyici karakterine katkıda bulunuyor.

 

eDrive değiştirme düğmesi: bir düğmeye basarak tamamen elektrikli sürüş.

 

Sürücü aynı zamanda üç çalışma modundan birini seçmek için eDrive butonunu kullanabiliyor.

 

AUTO eDRIVE

80 km / saate kadar sadece elektrikli sürüş. Özellikle yüksek hızlarda veya pil şarjının %7'nin altına düştüğü durumlarda yanmalı motor da devreye sokulabiliyor.

 

MAX eDRIVE

125 km / saate kadar tamamen elektrikle sürüş. Özellikle yüksek hızlarda veya vites küçültmede yanmalı motor da devreye sokulabiliyor.

 

Pil tasarruf modu

Otomobil yanmalı motordan güç alıyor. Pilin şarjı marş jeneratörü tarafından yüzde 90'ın üzerinde tutuluyor veya bu seviyeye yükseltiliyor.

 

AUTO eDRIVE standart ayarında, MINI Cooper S E Countryman ALL4, sadece 80 km / s'lik bir hıza kadar elektrikle çalışıyor. Yüksek hızlarda ve çok yoğun yüklerde, yanmalı motor da otomatik olarak etkinleştiriliyor. MAX eDRIVE modunda, araç sadece 125 km / saate kadar olan hızlarda elektrikli motorla çalışıyor. Pil tasarruf modu, daha sonra yapılacak emisyonsuz sürüş için şarj durumunu en az yüzde 90'a yükseltmek ya da %90'da korumak üzere seçilebiliyor.

 

MINI Cooper S E Countryman ALL4, bir navigasyon sistemi ile donatılmışsa ve yol rehberliği etkinleştirildiyse, öngörülen enerji yönetim sistemi, rotanın uygun bölümlerinin yalnızca elektrik enerjisi ile çalışmasını sağlıyor. Navigasyon verisini hesaba katarak, hibrit sistemin çalışma stratejisi, yüksek voltajlı pilin enerji kapasitesini maksimum seviyede kullanmak üzere programlanmış.

 

Çok yönlü ve değişken iç mekan

Kompakt yapı ve eDrive bileşenlerin düzenlenmesi sayesinde, yeni MINI Countryman'in hibrit versiyonu çok yönlü bir iç mekana sahip. Yüksek voltajlı pil ve 36 litrelik yakıt deposu biraz yükseltilmiş arka koltuğun altına yerleştirilmiş. Tüm koltuklar kullanıldığında, MINI Cooper S E Countryman ALL4'ün bagaj kapasitesi geleneksel otomobillerden biraz daha düşük. Arka koltuk sırt dayanağı, 40: 20: 40 oranında bölünebiliyor, katlanabiliyor ve eğimi ayarlanabiliyor. MINI Cooper SE Countryman ALL4 proje yöneticisi Uwe Seitz, "Çeşitli sürüş özelliklerini harekete geçirmek için kullanılan kontroller haricinde, tüm hibrit teknolojisi otomobilin içinde fark edemeyeceğiniz bir şekilde konumlandırıldı." diyor.

 

Hibrite özel tasarım özellikleri, ekran ve göstergeler

Hibrit sistemin işaretleri, MINI Cooper S E Countryman ALL4 dış cephesinde modele özgün tasarım özelliklerine görülebiliyor. Şarj kablosunun bağlantısı, sol boşaltma alanındaki bir kapağın altında. Kaportanın ön panjur ve kapı eşikleri gibi çeşitli yerlerinde "e" ve "S" logoları göze çarpıyor.

 

Kokpitte, sarı bir başlat / durdur butonu ve direksiyon üzerindeki gösterge panelinde bir performans göstergesi bulunuyor. MINI Cooper S E Countryman ALL4, standart olarak, 6.5 inç renkli ekrana sahip Radio MINI Visual Boost ile geliyor. MINI Country Timer özelliğine ek olarak, yüksek voltajlı pilin şarj durumu ve eDrive butonuyla seçilen çalışma modu gibi bilgiler burada görüntüleniyor. MINI navigasyon sistemi Professional dahil olmak üzere opsiyonel Wired paketi ile birlikte, 8.8 inç dokunmatik ekran ve orta konsoldaki Touch Controller üzerinden ayarlara ve fonksiyonlara erişilebiliyor. 

 

Verimlilik kişisel stil ile buluşuyor

MINI Cooper S E Countryman ALL4, değişken alan konsepti, yüksek verimlilik ve sürüş keyfini birarada sunuyor. Güçlü tasarım, akıllıca planlanmış alan kullanımı, biniş konforu ve lüks ambiyansla birlikte sürücü ve yolcuları cezbediyor. MINI Cooper S E Countryman ALL4, standart olarak MINI Sürüş Modları ile birlikte geliyor. eDrive butonu ile seçilen çalışma moduna bakılmaksızın, tercihinize göre otomobilin ayarları özellikle sportif veya etkili bir sürüş stiline uyarlanabiliyor.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo