Japonya'ya özel 2018 Toyota Camry ortaya çıktı

Ototeknikveri     22 Mayıs 2017 06:44

Yeni modelin bu yıl uluslararası alanda da satışa çıkması bekleniyor.

Japonya'ya özel 2018 Toyota Camry ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Detroit Otomobil Fuarı'nda ilk kez görülen Kuzey Amerika versiyonu 2018 Toyota Camry'den sonra hibrit özellikli Japonya versiyonu da ortaya çıktı. Toyota, sekizinci nesil Toyota Camry'nin tasarımı için bütünleşik bir yaklaşım benimsedi. Mevcut Toyota Camry, büyük oranda Amerika'yı hedef alan sportif bir tasarıma ve daha çok Asya pazarları ve Avrupa tarafından talep edilen oldukça ciddi bir tasarımlı iki farklı versiyona sahipti. Toyota, Ortadoğu, Avustralya ve Yeni Zelanda'da da Kuzey Amerika sürümünü satıyor. Tayland bunu özel bir 'ESPORT' versiyonu olarak alıyor. Sekizinci nesle geçerken Toyota, orta boy sedan tasarımını küresel olarak birleştirmiş gibi görünüyor. Kuzey Amerika versiyonu 2018 Toyota Camry, birbirinden farklı tarzlarla geliyor; bunlardan biri, göz alıcı bir yedi kanatlı hava barajı ızgarasına ve diğeri "x" şeklinde bir kafes ızgarasına ve diğer sportif geliştirmelere sahip. Küresel versiyon ise, ilkine dayanıyor.

 

Toyota, küresel versiyon için farlardan işaret lambalarının çıkarılması ve hava baraj ızgarasının dış uçlarına yatay sis lambalarının yerleştirilmesi gibi küçük değişiklikler yapmış. Japonya'da sportif stil isteyenler, Modellista ve TRD versiyonlarına sahip olabilecek.

 

Küresel 2018 Toyota Camry'nin iç kısmı da, Kuzey Amerika spesifikasyonu ile benzer görünüyor. Değişik piyasa tercihlerine yönelik sadece ince farklılıklar var. Örneğin Asya için ahşap kaplama daha fazla kullanılmış. Bilgi-eğlence sistemi, dört yerine her iki tarafta beş düğmeye sahip.

 

TNGA platformu tabanlı yeni Toyota Camry, 4.879 mm uzunluğunda, 1.838 mm genişliğinde ve 1.445 mm yüksekliğinde, aks aralığı ise 2.824 mm. Kuzey Amerika versiyonu 2.5 litrelik dört silindirli benzinli, 3.5 litrelik V6 benzinli ve 2.5 litrelik benzinli-elektrikli hibrit modellerle sunulacak. Japonya için özellikler henüz açıklanmadı. Sadece burada TRD ve Modellista versiyonları bulunacağı biliniyor.

 

2018 Toyota Camry, bu yıl içinde Japonya'da satışa çıkacak, bazı piyasalarda ise çıkışı önümüzdeki yıl gerçekleşebilir. 

Son Güncelleme : 23 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo