Renault: 2025 yılına kadar elektrikli otomobiller ve geleneksel otomobillerin sahip olma maliyeti eşitlenecek

Ototeknikveri     22 Mayıs 2017 02:57

Uzmanlar, orta büyüklükte bir elektrikli otomobilin ve yanmalı motorlu eşdeğer bir otomobilin işletme maliyetinin 2020 yılına kadar eşitleneceğini öngörüyor. Toplam sahip olma maliyeti ise 2025 yılında aynı düzeye gelecek.

Renault: 2025 yılına kadar elektrikli otomobiller ve geleneksel otomobillerin sahip olma maliyeti eşitlenecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, 2025 yılında, C segmentinden bir elektrikli otomobil için toplam sahiplik maliyetinin benzer büyüklükte bir yanmalı motorlu otomobil ile eşleşeceğini belirtiyor. "TCOE" olarak da bilinen toplam sahip olma maliyeti, artık değerler, servis, bakım ve onarım, sigorta, yakıt ekonomisi ve satın alma fiyatı kombine edilerek hesaplanıyor, filo ve finansal kiralama sektörü için ölçüt teşkil ediyor. Üretim hacmi arttıkça pil maliyetinin daha düşük olacağı, bunun da aylık leasing maliyetlerini düşüreceği öngörülüyor. Bununla birlikte, daha sıkı emisyon düzenlemeleri ile başa çıkmak için egzoz arıtma sistemleri üretim maliyetlerini artırdığından, yanmalı motorların fiyatları artacak. Renault, önce hangi motor tipinin fiyatının diğerine yaklaşacağını tam kestiremiyor ancak genel olarak TCOE'nin elektrikli taşıtlar lehine değişeceği öngörülüyor. Örneğin: Zoe, versiyona bağlı olarak mil başına 57 ila 86p arasında, Clio mil başına 39 ila 56p arasında maliyete sahip (bunların her ikisi de üç yıllık ve 30.000 mil kat etmiş otomobiller olarak varsayılırsa). 

 

Renault'un elektrikli otomobillerden sorumlu yöneticisi Gilles Normand firmasının bu öngörülerinden "Future of the Car" zirvesindeki bir panelde söz etti. Normand özellikle daha düşük pil maliyetlerinden bahsetti ve "Orijinal parça üreticilerinin ve birinci kademe tedarikçilerin pil teknolojisine yaptığı büyük yatırımlar var. Bu da satışlara yardımcı olacak, çünkü piller daha uygun fiyatlı hale geliyor." dedi.

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo