Yeni Mercedes A Serisi’ne otonom teknolojiler ve şık tasarım

Ototeknikveri     17 Mayıs 2017 11:18

Yeni nesil hatchback otomobil yeni güç aktarım organları ve hibrit versiyona da sahip olacak. En üst versiyon AMG A 45, 400 hp güç çıkışına sahip olacak.

Yeni Mercedes A Serisi’ne otonom teknolojiler ve şık tasarım
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi, Concept A’dan esinlenilmiş şık tasarım ve S-Serisi’nden alınan otonom teknolojilerle gelecek yıl piyasaya çıkacak.  Fotoğraflarda Nürburgring’de yüksek hız testinde görülen geleceğin BMW 1 Serisi rakibi daha ince farlar, daha geniş ön panjur ve daha agresif bir görünüm sunacak. Aks aralığı daha uzun, tavan çizgisi daha yüksek olacak, bu da konforu ve kullanım kolaylığını artıracak. Kaynaklar geniş iç kabinin lüks materyaller ve Mercedes’in en yeni multimedya sistemi ile donatıldığını söylüyor. En üst modellerde, şu anki A Serisi’nden daha başarılı şekilde konsola entegre edilmiş geniş ekran monitör bulunacağı düşünülüyor. İç kabine Audi rekabeti dolayısı ile oldukça özen gösterilmesi bekleniyor. Audi’nin sanal kokpit özelliği yakında daha küçük modellerde de sunulacak ve segmentte standartları bir hayli yukarıya çekiyor. Mercedes yeni modelde ilk önce S-Serisi’nde yer almış otonom özellikler de sunacak. Otomobil 2. seviye otonom sürüş potansiyeline sahip olacak. 2. seviye otonom sürüş otomobilin belli hızlarda kendi başına direksiyon ve freni kullanmasına imkan veriyor. Bunun için şerit koruma asistanı ve uyumlanabilir seyir kontrolü teknolojilerinin parçası olan sistemler kullanılıyor.

 

Yeni A Serisi ayrıca plug-in benzinli-elektrikli hibrit versiyona sahip olacak. Bu model elektrikli modda 50 km gidebilecek. Mercedes’in elektrikli otomobiller serisinde şu an sadece elektrikli B-Serisi modelleri ve Smart modelleri bulunuyor ancak yakın gelecekte bunlar arasında bir SUV de eklenecek.

 

Hibrit versiyon dışında, yeni A-Serisi’nde güncellenmiş turboşarjlı dört silindirli benzinli ve dizel motorlar sunulacak. Bu güncellenmiş motorlar emisyonları düşürüyor ve performansı artırıyor.

 

Concept A ile önizlemesi yapılan A Serisi, daha sonra Audi A3 sedan ile ve Çin’de BMW 2 Serisi ile rekabet edecek bir sedan versiyona da sahip olacak. Standart önden çekişli sürüş sisteminin yerine, A-Serisi sedan bazı motorlarla birlikte Mercedes’in çok levhalı debriyajlı 4Matic dört çekişli sürüş sistemine sahip olacak. 

 

Serinin en üzerinde, yeni A-Serisi hatchback modelinin AMG A45 versiyonu 400 hp güç çıkışıyla yer alacak (önceki AMG versiyondan 24 hp daha fazla). Bu versiyon yeni Audi RS3 gibi rakiplerle boy ölçüşecek.

 

Sportif A-Serisi’nin 2013’te ilk çıkışından beri, model Mercedes’in ortalama müşteri yaşını sadece üç yılda 11 yıl aşağıya çekmeyi başardı. Ortalama müşteri yaşı şu an 43. Yeni model ile Mercedes daha da fazla genç müşteriyi kendisine çekmek istiyor.

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo