Skoda Karoq Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     19 Mayıs 2017 04:02

Skoda Karoq tamamen yeni bir ürün. Çek markası bu yeni kompakt SUV’nin hazırlığını uzun zamandır sürdürüyordu. Sayısız kristal unsur Skoda'nın yeni SUV tasarım dilini karakterize ediyor.

Skoda Karoq Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda KAROQ olağanüstü genişlikte alan, yeni sürüş yardım sistemleri, Tam LED farlar ve - Skoda'da ilk defa - dijital bir gösterge paneli ile geliyor. Beş farklı motor seçeneği, 85 kW (115 PS) ila 140 kW (190 PS) arasında güç çıkışları sunuyor ve bunların dördü yeni. VarioFlex sistemi ile farklı şekillerde ayarlanabilir koltuklar ve eller serbest açma - kapama için sanal pedal gibi özellikler sayesinde otomobilin bagaj kapasitesi yüksek, yükleme yapmak kolay ve özellikle uzun eşyalar, iç kısımda rahatça taşınabiliyor.

 

Skoda KAROQ, karakter sahibi bir SUV otomobil, çok sayıda kristal unsur içeren duyusal ve dinamik tasarım Skoda'nın yeni tasarım dilini yansıtıyor. Kompakt SUV, 4382 mm uzunluğunda, 1841 mm genişliğinde ve 1605 mm yüksekliğinde. Boydaki artış, yolculara fayda sağlıyor. Diz mesafesi 69 mm. 2638 mm (dört çekişli versiyon: 2630 mm) uzunluğundaki aks mesafesi, Skoda KAROQ'a dışarıda kendinden emin bir duruş, içeride ise konfor kazandırıyor. Bagaj bölmesi, arka koltuklar yerinde olacak şekilde 521 litre kapasiteye sahip. Arka koltuklar katlanarak bu kapasite 1630 litreye yükseliyor. VarioFlex sistemi ile tek tek ayarlanabilen koltuklar ayrıca tamamen çıkarılabiliyor ve SUV maksimum 1810 litre yük kapasitesine sahip bir minibüse dönüşüyor.

 

Segment lideri: bağlantı çözümleri

Skoda KAROQ, yenilikçi bağlantı çözümleri ile segmentinin en üstünde yer alıyor. Multimedya sistemi en yeni fonksiyonlar, arabirimler ve kapasitif dokunmatik ekranlarla Volkswagen Grubu’nun Modüler Bilgi-Eğlence Platformu’nun ikinci jenerasyonundan geliyor. En üst düzey multimedya sistemleri Columbus ve Amundsen bir Wi-Fi erişim noktasına da sahip. İsteğe bağlı bir LTE modülü Columbus sistemi için kullanılabiliyor. İnternet bağlantısı bugünün en hızlı radyo standardına dayanıyor, yolcular kendi mobil cihazlarından özgürce sörf yapabiliyor, epostalarına ya da uygulamalarına erişebiliyor.

 

Yeni mobil çevrimiçi hizmetler Skoda Connect ile iki kategoride sunuluyor: Infotainment çevrimiçi hizmetleri bilgi alma ve navigasyon için; CareConnect hizmetleri ise arıza ve acil durumlarda yardım için kullanılabiliyor. Acil Durum Araması düğmesi de - 2018'den itibaren Avrupa'da standart donanım olacak -, isteğe bağlı bir CareConnect servisi olarak artık mevcut. Ek çevrimiçi servislere Skoda Connect uygulaması üzerinden erişilebiliyor. Bir akıllı telefon kullanarak aracınızın ayarlarını yapılandırmak, yerini bulmak ya da park yerini uzaktan kontrol etmek mümkün.

 

Bir otomobilin bir akıllı telefonla eşleştirilmesi kabiliyeti, Skoda KAROQ ile bir sonraki seviyeye taşınıyor; Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink TM uyumlu SmartLink + platformu, temel bilgi-eğlence sistemi Swing için opsiyonel olarak kullanılabiliyor. SmartLink + daha üst seviye bilgi-eğlence sistemleri ile standart olarak geliyor. Phonebox ise, akıllı telefonu çatı antenine bağlıyor ve aynı zamanda kablosuz olarak şarj ediyor.

 

Güvenilir yardımcılar: sürüş yardım sistemleri

Skoda KAROQ kapsamlı bir sürüş destek sistemleri serisi sunuyor. Yeni konfor sistemleri arasında Park Yardımcısı, Şerit Koruma Yardımcısı ve Trafik Yoğunluğu Yardımcısı bulunuyor. Kör Nokta Algılama, Ön Bölge Asistanı ve öngörüsel yaya koruması ve Acil Yardım Hizmeti, güvenliği artırmak için hizmet ediyor. ŠKODA KAROQ'un ek sürüş yardım sistemleri ile sürücünün şeritte değişiklik yapması veya şeritte kalması kolaylaştırılıyor, öndeki araba ile güvenli mesafe belirleniyor ve korunuyor, önemli trafik işaretleri algılanıyor ve kabin ekranında görüntüleniyor ve park ederken sürücüye yardımcı olunuyor.

 

Serbestçe programlanabilen dijital gösterge paneli Skoda'da ilk kez kullanılıyor. Skoda KAROQ'da, kokpit ekranları sürücünün kişisel tercihlerine göre ayarlanabiliyor.

 

Şeffaf lens optiklerine sahip tam LED farlar, Ambition donanım seviyesinden itibaren Skoda KAROQ için opsiyonel olarak mevcut. İç mekanda, yeni LED ortam aydınlatması on farklı renkten birine ayarlanabiliyor ve hoş bir atmosfer yaratıyor.

 

Güçlü ve çevik: motorlar ve şasi

Skoda KAROQ, motorlar için en yeni teknolojileri sunuyor. Model ile birlikte iki benzinli, üç dizel motor seçeneği sunuluyor. Motorların silindir hacimleri 1.0, 1.5, 1.6 ve 2.0 l; güç çıkışları ise 85 kW (115 PS) ila 140 kW (190 PS) arasında. Tüm güç aktarma organlarında turbo şarj ve doğrudan enjeksiyonun yanı sıra durdur-başlat teknolojisi ve fren enerji geri kazanımı gibi özellikler bulunuyor. Motorlar son derece verimli ve EU 6 düzenlemeleri ile uyumlu. En güçlü dizel hariç tüm seçenekler 6 ileri manuel şanzıman veya 7 vitesli DSG ile eşleştirilebiliyor. 140 kW (190 PS) gücündeki 2.0 TDI standart 4 × 4 sürüş sistemi ve 7 vitesli DSG şanzıman ile geliyor. Yeni 1.5 TSI motor, silindir deaktivasyon özel özelliğine sahip.

 

Skoda KAROQ şasisi, segmentinde kriterleri belirliyor ve kalitesini asfalt yolun dışında bile belli ediyor. Ambition donanım seviyesinden itibaren, Sürüş Modu Seçimi ile isteğe bağlı olarak Normal, Spor, Eko, Bireysel ve Kar (4x4) modları mevcut. Off-Road modu dört tekerden çekiş ile engebeli arazide sürüş özelliklerini geliştiriyor.

 

2025 Stratejisi: Skoda, SUV kampanyasını ileriye taşıyor

Skoda'nın 2025 stratejisinin bir parçası olarak, marka gelecek yıllarda sürekli olarak model yelpazesini büyütecek. Bu konuda öncelik SUV serisini büyütmeye verilecek. Skoda KODIAQ, uluslararası piyasalara sunulan ilk büyük SUV olmuştu, şimdi Skoda KAROQ şirket için yeni bir dönüm noktasını temsil ediyor. Yeni kompakt SUV 2017 yılının ikinci yarısında satışa çıkacak.

 

Tasarım: Anlatımcı, dinamik ve duyusal

İlk bakışta, Skoda KAROQ'un tamamen yeni bir otomobil olduğu açıkça anlaşılabiliyor. Duygusal ve dinamik tasarım ve sayısız kristal bileşenle, KAROQ yeni ŠKODA tasarım dilinin son temsilcisi. Çarpıcı üç boyutlu ön bölüm, konturlarıyla koruma ve gücü simgeliyor. Ön kısım, özellikle geometrik şekilli farlar ile dikkat çekiyor. Ambition donanım seviyesinden yukarı doğru, tam LED farlar kullanılmış. Ana farların alt kenarı boyunca uzanan dar bir ışık şeridi, Hsinyal lambası ve gündüz farlarını barındırıyor. Ana farların altında konumlanan sis lambaları, tam LED teknolojisi ve viraj aydınlatma fonksiyonu ile birlikte geliyor. Krom kaplamayla çerçevelenmiş radyatör ızgarası, ŠKODA'ya özgü trapezoid şekli ile öne çıkıyor. Geniş Skoda marka logosu, özgün kaputun üzerinde gururla oturuyor.

 

Uzun aks mesafesi, yandan kolayca görülebiliyor ve cömert genişlikteki iç kabine işaret ediyor. Yan kısım ön ve arkada kısa çıkıntılarla karakterize, eğimli tavan çizgisi D sütunundaki bir kontur ve konik arka taraf ile görsel olarak genişletilmiş.

 

Farlardan arka tarafa doğru bir çizgi hassasiyetle uzanıyor; bu çizgi kaportayı aerodinamik olarak biçimlendiriyor. Tekerlek kemerleri geniş, köşeli kaplamalarla çerçevelenmiş ve Skoda KAROQ'u daha da güçlü gösteriyor. Kaportanın genişliği arkadan yatay çizgilerle vurgulanıyor. Düz, yana yatık arka lambalar iki bölüme ayrılmış: dış kısmı yan çerçevelere, iç kısmı bagaj kapağına entegre edilmiş. Reflektörler, arka tamponun dış kenarlarında, sensörlerin altında konumlanıyor. Arkadaki ışıklar LED farlar, fren lambaları ve plaka aydınlatmasını içeriyor. Arka lambalar Skoda’nın tipik 'C' şeklini oluşturuyor. Yeni kompakt SUV, standart olarak 16 veya 17 inç tekerleklerle donatılmış. Üç farklı tasarımla 17-, 18- ve 19-inç alaşım jantlar isteğe bağlı aksesuarlar arasında.

 

Donanım: Dijital araç içi gösterge paneli ilk çıkışını yapıyor

Kompakt Skoda KAROQ SUV, aile, iş dünyası, boş zaman ve günlük yaşam için çok yönlü bir araç. İç mekânın cömert genişliği yanında, son teknoloji ürünü ve iyi düşünülmüş ekipman, aracın pratikliğini ve işlevselliğini vurguluyor. Farlar ve kuyruk lambaları LED teknolojisi içeriyor; iç ortam aydınlatması kişisel bir atmosfer yaratıyor. Dijital gösterge paneli Skoda'da ilk kez piyasaya sunuluyor ve sürücü dijital ekranı kendi tercihlerine göre programlayabiliyor. Orta konsoldaki telefon kutusu akıllı telefonların kablosuz olarak şarj edilmesini sağlıyor. Ayrıca opsiyonel olarak Skoda ısıtmalı direksiyon ve ısıtmalı arka koltuklar da sunuyor.

 

Dijital gösterge paneli Skoda'da ilk kez kullanılabiliyor. Panel dört farklı ekran düzenine ayarlanabiliyor.

 

Klasik ekran düzeninde sağ ve sol yanlarda yuvarlak kadranlar şeklinde devir sayacı ve hız göstergesi yer alıyor. Aralarındaki alan bağımsız olarak konfigüre edilebiliyor. Örneğin o anda çalışan eğlence programının bir ekranı veya harita buraya konulabiliyor.

 

Dijital ekran düzeninde panelin tüm genişliğini kapsayan bir ana görüntü sağlanıyor. Bunun üstünde ve altında, küçük dijital ekranlar için hala boşluk bulunuyor. Anlık hız, önerilen vites, Trafik İşareti Tanıma sistemi, kalan mesafe, programlanan rotadaki bir sonraki kavşağa uzaklık gibi bilgiler burada görüntülenebiliyor.

 

Bilgi-Profil düzeninde, harita ekranın ortasında geniş bir yere sahip. Haritanın solunda, sağında ve üstünde ek özelleştirilmiş alanlar var. Buralarda anlık hız, vites göstergesi, Trafik İşareti Tanıma (örn. Hız sınırı, sollamada kısıtlamalar) veya yolculuk süresi gibi bilgiler görüntüleniyor.

 

Azaltılmış düzende ise, sadece seçilen bilgileri gösteren iki büyük gösterge yer alıyor. Örneğin, bunlar mevcut hız ve yolculuğun kalan süresi olabiliyor. Ayrıca, seçilen temel bilgi (saat vs.) ekranın üstünde ve altında bulunuyor. Eğer rota rehberliği açıksa navigasyon oku ortada görüntüleniyor.

 

Bu dört düzen sadece panelin yapısını ayarlıyor. Sürücü, bir kaydırma düğmesi ile hangi ekrnaın panelin hangi kısmında görüntüleneceğini ve boyutlarını ayarlayabiliyor. Ses sistemi hakkında bilgi, telefon, yardım sistemleri (Şerit Yardımcısı, Ön Yardımcı, vb.) veya aracın durumu da sağda, solda veya merkezde görünecek şekilde ayarlanabiliyor.

 

Pakette ayrıca iki yenilik daha var; ısıtmalı direksiyon ve kişiselleştirilebilir anahtarlar. Belirli bir sürücü arabayı açar açmaz, kişisel ayarı uygulanıyor. Bu ayarlar arasında sürüş modu seçimi, yardım sistemleri, iç ve dış mekan aydınlatması, Climatronic, bilgi-eğlence sistemi ve elektrikle ayarlanabilen koltuklar bulunuyor. Buna ek olarak, ön ve arka koltuklar ısıtılabiliyor.

 

Skoda mühendisleri konu ışıklara geldiğinde detaylarda büyük titizlik gösterdiler. Ambition donanım seviyesinden itibaren, ŠKODA KAROQ tam LED farlar berrak kristal tasarımları ile sunuluyor. Standart donanım, LED arka farlar ve fren lambaları, sinyal lambaları, geri vites lambaları ve arka sis lambalarını (tamponun alt reflektörüne entegre edilmiş) içeriyor. Tam LED, viraj fonksiyonlu sis lambaları ise isteğe bağlı olarak sunuluyor. Işık Asistanı, sensörü aracılığı ile ışık koşullarını değerlendirerek otomatik olarak gündüz farlarını ve kısa farları açıp kapatabiliyor. Bu fonksiyon alacakaranlıkta olduğu gibi ormanlar veya tünellerde giderken de çok işe yarıyor. Işıklar ayrıca ön cam silecekleri çalıştırılınca da otomatik olarak devreye giriyor. Dinamik Işık Yardımı tarafından kullanılan çok fonksiyonlu kamera yaklaşmakta olan trafiği ve karşıdaki araçları algılıyor ve bu durumlarda uzun far otomatik olarak kapanıyor.

 

Eve Geliş – Evden Ayrılış işlevleri belirli bir süre aydınlatma sağlıyor, ayrıca arabanın çevresi de aydınlatılıyor, böylece sürcü ve yolcular güvenli şekilde girip çıkabiliyor. Buna ek olarak, bir kapıyı açarken Skoda logosu zemine yansıtılıyor. İçeride, dekoratif şeritler halinde yeni LED ambiyans aydınlatması on farklı renkte ayarlanabiliyor ve etkileyici bir atmosfer sağlıyor.

 

Bagaj bölmesi, sabit bir arka koltuk ile 521 litre kapasiteye sahip. Koltuklar katlandığında kapasite 1630 litreye çıkıyor. İsteğe bağlı VarioFlex arka koltuklar ile birlikte, kapasite değişken hale geliyor ve 479 ila 588 litre arasında ayarlanabiliyor. VarioFlex sistemi, bağımsız ayarlanabilen üç ayrı koltuktan oluşuyor, koltuklar da tamamen çıkarılabiliyor ve SUV 1810 litrelik yük kapasitesi ile bir kamyonete dönüştürülebiliyor.

 

Güç aktarma organları: dört yeni verimli motor

Benzinli motorlar:

 

> Yeni: 1.0 TSI - 85 kW (115 PS), tork 175 Nm, 187 km / s azami hız, 0-100 km / s çıkış 10.6 saniye, 100 km için 5.2 l ortalama yakıt tüketimi, CO2 emisyonu 117 g / km.

 

> Yeni: 1.5 TSI - 110 kW (150 PS), tork 250 Nm, 204 km / s azami hız, 0-100 km / s çıkış 8.4 saniye, 100 km için 5.1 litre ortalama yakıt tüketimi, CO2 emisyonu 119 g / km.

 

Dizel motorlar:

 

> Yeni: 1.6 TDI - 85 kW (115 PS), tork 250 Nm, 188 km / s azami hız, 0-100 km / s çıkış 10.7 saniye, 100 km için 4.5 litre ortalama yakıt tüketimi, CO2 emisyonu 118 g / km.

 

> 2.0 TDI - 110 kW (150 PS), tork 340 Nm, 207 km / s azami hız, 0-100 km / s çıkış hızı 8.9 saniye, 100 km için 4.4 l yakıt tüketimi, CO2 emisyonu 115 g / km.

 

Tüm rakamlar önden çekişli ve 6 ileri manuel şanzımanlı modeller için geçerlidir.

 

> Yeni: 2.0 TDI - 140 kW (190 PS), tork 400 Nm, 211 km / s azami hız, 0-100 km / s çıkış hızı 7.8 saniye, 100 km için yakıt tüketimi 5.3 litre, CO2 emisyonu 138 g / km.

 

Dört motor, kompakt SUV serisinde yeni. En küçük benzinli motor daha az silindir kapasitesine rağmen daha fazla güç sunuyor. 1.0 TSI, üç silindire sahip, 85 kW (115 PS) güç çıkışı ve 200 Nm'lik maksimum tork üretiyor. Motor, dinamik gücü ile ve sesi ile etkileyici. Küçültme, motorun verimliliğini artırıyor. Skoda KAROQ'un bu versiyonu 10.6 saniyede 0’dan 100 km / s hıza çıkabiliyor ve azami hızı 187 km / saat. Yakıt tüketimi ise 100 km'de ortalama 5,2 litre. Güç iletimi için, 6 ileri manuel şanzıman veya 7 vitesli DSG şanzıman kullanılıyor.

 

110 kW (150 PS) gücündeki yeni 1.5 TSI motorun ayırt edici özelliği aktif silindir teknolojisi (ACT). Bu sistem ihtiyaç duyulmayan durumlarda ikinci ve üçüncü silindiri kısa bir süre kapatarak çalışıyor. Bu nedenle motor daha verimli çalışıyor ve sürüş tarzına göre her 100 km'de 0,5 l tasarruf sağlıyor. ACT, 1400 - 4000 rpm arasında ve en fazla 130 km / s hıza kadar çalışıyor. 1.5 TSI ile, Skoda KAROQ, 8.4 saniyede 100 km / saat hıza çıkabiliyor. Azami hız 204 km / s ve ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 5.1 litre. Burada da manuel 6 vitesli şanzıman veya 7 vitesli DSG şanzıman seçeneği var.

 

Dizel motorların tümü turbo şarjlı, dört silindirli, direkt enjeksiyonlu dört valf teknolojisine sahip. Giriş seviyesi versiyon 1.6 TDI, 85 kW (115 PS) güç çıkışı ve 250 Nm maksimum tork ile geliyor. Kompakt SUV'nin bu versiyonu 10.7 saniyede 0 – 100 km/s hızlanabiliyor, maksimum hız 188 km / s ve yakıt tüketimi 100 km'de ortalama 4.5 litre. Güç, 6 ileri manuel şanzıman veya 7 hızlı DSG ile iletiliyor.

 

2.0 litrelik silindir kapasitesine sahip dizel motor, iki güç çıkışı ile sunuluyor. Her iki versiyon da pürüzsüz çalışma ve olağanüstü seviyede tork ile etkileyici. 110 kW (150 PS) 2.0 TDI 6 vitesli manuel şanzıman veya 7 vitesli DSG ile birlikte geliyor. Maksimum tork 1750 ila 3000 rpm arasında 340 Nm. 2.0 TDI 110 kW (150 PS) motorlu Skoda KAROQ 8.7 saniyede 0'dan 100 km / saat hıza çıkıyor, maksimum hız 196 km / saat ve 100 km’de 5.0 litre yakıt tüketiyor.

 

İkinci 2.0 TDI 140 kW (190 PS) güç çıkışına sahip. En üst motor versiyonu dört çekişli sürüş sistemi ve 7 vitesli DSG şanzımanla geliyor. 400 Nm maksimum tork değerine 1750 ila 3250 rpm arasında ulaşılabiliyor ve motor etkileyici çekiş gücü ve sportif hızlanma sunuyor. 2.0 TDI motor ve 140 kW (190 PS) güç ile, kompakt SUV, 100 km / s hıza 7.8 saniyede çıkabiliyor, maksimum hız 211 km / s ve ortalama yakıt tüketimi 100 km'de 5.3 litre.

 

Gelişmiş şasi, beş sürüş modu, akıllı dört çekişli sürüş sistemi

Şasi segmentinde yeni ölçütler belirledi ve hem asfaltta hem off-road sürüşte kalitesini kanıtladı. Normal, Spor, Eko, Bireysel ve Kar (4x4) sürüş modlarının seçilebildiği Sürüş Modu Seçimi özelliği Ambition donanım seviyesinden itibaren opsiyonel olarak alınabiliyor. Off-Road Modu, dört tekerlekten çekişli araçlar için sürüş özelliklerini daha da geliştiriyor.

 

Skoda KAROQ şasisi sofistike ve uyumlu bir tasarıma sahip. Şasi yeni otomobile orijinal off-road yetenekleri ve çok yönlülüğünü kazandırıyor. Akslar arasında yükün dengeli dağılımı için önemli bir faktör olan ön aksta, MacPherson tasarımı kullanılmış ve çelikten yapılmış alt çerçeve çok daha ileri yerleştirilmiş. Ön tekerlek mesafesi 1576 mm.

 

Dört bağlantılı arka aks (dört çekişli versiyonda) büyük ölçüde yüksek dayanımlı çelikten imal edilmiş. Tekerlek mesafesi 1541 mm. Kılıç şeklindeki arka aks taşıyıcıları sürüş ve frenleme kuvvetlerini absorbe ediyor. Tekerlek başına üç süspansiyon çatalı, tekerlekleri yola göre optimum konumda tutuyor.

 

Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) sayesinde, sürücü üç şasi modu kullanabiliyor: Konfor, Standart ve Spor. Elektrikle çalışan valfler amortisörleri ayarlıyor. Bir kontrol ünitesi, valfleri yol koşulları, sürüş stili ve seçilen moda göre çalıştırıyor. DCC virajlarda Spor modu ile aktif güvenliğe katkıda bulunuyor. Bu, daha fazla kararlılık, daha iyi çekiş ve daha kısa fren mesafeleri getiriyor. DCC şasi kontrolü, Sürüş Modu Seçimi ile birlikte 1.5 TSI ve dört çekişli 2.0 TDI versiyonlar için Ambition donanım seviyesinden itibaren sunuluyor.

 

Sürüş Modu Seçimi ile, sürücü direksiyon karakteristiklerini, DSG şanzımanın çalışmasını ve diğer sistemlerin ayarlarını Normal, Eko, Sport ve Kişisel modları ile değiştirebiliyor. Kişisel ayarlar üç kullanıcıya kadar özel anahtarlara kaydedilebiliyor.

 

Yeni kompakt SUV’nin dört çekişli sürüş sistemi kaygan zeminlerde ya da ağır bir treyler ile sürerken optimum yol tutuşu sağlıyor. Sistem elektronik kontrol edilen çok levhalı debriyaj kullanıyor. Çeşitli sensörler (direksiyon açısı, dikey ve yanal hızlanma, gaz kelebeği pozisyonu, motor devri, tork vb.) sürekli sürüş durumunu analiz ederek bu verileri dört çekişli sürüş sistemi elektroniklerine yönlendiriyor, ardından optimum güç miktarı hesaplanıyor ve dağıtılıyor.

 

Zorlu zeminlerde daha da iyi sürüş karakteristikleri sağlayan Off-Road modu, dört çekişli versiyonlarda opsiyonel bir ekstra olarak sunuluyor. Off-Road modunda çekişi artırmak için Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) daha fazla kaymaya izin veriyor ve Elektronik Diferansiyel Kilidi (EDL) daha keskin ve hızlı yanıt veriyor. Gerektiğinde, yokuş kalkış kontrolü ve yokuş iniş kontrolü de aktive ediliyor. Yokuş iniş kontrolü hızı belli bir seviyede sabit tutuyor. Opsiyone DCC şok emiciler karakteristiklerini değiştiriyor ve gaz pedalı daha kademeli yanıt veriyor. ABS fren sistemi yoğunluğunu tekerleklerde sanki takoz varmış gibi bir fren etkisi oluşturacak şekilde değiştiriyor.

 

Engebeli arazide Skoda KAROQ'u kullanmak isteyenler Rough-Road paketinin avantajlarından yararlanacaklar. Paket mekanik hasarlara karşı koruma sağlıyor (örn. tümseklere çarptığında veya çakıl üzerinde) ve kirin (toz, kum, çamur) motor bölmesine veya kablo demetlerine girmesini önlüyor. Rough-Road paketi aşağıdakileri içeriyor: bir motor kayma plakası, kablo koruması, fren hattı koruması, yakıt hattı koruması ve ek koruyucu plastik kapaklar.

 

Elektronik Diferansiyel Kilidi (EDL) ilave sürüş stabilitesi sağlıyor. Bu, sürücünün tutuşu farklı olan yol yüzeylerinde sorunsuz ve konforlu bir şekilde uzaklaşmasına imkan veriyor. Bir tekerlek bükülüyorsa, EDL onu frenliyor ve gücün tekerleğe daha iyi çekilmesini sağlıyor.

 

Skoda KAROQ sürüş yardım sistemlerinde öncülük ediyor

Mevcut yardım sistemlerinin listesi:

 

Radar tabanlı Uyumlanabilir Seyir Kontrolü (ACC): Öndeki taşıtla arada istenen güvenli mesafeyi korur, sistem otomobilin hızını düşürebilir ya da tehlike durumunda fren uygulayabilir. Sürücü, hızın yanı sıra diğer taşıtlarla mesafeyi ve ACC'nin ne kadar dinamik çalışacağını belirleyebilir.

 

İsteğe bağlı Kör Nokta Algılama ve Arka Trafik Uyarısı: Sürüşü daha güvenli hale getirir ve daha fazla konfor sunar. 10 km / s hızdan itibaren, arkadaki iki radar sensörü otomobilin arkasındaki trafiği izler. Eğer başka bir taşıt kör noktaya girerse ya da arkadan hızla yaklaşırsa, bir LED uyarı ışığı yan aynada yanar. Sürücü uyarıya rağmen sinyali kullanırsa, LED kısa aralıklarla yanıp söner. Park yerlerinden geriye doğru çıkarken, yandan bir başka taşıt yaklaştığı durumlarda sesli bir uyarı sinyali verilir, ardından kabin monitöründe görsel uyarı aktarılır. Eğer gerekirse, ŠKODA KAROQ otomatik olarak fren uygular.

 

Acil Durum Yardımı: Uyumlanabilir Seyir Kontrolü ve Şerit Asistanı ile birlikte gelir. Sistem, sürücünün otomobili kontrol edemediği durumlarda devreye girer.

 

Standart Ön Bölge Asistanı, Şehir Acil Durum Freni ve Öngörüsel Yaya Koruma: Radar geniş bir alanı tarar ve görüşün zayıf olduğu durumlarda güvenle çalışır. Sistem bir kaza riski algıladığında, sürücü kademeli olarak uyarılır. Gerekirse, otomatik fren uygulanır ve otomobil güvenli bir noktada durdurulur. Şehri Acil Durum Freni 34 km/s hıza kadar aktiftir. Standart Öngörüsel Yaya Koruma özelliği Ön Bölge Asistanı'nı tamamlıyor. 10 - 60 km/s arası hızlarda bir yaya tehlikeli biçimde otomobilin yoluna çıkarsa, sistem fren uygulayarak otomobili güvenli şekilde durdurur. 40 km/s üzeri hızlarda bir kaza uyarısı verilir.

 

Yokuş Kalkış Kontrolü: Sürücünün geriye yuvarlanma riski olmaksızın eğimli noktalarda kalkış yapabilmesini sağlar. El freninin kullanılması gerekmez.

 

Şerit Asistanı: 65 km / saat'in üzerinde hızlarda, Şerit Asistanı, dikiz aynasındaki kamerayı kullanarak sürücüye yardımcı olur. Kompakt SUV, sinyal lambalarını kullanmadan bir yol işaretine yaklaşırsa, sistem sürücünün bir düzeltici direksiyon manevrası ile şeritte kalmasına yardımcı olur.

 

Kamera Tabanlı Trafik İşareti Tanıma: En yaygın trafik işaretlerini ve tabelaları algılar, bunları dijital gösterge panelinde ve / veya navigasyon sistemi üzerinde bir piktogram olarak gösterir. Aynısı hız sınırı ve sollama sınırlamaları için de geçerlidir.

 

Sürücü Uyarısı: Direksiyon komutlarını analiz ederek sürücünün normal davranıştan saptığını ya da konsantrasyonunun düştüğünü algılayabilir. Sistem motorun başlatılmasından 15 dakika sonra direksiyon karakteristiklerini analiz eder ve bunları normal davranış olarak kaydeder, daha sonra bu verileri sürücüde anormal bir durum olup olmadığını algılamak için gösterge olarak kullanır. Bu analiz safhasında, minimum 65 km / s'lik bir hız muhafaza edilmelidir. Karakteristik direksiyon davranışından önemli bir sapma sürücü yorgunluğunu gösterir. Bu durumda gösterge panelindeki uyarı ile sürücünün mola vermesi istenir.

 

Skoda Connect ve Bilgi-Eğlence: Eğlence, bilgi ve yardım

Yeni kompakt SUV'de bilgi-eğlence sistemleri geniş ve çeşitli, hızlı çalışıyor, çok sayıda işlev ve arabirim sunuyor ve hepsi kapasitif dokunmatik ekranlarla donatılmış.

 

Dört donanım bileşeni mevcut: Swing (standart) ve Bolero müzik sistemleri, ayrıca Amundsen ve Columbus navigasyon bilgi-eğlence sistemleri. Opsiyonel Bolero, Amundsen ve Columbus bilgi-eğlence sistemlerinin ekranları yeni cam tasarımları ile kontrol panelinin kalitesini daha da artırıyor.

 

Standart Swing müzik sistemi dört hoparlör, bir 6.5 inç ekran, bir SD kart yuvası ve iki adet USB portu (biri ön tarafta ve arkada ilave bir şarj bağlantı noktası) sunuyor, böylece mobil cihazlar kolaylıkla kullanılabiliyor. Bir seçenek olarak, arkadaki orta konsolda bir 230 V soket de bulunuyor. Akıllı telefonlar için Bluetooth bağlantısı, DAB + dijital radyo için bir tuner ve arkadaki dört diğer hoparlör isteğe bağlı ekstralar olarak sunuluyor.

 

Bolero müzik sistemi hassas sensörlerle zarif cam tasarımlı ve yüksek çözünürlüklü 8 inç dokunmatik ekrana sahip. Sistem SMS metin mesajlarını okuyabiliyor ve ekrana aktarabiliyor. Ayrıca, Bluetooth bağlantısıyla telefonlar ve MP3 çalarlar, sekiz hoparlör ve SmartLink + için kolay kontrol sunuluyor. Sesli kontrol de bir seçenek olarak mevcut.

 

Amundsen navigasyon bilgi-eğlence sistemi, Bolero bilgi-eğlence sistemini temel alıyor ve çekici grafikler ve bir Wi-Fi erişim noktası içeren bir navigasyon fonksiyonu da sunuyor. İki tuner güçlü radyo sinyali alımı sağlarken, üçüncü tuner ise TMC (Trafik Mesaj Kanalı) raporlarına ayrılmış. Entegre Wi-Fi erişim noktası ile, yolcular internette sörf yapabiliyor, e-posta gönderebiliyor veya medya oynatabiliyor. Erişim noktası sekiz mobil cihaza kadar destek veriyor.

 

Columbus navigasyon bilgi-eğlence sistemi, en üst düzey model (Ambition donanım seviyesinden yukarıya doğru isteğe bağlı). Amundsen sisteminin özelliklerine ek olarak, dahili 64 GB flash bellek ve DVD'ler ve CD'ler için bir sürücü sunuluyor. İsteğe bağlı LTE modülü süper hızlı bir internet bağlantısı sağlıyor. 9.2 inçlik cam ekranı 1280 x 640 piksel çözünürlüğe sahip. Destinasyonlar, araçta metin girişi veya sesli komutla istenebiliyor.

 

Ekran ve işletim konseptine ek olarak, yeni kompakt SUV, seçilen işlevler için bir hareket (jest) kontrolü özelliğine sahip (Columbus navigasyon bilgi-eğlence sistemi için mevcut). Bir kamera, sürücünün orta konsol etrafında yaptığı tanımlanmış el hareketlerini algılıyor ve tanımlıyor. Bu, sürücülerin gözlerini yoldan ayırmasına gerek kalmadan, el hareketlerini kullanarak bilgi-eğlence sistemi menüsünde dolaşmasını sağlıyor.

 

ŠKODA Connect'in mobil çevrimiçi hizmetleri, bilgi-eğlence amaçlı geniş kapsamlı fonksiyonlar sunuyor. Infotainment Online servisleri bilgi ve eğlence sunarken, Care Connect servisleri çeşitli durumlarda yardım ve desteğin yanı sıra uzaktan araç erişimi sağlıyor. Çevrimiçi Trafik Bilgisi, Infotainment Online hizmetlerinin önemli bir parçası, seçilen rotada mevcut trafik akışını görüntülüyor ve bir trafik sıkışıklığı durumunda alternatif güzergah öneriyor. Ayrıca, bu servisler yakınlardaki benzin istasyonları (seçilen rotadaki mevcut yakıt fiyatları dahil), park yerleri, haberler ve hava durumu ile ilgili özel bilgiler sağlıyor.

 

Care Connect servisleri pek çok durumda sürücüyü destekliyor ve tüm bilgi-eğlence sistemi için kullanılabiliyor (Active donanım seviyesinden itibaren opsiyonel). Servisler arasında Acil Arama ve Proaktif Servis (bir araç servis randevusu düzenlemek ve hazırlanmak için kullanılabilir) fonksiyonları ve uzaktan araç erişimi bulunuyor.

 

Otomatik Acil Arama fonksiyonu özellikle önemli. Acil durum çağrısı, hava yastığı gibi bir emniyet sisteminin devreye sokulduğu bir kazadan sonra otomatik olarak etkinleştiriliyor. Araba, bir acil çağrı merkezine ses ve veri bağlantısı kuruyor ve gerekli tüm bilgileri aktarıyor. Sürücü veya yolcular, tavan modülündeki bir düğme aracılığıyla Acil Arama'yı manuel olarak da tetikleyebiliyor.

 

Sürücü, tavan modülündeki bir düğme aracılığıyla arıza arama yapabilir. Bu modülde, bir 'i' gösteren üçüncü düğme, örneğin, müşteri çağrı merkezindeki uzmanlara sormak için kullanılabilecek bir Bilgi Çağrısı'nı araçla ilgili teknik sorularla ilişkilendirir.

 

Aracın önceden tanımlanmış bir alanı terk etmesini veya 130 km / saat üzerindeki hızlara çıkmasını istemiyor musunuz? Alan Bildirimi ve Hız Bildirimi işlevleri, başka bir sürücüye emanet ettiğinizde otomobilin sahibinin isteklerine karşı gelip gelmediğini bildirir. Sürüş Verileri işlevi ise bu özelliği tamamlıyor.

 

ŠKODA KAROQ'daki ŠKODA Care Connect hizmetleri, ŠKODA Connect uygulaması aracılığıyla, kullanıcının akıllı telefonunda bulunan uzaktan araç erişimi hizmetlerini de içeriyor. Burada, Araç Durumu servisi, ışıkların durumu ve yakıt seviyesi ile pencere, kapı veya tepe penceresinin açık olup olmadığı hakkında uzaktan bilgi edinilebiliyor hatta ısıtıcı kontrol edilebiliyor. Park konumu işlevi aracın yerini gösteriyor ve Honk & Flash işlevi, korna ve tehlike uyarı ışıklarını etkinleştirerek otomobilin bulunmasını daha da kolaylaştırıyor.

 

ŠKODA Connect uygulaması, ŠKODA Connect portalını tamamlıyor ve ŠKODA Connect hizmetlerini müşterinin ev bilgisayarına getiriyor. Portal, varış noktalarını ve rotaları arabaya aktarmanın yanı sıra hizmetleri yapılandırmak için de kullanılabiliyor.

 

Simply Clever’: otomobildeki pratik yardımcılar

 

Yeni kompakt SUV’deki 30’un üzerinde “Simply Clever” özelliği kullanım esnekliğine büyük katkıda bulunuyor. Bu özelliklerden ilki kabinin içinden tek tuşla açılabilen elektrikli açılabilir bagaj kapağı. Bagaj kapağını arka tamponun altına doğru basit vir ayak hareketi ile açan Sanal Pedal, pratik ve kullanışlı. Serideki bir yenilik de elektrikli geri çekilebilir çeki demiri. Böylece çeki demiri sadece ihtiyaç olduğunda aracın arkasındaki yuvasından çıkıyor.

 

Otomobil ile birlikte standart elektromenkanik park freni de geliyor. İki elektrikli motoruyla, sistem arka akstaki fren sistemine entegre edilmiş ve aynı zamanda acil durum freni görevi görüyor. DSG ile birlikte, Auto-Hold fonksiyonu da geliyor. Trafik sıkışıklıklarında ya da dur – kalk trafikte otomobil sürücünün fren pedalına basmasına gerek kalmadan durdurulabiliyor. Bu özellik orta konsoldaki kol ile açılıp kapatılabiliyor.

Son Güncelleme : 15 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo