Yeni VW Up! GTI tanıtıldı

Ototeknikveri     21 Mayıs 2017 05:25

115 PS gücündeki up! GTI, ilk Golf GTI modelinin (110 PS) genetik mirasını takip ediyor.

Yeni VW Up! GTI tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

27 Mayıs’a kadar devam edecek olan bu yılki Wörthersee GTI Buluşması’nda Volkswagen yeni up! GTI modelini tanıtıyor. Yeni modelin konsepti ve 85 kW/115 PS güç çıkışı, 1976 yılında piyasaya çıkan ilk Golf GTI otomobilin ruhunu taşıyor. Üretime hazır up! GTI, kompakt boyutları, hafifliği, güçlü motoru, spor donanımı ve tipik GTI stil öğeleri ile (ön panjurda kırmızı şeritler, koltuk döşemeleri gibi) 1976 yılına ait ikonik otomobile bir saygı duruşu niteliğinde. Sportif küçük otomobil kompakt sınıfında sürüş keyfine yeni bir boyut kazandırıyor. Tipik GTI özelliği sofistike ve spor süspansiyon ve tekerlek düzeni yeni modelde de yer alıyor. Bu da otomobile hem üst düzey atiklik, hem de tatmin edici konfor kazandırıyor. Up! GTI konseptinin üretim versiyonu 2018 yılının başlarında piyasaya sürülecek.

up! GTI ile Volkswagen kırk yıla yayılan bir köprü inşa ediyor: ilk GTI 1970’lerde çıkmış ve hızlı otobanlara yönelik sportif otomobillere erişimi dünya çapında kolaylaştırmıştı. O dönemde piyasaya büyük sedanlar ve pahalı spor otomobiller hakimdi ancak yeni kompakt Volkswagen piyasayı sallayarak bunu değiştirdi. Ön panjurdaki kırmızı şerit, yan eteklerdeki siyah çift şeritler, bagaj kapağındaki siyah şerit gibi özellikler otomobilin bir GTI olarak anında tanınmasını sağlıyordu. 110 PS motor sadece 810 kg ağırlığındaki otomobile güç veriyor ve 9.0 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyordu. Maksimum hız ise 182 km/s olarak belirlenmişti. İlk piyasaya sürülen renkler “Mars kırmızısı” ve “Elmas Gümüş” olmuştu, daha sonra siyah ve beyaz da GTI ile özdeşleştirilen renkler haline geldi. 

Yeni up! GTI yine hafif, sportif ve kompakt. Hem dışarıdan hem de iç kabinde yeni otomobilin boyutları ilk GTI ile benzer. Turboşarjlı TSI motor 230 Nm tork değerine sahip. Otomobilin ağırlığı 997 kg (yüksek dayanımlı çelik ve daha fazla hava yastığı kullanılmış), maksimum hız 197 km/s, 0 100 km/s çıkış hızı 8.8 saniye. Renk seçenekleri ise “Tornado Kırmızısı”, “Saf Beyaz”, metalik “Koyu Gümüş”, “Siyah İnci” ve ilk kez kullanılan “Costa Azul” (mavi). 

Bugüne kadarki en güçlü up! ön panjurdaki kırmızı şerit ve bal peteği deseni ile bir GTI olduğunu hemen belli ediyor. Ön panjurun hemen üzerinde GTI logosu bulunuyor. Up!, yan paneller boyunca devam eden çift şeritler gibi özelliklerle ilk GTI otomobile gönderme yapıyor. Dış ayna kapakları parlak siyah renkte, 17 inç alaşım tekerlekler de yeniden tasarlanmış. Up! GTI kaportayı 15 mm alçaltan spor donanıma sahip. GTI özellikleri arka kısımda da devam ediyor. Burada kırmızı bir şerit ve arka aksı etkileyerek yüksek hızlarda performansa katkı sağlayan tavan kenarı spoyleri görülüyor. İç kabinde deri kaplama spor direksiyon, GTI vites kolu ve efsanevi “clark” koltuk desenleri göze çarpıyor. Rahatlıkla, bu yeni GTI, ilk GTI ile aynı görsel stile ve aynı sürüş keyfine sahip diyebiliriz.

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo