Yeni Volkswagen Arteon proaktif yolcu koruma sistemi

Ototeknikveri     12 Mayıs 2017 01:50

Yeni Volkswagen Arteon’da yer alan Pre-Crash proaktif yolcu koruma sisteminin en son nesli, otomobilin arka kısmındaki tehlikeleri tespit edebiliyor. Sistem ilk kez Side Assist özelliği ile birlikte sunuluyor.

Yeni Volkswagen Arteon proaktif yolcu koruma sistemi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kimsenin yaşanmasını istemediği bir senaryo: trafik ışıkları kırmızı yanıyor, sürücü arka aynasına bakıyor, arkadaki taşıt çok hızlı yaklaşıyor, bir kaza yaşanacak. Böyle durumlarda artık Volkswagen Arteon’daki yeni opsiyonel Pre-Crash yolcu koruma sistemi devreye girerek kazaları önlüyor. İlk kez, Pre-Crash sensörleri sadece sürüş dinamiklerine göre hareket etmiyor, aynı zamanda otomobilin ön ve arka kısımlarındaki tehlikeleri de tespit edebiliyor. Bunun için sistem Side Assist fonksiyonundan gelen verileri kullanıyor. 1 saniyeden daha kısa sürede kazaları önleyebilecek önlemler devreye sokuluyor. 

 

Sistem nasıl çalışıyor?

Pre-Crash, Side Assist sisteminin sensörlerini kullanıyor. Bu sensörler sollamalarda kör noktadaki taşıtlarla ilgili uyarı veriyor. Radar sensörleri aracılığı ile, Side Assist, Arteon’un arkasındaki otomobillerin pozisyonunu ve hızını tespit edebiliyor. Bu veri Pre-Crash sistemi tarafından analiz ediliyor. Bu sadece otomobil hareket halindeyken değil motor çalışır vaziyette durduğu zaman da – örneğin kırmızı ışıkta - yapılan bir işlem. Eğer tespit edilen taşıt Arteon’a doğru hareket ederse sistem her iki otomobilin de pozisyonunu ve hızını alarak kaza ihtimalini analiz ediyor. Eğer Pre-Crash sistemi kaçınılmaz bir risk tespit ederse tepki veriyor. İkaz lambaları yakılarak sinyal veriliyor, açılır tavan penceresi ve bütün camlar kapatılıyor (sadece ön hava yastıkları için çok az bir aralık bırakılıyor). Buna paralel olarak, öndeki emniyet kemerleri de sıkılaştırılıyor. 

Son Güncelleme : 13 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo