Yeni Opel X Serisi'nde herkese göre birşeyler var

Ototeknikveri     13 Mayıs 2017 04:37

Opel Mokka X, Opel Crossland X ve Opel Grandland X; bunlar, Opel'in yeni modern SUV ve crossover otomobiller ailesinin üç üyesi. X Serisi, Opel'in patlayan SUV segmentine cevabı niteliğinde.

Yeni Opel X Serisi'nde herkese göre birşeyler var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek aylarda peş peşe piyasaya çıktıklarında yeni X Serisi modellerinin Opel'in büyümesine büyük katkıda bulunmaları bekleniyor. Opel X modelleri her zevk ve kişisel ihtiyaçlar için uyarlanmış. Küçük SUV'ler arasında en çok satanlardan biri haline gelen ve trendleri belirleyen, Opel Mokka X şimdiden çok iyi tanınıyor ve ilgi görüyor. Yeni Opel Crossland X ve büyük kardeşi Opel Grandland X ise, Opel'in "17'de 7" ürün atağına daha fazla ivme kazandıracak. Opel yıl sonuna kadar 7 yeni model çıkarmayı planlıyor. X modelleri bu ürün atağında büyük rol oynuyor, atletik tasarımları ve SUV nitelikleriyle etkiliyor. Ayrıca, her bir model kendi kimliğine sahip ve farklı bir müşteri kitlesine hitap ediyor.

 

Opel Mokka X: Maceraperestler için kaslı SUV tasarımı ve dört tekerlekten çekiş sistemi 

X-serisinin ilk üyesi olan Opel Mokka X, şimdiye kadar alınan 750.000'den fazla siparişle Opel için gerçek bir başarı öyküsü. Mokka X sürücüleri, SUV tipik kaldırılmış oturma pozisyonundan ve buna denk gelen mükemmel görünürlükten yararlanmaktadır. Kompakt maceraperest, sportif ve kaslı tasarımı sayesinde göz alıyor. Geniş duruşu ve 4.28 metrelik kompakt uzunluğu, otomobilin bir maceraya her zaman hazır olduğu izlenimini veriyor. Model, opsiyonel dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte geliyor ve bu da iki kez "Yılın En İyi 4x4 Taşıtı" ödülünü kazanmasına yardımcı oldu. Başkan Yardımcısı Mark Adams, modeli "Mokka X gerçekten sportifliği, dinamizmi ve sağlamlığı bir pakette harmanlayan harika bir araç" diye tanımlıyor.

 

Opel Crossland X: Net, yenilikçi, havalı ve inanılmaz derecede pratik

Mart başından beri piyasaya sunulan Opel Crossland X, şirketin çok yönlü kompakt portföyünü tamamlıyor. Model, sağlamlık ve yükseltilmiş oturma konumu gibi Mokka X'in birçok özelliğini alıyor ve SUV B segmentinde birleştiriyor. Mark Adams, Crossland X için "Crossland X kendi benzersiz karakterine sahip. Bu otomobilin iç mekanı muhteşem ve gerçekten aileler için geliştirilmiş, işlevsel ancak stilden de ödün vermiyor" diyor.

Crossland X, opsiyonel iki tonlu tavanı ve havalı SUV görünümüyle etkileyici bir dış cepheye sahip, içeride ise geniş bir alan ve çok yönlülük sunuyor. Uzunluğu sadece 4.21 metre olmasına rağmen, uzunlamasına 150 milimetre ayarlanabilen kayar arka koltuklar sayesinde beş kişiye kadar taşıyor ve toplam bagaj kapasitesi 520 litreye kadar çıkıyor. Koltuklar katlanınca, bagaj kapasitesi 1.255 litreye yükseliyor. Opel Crossland X, benzersiz bir işlevsellik, çeviklik ve sportif zerafet karışımıyla kısa bir alışveriş gezisi veya daha uzun bir yolculuk için ideal bir otomobil, kentsel alanda yaşayan aileler için çok yönlü bir araç.

 

Opel Grandland X: Sportif, zarif, cömert, gerçek bir meydan okuyucu

Mokka X ve Crossland X'in büyük kardeşi olan Grandland X, bu yılın sonbaharında Opel'i SUV C segmentinde temsil edecek. Adams, model için "Yeni Grandland X, harika bir SUV'de olması gereken tüm özelliklere sahip.Çok şık ve dinamik dış cephe, davetkar ve lüks iç mekan ile birleşti. Bir kez daha, sportif dinamizmi sağlamlık ve üstün niteliklerle birlikte sunuyoruz" diyor.

4.48 metre uzunluğundaki Grandland X, sportif bir dış cepheye sahip. Kısa gövde çıkıntılarıyla birlikte otomobil zarif oranlar sergiliyor. Maksimum bagaj kapasitesi 1652 litre olan kompakt SUV isteğe bağlı olarak kişisel bir stili vurgulamak için siyah bir tavan ile sipariş edilebiliyor. Grandland X, elektronik çekiş yardımı "Grip Control", yaya algılama ve Otomatik Acil Durum Freni, Sürücü Uyuşukluğu Alarmı ve 360 derecelik kamera ile uyarlanabilir seyir kontrolü gibi bir dizi yenilikçi teknoloji ile birlikte geliyor. Bu kombinasyon Grandland X'i kompakt sınıfta gerçek bir meydan okuyucu yapıyor.

Ayrıca, kardeşleri gibi Grandland X de, isteğe bağlı olarak AGR sertifikalı (Aktion Gesunder Rücken eV) ergonomik koltuklar, sürücü ve ön yolcu için IntelliLink multimedya sistemi, Opel OnStar ve Apple CarPlay / Android Auto uyumlu üstün bağlantı özellikleri sayesinde yüksek seviyede konfor sunuyor. 

Mokka X ile yeni gelen Crossland X ve Grandland X modelleri sportif görünüm, pratik kullanım, inovatif teknolojiler sunuyor, büyüyen SUV segmentindeki farklı ihtiyaçları karşılıyor. Adams yeni seriyi "Bu araçların her biri arasında net bir DNA bağlantısı var ancak kendi kimliklerine ve Opel portföyünde kendi özgün rollerine de sahipler" diye tanımlıyor.

Son Güncelleme : 13 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo