Volvo CEO'su, yeni nesil dizel motorların son olabileceğini söylüyor

Ototeknikveri     18 Mayıs 2017 12:18

Volvo CEO'su Hakan Samuelsson Çarşamba günü yaptığı açıklamada, azot oksit emisyonlarının düşürülmesinin maliyetinin çok pahalı hale gelmesi nedeniyle Volvo'nun yeni nesil dizel motorlarının üretecekleri en son dizel motorlar olabileceğini söyledi.

Volvo CEO'su, yeni nesil dizel motorların son olabileceğini söylüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Samuelsson, Alman basınına verdiği röportajda "Günümüz açısından bakıldığında, bundan sonra yeni nesil dizel motorlar geliştirmeyeceğiz" dedi. Bununla birlikte, bir Volvo sözcüsü Samuelsson'un dizel motorların geliştirilmesini hemen durduracak katı bir plan yapmak yerine seçenekleri değerlendirdiğini söyledi. Samuelsson daha sonra Reuters'e gönderdiği bir açıklamada, dizelin şirketin karbon dioksit emisyonlarını azaltma hedeflerini karşılamada yakıt tüketimi bakımından benzinli motorlardan daha verimli olması nedeniyle, önümüzdeki birkaç yıl hala önemli bir rol oynayacağına inandığını söyledi. Samuelsson "Kısa süre önce yeni nesil benzinli ve dizel motorları piyasaya sürdük ve bu teknolojiye olan bağlılığımızın altını çizdik. Bunun sonucunda yeni nesil dizel motorların geliştirilmesi için bir karar vermek gerekli değil" dedi. Samuelsson, Volvo'nun gelecekteki emisyon standartlarını karşılamak üzere 2013'te piyasaya sürülen ve 2023 yılına kadar üretimi devam edecek mevcut seriyi geliştirmeyi sürdüreceğini söyledi.

 

Samuelsson ayrıca 2020 yılına kadar Avrupa Birliği tarafından belirlenen karbondioksit emisyon limitlerini karşılamaya yardım etmek için dizele ihtiyaç duyacağını ancak motorların her zamankinden daha da sıkılaşan kirlilik karşıtı standartlarla uyumlu hale getirilmesinin çok yüksek maliyeti ile birlikte, artık buna değmediğini dile getirdi. Bunun yerine, Volvo 2019 yılında piyasaya sürülecek ilk saf elektrikli modeliyle elektrikli ve hibrit otomobillere yatırım yapacak.

 

Samuelsson, "Tesla'nın insanların satın alabilmek için sıraya dizildiği böyle bir otomobil sunmayı başardığını kabul etmek zorundayız" dedi ve bu alanda yüksek kaliteli ve çekici bir tasarıma sahip Volvo otomobillere de yer olduğunu düşündüğünü söyledi. Samuelsson, daha sıkı emisyon kurallarının, dizel motorlu arabaların fiyatlarını, hibrit modelleri çekici bir alternatif haline getirecek kadar yükselttiğini belirtti. 

 

Avrupa'daki otomobil üreticilerinin filolarının ortalama karbondioksit emisyonu sınırı 2021 yılında kilometre başına 130 gramdan 95 grama düşecek, bu da üreticileri egzoz emisyon teknolojilerine daha fazla yatırım yapmaya zorluyor. Dizel otomobiller, Avrupa'daki tüm yeni kayıtların yüzde 50'sinden fazlasını oluşturuyor ve bölgeyi dünyanın en büyük dizel pazarı haline getiriyor. Çinli Geely firmasına ait Volvo, XC 90 SUV'larının %90'ını dizel motorlarla satıyor.

 

Volkwagen'in, solunum hastalığına neden olabilecek azot oksit emisyonlarını maskelemek için ABD'de çevresel testlerde hile yapmasına ilişkin skandal, tüm markaların otomobillerinin kirletici emisyon seviyelerinin sorgulanmasına yol açtı. Goldman Sachs, otomobil üreticilerinin gerçek NOx emisyonlarını daha düşük seviyeye çekmek için yapacakları düzenlemelerin motor başına 300 euro maliyet ekleyebileceğini ve dizel seçeneklerin fiyatlarının şu an zaten benzinle çalışan eşdeğerlerinin 1.300 euro üstünde olduğunu açıkladı.

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo