Mercedes-Benz X-Serisi pikap bu kez daha az kamuflajla görüntülendi

Ototeknikveri     11 Mayıs 2017 06:20

Mercedes-Benz pikap kamyonet, geçtiğimiz Ekim ayında konsept olarak tanıtılmıştı. Gelen son videoda kamyoneti hareket halinde görüyoruz ve bazı stil ipuçlarıyla karşılaşıyoruz.

Mercedes-Benz X-Serisi pikap bu kez daha az kamuflajla görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

X-Serisi üretim versiyonunun, GLE ve GLS gibi daha büyük Mercedes SUV'lere benzeyen tanıdık Mercedes yüzüyle, Ekim 2016'da tanıtılan konsepte büyük ölçüde sadık kaldığı videodan anlaşılıyor. Arka kısımda, lambaların konseptteki özgün tam halka şeklini koruduğu görülüyor, ayrıca kamuflajın kenarından bir LED dikdörtgenin üst ucunu da görüyor olabiliriz. Konseptin ortaya çıkmasından bu yana geçen zamana rağmen, görüntülenen son araç hala Nissan Navara alaşım tekerlekleri üzerinde. Mercedes'in ilk pikap aracı, Daimler ve Renault-Nissan İttifakı'nın ortak sahip olduğu İspanya ve Arjantin tesislerinde inşa edilecek. Paris otomobil fuarında konuşan Renault - Nissan Başkanı ve CEO'su Carlos Ghosn, "Daimler ve Renault - Nissan arasındaki ortaklık büyüdü ve olgunlaştı. Geliştirme ve üretim maliyetlerini paylaşarak yeni segmentlere girmeyi başardık ve müşterilerimize daha çekici araçlar, en son teknoloji ve özellikleri daha rekabetçi fiyatlarla sunabildik" demişti. Mercedes pikap kamyonet, bu iş sisteminden yararlanacak ve Renault Alaskan kamyonet ve Nissan'daki kardeş modeli NP300 Navara'nın yanında üretilecek.

 

Paylaşılan temellere rağmen Mercedes, kendi kamyonetine ayırt edici bir karakter vermeye odaklanmış durumda. Bu nedenle, model kendi motor yelpazesine ve kendi süspansiyon ayarlarına sahip olacak. Daha önce görüntülenen bir prototip, modelin Renault ve Nissan kardeşlerinden daha alçak oturduğunu ve biraz daha geniş olacağını işaret ediyordu. Mercedes'in tasarım dili ise özellikle yukarıya doğru kıvrık far kısmında kamuflaja rağmen kendisini belli ediyor. Modelin iç kabininin de Nissan'dan farklı olması bekleniyor. Öte yandan, test otomobilinin ön paneli ve diğer iç bileşenler kamuflajlı olduğu için bu kısmı henüz göremiyoruz.

Mercedes, X-Serisi için 1100 kg'lık bir yük taşıma potansiyeli sunuyor ve en üst seviye dizel V6 modelinde çekme kapasitesi 3500 kg'a kadar çıkıyor. Nissan tarafından tedarik edilen dört silindirli benzinli ve dizel motorların yanı sıra bir Mercedes benzinli V6 motor da seçenekler arasında olacak. Performans odaklı AMG versiyonu muhtemelen bir V8 motor kullanacak. 4Matic dört tekerden çekiş isteğe bağlı olarak sunulacak ancak V6 motorda standart gelecek. Ayrıca, düşük vitesli bir şanzıman, isteğe bağlı diferansiyel kilitleri ve ilave off-road kabiliyeti için elektronik çekiş kontrolü de sunulacak.

 

X-Serisini güçlendirmek için planlanan motorlar arasında Nissan tarafından sağlanan dört silindirli benzinli ve dizel motorlar ile birlikte Mercedes V6 benzinli motor da konseptte yer almıştı. Mercedes-Benz pikap, İsveç'in başkenti Stockholm'de tanıtıldı.

 

Mercedes'in daha lüks iç kabini ve marka imajı, yeni kamyonetin 22.000 pound fiyatla satılan Nissan Navara muadilinden daha pahalı olacağı anlamına geliyor. Bu nedenle, model Volkswagen Amarok'a rakip olarak pikap segmentinin üst ucunda yer alacak.

 

Şimdilik modelin Kuzey Amerika'ya gelmeyeceği, ancak Avrupa, Avustralya, Güney Afrika ve Latin Amerika'da satılacağı öne sürülüyor.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo