Yeni 2017 SEAT Arona’dan fotoğraflar

Ototeknikveri     17 Mayıs 2017 03:10

Seat’ın ilk SUV’si Ateca’nın yanına kuzeni Arona gelmek üzere. Yeni crossover otomobil çok az kamuflajla görüntülendi. Yeni modelin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor.

Yeni 2017 SEAT Arona’dan fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son gelen fotoğraflarda otomobilin ön kısmının doğrudan yeni Ibiza’dan alındığı görülüyor. Kapıların ve pencere hattının altından akan dirsekli çizgi de yine Ibiza’dan alınmış. Arka kısımda ise Ateca ile benzer bir bagaj kapağı görülüyor. Fotoğraflardaki pek çok özellik beklenenlerle örtüşüyor, daha önceki casus fotoğrafları ve Seat’ın kendi yayınladığı ipucu görüntüsünü doğruluyor. Seat’ın yeni Arona modelinin ismi 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda onaylanmıştı. Yeni Arona, Nissan Juke ve Renault Captur ile rekabet edecek ve Seat’ın portföyündeki ikinci SUV olacak. 2018 yılında ise üçüncü SUV modeli büyük boyutlu Formentor gelecek. 

 

SEAT Arona SUV detayları

Arona’nın iç kabininde, direksiyonun arkasında klasik Seat kontrol düğmeleri görülüyor. Kabin neredeyse tamamı ile yeni Ibiza’dan alınmış. Android Auto ve Apple CarPlay dahil kabinde pek çok bağlantı teknolojisi mevcut. Yeni gelen görüntüler daha önceki fotoğraflar ve firmanın yayınladığı ipucu görseli ile örtüşüyor. Arka kısmı henüz tam göremiyoruz ancak kamuflajlı fotoğraflardan anladığımız kadarıyla arka lambalar baş aşağı çevrilmiş ve plaka bagaj kapağına alınmış. 

 

SEAT Arona ismi

Seat CEO’su Luca de Meo yeni modelin ismini 2016 yılındaki Paris otomobil fuarında düzenlenen basın konferansında açıklamıştı. Luca de Meo açıklamasında “Leon, Ibiza ve yeni Arona, Ateca ile birlikte Seat’ı ticari, finansal ve marka imajı bakımından güçlendirecek.” demişti. Arona ismi tıpkı diğer Seat modelleri gibi İspanya’daki bir bölgeden alınmış. İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nda Tenerife’nin güneyinde Arona isimli bir yerleşim yeri bulunuyor.

 

Seat’ın SUV portföyü

Seat SUV portföyünü hızla büyütüyor. Gelecek yıl seriye Formentor adlı büyük SUV de katılacak. Geçen yıl Madrid’de firmanın yıllık basın konferansında konuşan Luca de Meo ilk önce Arona modelinin piyasaya çıkacağını, firmanın Martorell fabrikasında üretilerek bu yılın sonlarına doğru satışa çıkacağını açıklamıştı. Luca de Meo, SUV segmentinin çok hızlı geliştiğini belirtiyor, Ibiza ve Leon model ailelerinden sonra SUV serisinin firmanın üç sac ayağından birisi haline geleceğini düşünüyor. 

 

Yeni küçük SUV Arona, Volkswagen Grubu’nun MQB platformunun en küçük versiyonuyla üretilecek. Martorell fabrikasında MQB A0 platformuyla üretim için gerekli düzenlemeler yapılıyor. 

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo