Yeni Volkswagen Arteon: Uyumlanabilir Seyir Kontrolü ACC

Ototeknikveri     18 Mayıs 2017 08:16

Yeni VW Arteon'daki "ACC" sistemi, hız sınırlarını ve virajları entegre edebiliyor. Öngörüsel yardım sistemi kamera ve navigasyonu kullanıyor.

Yeni Volkswagen Arteon: Uyumlanabilir Seyir Kontrolü ACC
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Arteon, uzun mesafeler için ideal bir gran turismo. Akıllı hız kontrolü ile opsiyonel sunulan "uyumlanabilir seyir kontrolü - ACC", uzun mesafelerde gelişmiş konfor sağlıyor. "ACC" artık hız limitlerini entegre edebiliyor. Şimdiye kadar, yardım sistemi sadece seyir kontrolü görevi görüyordu, sürücü istenen hızı ayarlıyor, sistem sınırları içerisinde, "hız kontrollü ACC" fren ve gazı kontrol edebiliyordu. Öte yandan "ACC" sistemli bir otomobil kullanan herkes, sistemin "düşünebilmesini", virajları ve trafikteki hız sınırlarını dikkate almasını ve böylece daha fazla konfor sağlamasını diliyordu. Arteon, bunu yapabilen ilk Volkswagen: sistem sınırları içinde virajlara ve hız sınırlarına tepki veriyor ve bunları adaptif hız denetimine entegre ediyor.

 

"ACC" bir radar sensörü (seyir kontrolü için), ön camda bir kamera ve navigasyon sisteminin rota verilerini kullanıyor. Arteon, kamerayı ve ilgili trafik işareti tanımayı kullanarak hız sınırlarını "görebiliyor". Bunlar "ACC" tarafından dikkate alınıyor. Rota verileri navigasyon sistemine öngörüsel şekilde iletilebiliyor. Bu "hız yardımcısı" sürekli olarak değişen hız bilgisi ile uzun mesafeli yolculuklar yapılan otoyollarda net bir konfor kazancı anlamına geliyor. Bir "viraj asistanı" da navigasyon sisteminin yol bilgilerini kullanarak, otomobilin konumunu algılayabiliyor ve virajlara, kavşaklara ve döner kavşaklara yaklaşma hızını ayarlayabiliyor. Yerel giriş ve çıkış işaretleri de tespit edilebiliyor. "Şehir Acil Durum Fren Sistemi" de dahil olmak üzere "Ön Bölge Asistanı" çevre izleme sistemi daima "ACC" ile entegre çalışıyor. Otomatik vitesli DSG şanzıman ile birlikte Arteon, "ACC" ile örneğin dur - kalk yapılan yoğun trafikte otomatik olarak yeniden başlayabiliyor.

 

"ACC", 0-210 km / s aralığında (DSG ile) çalışıyor; 30 km / saat'ten başlayarak istenilen hızda sabit kalıyor. Akıllı hız kontrol sistemi sayesinde, sistem özetlendiği gibi konforu artırıyor, aynı zamanda, yeni nesil "ACC" öngörülen frenleme ve hızlanma fonksiyonları sayesinde yakıt tüketiminin azalmasına da katkıda bulunabiliyor.

 

Öngörüsel hız kontrollü ACC sistemi sürücüye sistem sınırları dahilinde yardımcı oluyor ancak otomobilin ve trafikte yaşanacak her türlü durumun genel kontrolü esas olarak sürücüde. Yarı otomatik sistem, kapatma, frenleme veya hızlandırma ile herhangi bir zamanda geçersiz kılınabiliyor.

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo