Yeni 2017 Volkswagen Polo Yakınlaştı

Ototeknikveri     14 Mayıs 2017 04:28

Altıncı nesil VW Polo 2017 önümüzdeki aylarda yeni 1.0 litre motorları ve yeni MQB A0 platformu ile gelecek.

Yeni 2017 Volkswagen Polo Yakınlaştı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 2017 Volkswagen Polo bu kez neredeyse tamamen kamuflajsız görüntülendi. Modelin ilk nesli 1975 yılında çıkmıştı. O zamandan bu yana model büyük yol kat etti. Tasarım açısından yeni altıncı nesil beşinci nesile kıyasla tamamen bir yenilenmeden çok evrimsel bir değişimi temsil ediyor. Modelde yeni ön tampon ve “W” şekilli sinyal lambaları, ayrıca ön tamponda bir üst dudak kısmı dikkat çekiyor. Arka kısım önceki kadar yuvarlak değil, daha düz bir arka pencere ve hatchback tipi bagaj kapağı görülüyor. Dış cephe tasarımı çok büyük yenilikler sunmuyor ancak yeni motorlar ve yeni teknolojiler altıncı nesilde belirleyici olacak. Yeni model, Ford Fiesta’dan altı ay sonra satışa çıkacak. Ford’da olduğu gibi, Volkswagen mühendisleri de arka kabin alanını genişletmeye ve kabindeki materyal kalitesini yükseltmeye özen gösterdiler. Ford’un ürünü üst piyasaya geçerek bütçe dostu Ka+ için yer açarken, Polo hala bütçesi kısıtlı müşterilere hitap ediyor ve süpermini bir otomobilde lüks özellikler isteyenleri cezbediyor.

 

Maliyetleri düşürmek ancak kaliteyi yükseltmek için, yeni SEAT Ibiza gibi, Polo da Volkswagen Grubu’nun MQB A0 platformuna geçecek. Büyük şasi parçaları şimdiden Audi TT’den Golf SV’ye farklı aks aralıklarına sahip bir dizi modelin temelini oluştururken, Volkswagen markalarının mühendislerine A0 MQB platformunu biraz daha basit tutmaları söylendi.

Bu da Polo, Audi A1, SEAT Ibiza ve Skoda Fabia, ayrıca bu modellerin SUV versiyonları için tek aks mesafesi anlamına geliyor. Polo’nun 2470 mm olan aks mesafesinin yeni nesilde 90 mm artarak 2560 mm’ye çıkması bekleniyor. Öndeki ve arkadaki kısa sarkıntılar genel uzunluğun 4 metre civarında kalmasını sağlıyor ancak uzun aks aralığı kabin genişliğini artıracak ve arka yolcular için daha konforlu hale getirecek.

 

Yeni 2017 VW Polo: motorlar

Volkswagen'in 1.0 litrelik doğal emişli üç silindirli benzinli motorun revize edilmiş versiyonu ile başlayacak olmasına rağmen, yeni Polo'nun motor serisi küçük turbo şarjlı motorlara odaklanacak. 1.0 litrelik versiyonlar bu modele ek olarak 65 hp, 75 hp ve 115 hp'lik güç çıkışları ile gelecek.

Yeni Golf'ten alınan 1.5 litrelik benzinli TSI motor 150 hp güç çıkışı ile sunulacak, 200 hp'lik yeni bir GTI versiyonun da çıkması ve en üst donanım seviyesini oluşturması bekleniyor.

 

Yeni süperminin, Golf'ün gelecekteki yarı hibrit sistemine sahip olması pek olası değil, çünkü sistem, küçük bir otomobil için fazla pahalı olduğu düşünülen daha sofistike 48 voltluk elektrik sistemine geçişi gerektiriyor.

 

Verimliliği artırmak ve CO2 emisyonlarını azaltmak için BlueMotion modellerinde beş vitesli şanzıman sunulsa da, serinin genelinde standart olarak altı vitesli manuel şanzımanın gelmesi bekleniyor. Opsiyonel olarak yedi vitesli, çift debriyajlı otomatik DSG şanzıman da sunulmaya devam edilebilir.

 

VW Polo iç teknolojisi

Polo, Golf'te gördüğümüz büyük otomobil teknolojilerini benimsediğinden, MQB'ye geçişten gerçek anlamda faydalanacak. Tüm modellerde renkli multimedya ekranı olacak ve temel sürümlerin hepsi Apple CarPlay ve Android Auto aracılığıyla akıllı telefon bağlantısı ve uygulama entegrasyonuna sahip olacak. En büyük dokunmatik ekran 9.5 inç boyutunda olabilir. Ayrıca Volkswagen üst donanım seviyelerinde daha önce Audi ve Passat'da gördüğümüz dijital kontrol paneline yer verebilir.

VW'nin yeni patronu Herbert Diess, bağlantı teknolojilerinin önümüzdeki iki yıl için başlıca önceliklerinden biri olduğunu ve Polo'nun, bu yılın sonuna doğru çıkacak güncellenmiş Mk7 Golf'ün bazı özelliklerinden yararlanacağını belirtti. Üst donanım seviyelerinde otomobilin akıllı telefon bağlantısı olmadan sosyal ağlarla entegre olmasını sağlayan yerleşik internet erişimi sunulması bekleniyor.

 

Polo'nun gelişinden kısa süre sonra VW, aracın güçlendirilmiş bir SUV versiyonunu piyasaya sürecek. Geçen yıl T-Cross Breeze konsepti ile yeni modelin önizlemesi yapılmıştı ancak gösteri arabası cabrio tipindeyken, üretim versiyonu hem açılır hem de sabit tavan ile sunulacak gibi görünüyor. SEAT ve Skoda, bu yılın ilerleyen aylarında, diğer küçük VW Grubu crossover otomobillerini (Arona ve Karoq) çıkaracak.

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo