Yeni nesil 2018 Ford Focus için dijital çizim

Ototeknikveri     15 Mayıs 2017 03:20

Ford'un kompakt otomobili, önümüzdeki yıl tamamen yenilenecek. Yeni kasa Ford Focus 2018 yılında yollara çıkacak.

Yeni nesil 2018 Ford Focus için dijital çizim
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 2017 Ford Fiesta artık piyasada, Ford'un bir sonraki büyük projesi ise gelecek yıl çıkması beklenen yeni nesil Ford Focus. Mevcut en yeni ayrıntıları kullanarak, Quatro Rodas, modelin görünüşü hakkında fikir vermek amacıyla 2018 Ford Focus için bir dijital çizim oluşturdu. Yeni nesil Ford Focus'un 2017 Ford Fiesta'dan ilham alarak evrimsel bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Dijital çizim de bunu temel alarak oluşturuldu. Şu an piyasada olan Ford Focus'un C2 platformunun güncellenmiş bir versiyonuyla desteklenecek 2018 Ford Focus, yine benzer boyutlarla gelecek. Yeniden tasarlanan modelin yaklaşık 50 mm daha uzun bir aks mesafesine sahip olması bekleniyor. Çeşitli ağırlık azaltma önlemleri, ağırlığı yaklaşık 50 kg azaltmaya yardımcı olacak. Ford muhtemelen hatchback, sedan ve station kaporta stillerini sunacak.

 

2018 Ford Focus, 1.0 litrelik EcoBoost benzinli, 1.5 litrelik EcoBoost benzinli, 1.5 litrelik Ti-VCT benzinli, 2.0 litrelik Ti-VCT benzinli, 1.5 litrelik TDCi dizel ve 2.0 litrelik TDCi dizel de dahil olmak üzere kompakt motor seçeneklerine sahip olacak. Avrupa, Güney Amerika ve diğer bölgelerdeki özellikler farklı olacak. Ford'un 10 vitesli otomatik şanzımanının Focus'ta yer alması şimdilik beklenmiyor. Modelde tanıdık 6 vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman, 5 vitesli ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanlar devam ettirilecek.

 

2018 Ford Focus serisinin ST-Line, ST, RS ve tam elektrikli versiyonlarının da çıkması bekleniyor. Ford ST versiyonunu 1.5 litre EcoBoost turboşarjlı benzinli motor (275 hp) ve 1.5 ya da 2.0 litre dizel motorla sunacak. Tam elektrikli ve RS versiyonlar daha sonra gelecek.

 

Iç tasarımda daha şık ama daha sade bir yaklaşım izlenecek. Otomobilin tüm fonksiyonları gösterge panelinin ortasındaki dokunmatik ekrandan kontrol edilebilecek. Ford, Fiesta'nın üst donanım seviyelerine daha fazla yer açmak için Focus'un alt donanım seviyelerini kaldırabilir. Ayrıca Avrupa'da lüks bir Vignale donanım seviyesi sunulacak. 

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo