İşte ilk elektrikli VW Golf GTI

Ototeknikveri     24 Mayıs 2017 03:19

Volkswagen stajyerleri, Wörthersee etkinliğinde ilk elektrikli GTI'yi sunuyor. "Golf GTI First Decade" 410 PS (300 kW) benzinli motoru, arkadan ve dört tekerlekten çekiş için 12 kW elektrik motoruyla birleştiriyor. Ayrıca, Volkswagen'de staj yapan öğrenciler, Golf GTE Estate Impulse modelini 165 kW hibrit sistem ile sunuyorlar.

İşte ilk elektrikli VW Golf GTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çok özel bir Golf GTI, Wörthersee etkinliğinde ilk kez tanıtılacak. Volkswagen ve Sitech'ten 13 stajyer bu ilk hibrit GTI'yı takdim edecekler: Golf GTI First Decade. Modelin adı, Avusturya'daki Wörthersee buluşmalarında stajyerler tarafından hazırlanan 10. GTI olduğuna işaret ediyor. Golf GTI First Decade, altı farklı alandan çırakların fikirleri ile dokuz aydan biraz daha kısa bir sürede oluşturuldu. İç ve dış tasarımda, beş kadın ve sekiz erkek çalışan, Wörthersee'deki gölün ve gökyüzünün mavi tonlarından ilham aldı.Golf GTI First Decade, ön tekerlekleri süren 410 PS (300 kW) benzinli motoru, arka tekerlekleri süren 12 kW gücündeki 48 voltluk bir elektrik motoruyla birleştiriyor. İki tahrik sistemi ayrı ayrı kullanılabiliyor ya da gerektiğinde birlikte çalışabiliyor. Araba, sadece yanmalı motorla (ön tekerleklerden çekiş), tamamen elektrik modunda (arkadan çekiş) ve kombine modda (dört tekerden çekiş) çalıştırılabiliyor. Yarı elektrikli tahrik sistemi, park sırasında sıfır emisyonlu, sessiz sürüşün faydalarını sunuyor. Manevralar ve yerleşim alanlarındaki kısa mesafeler veya dur-kalk trafikte (elektrik modu) frenleme enerjisinin geri kazanımı ile (rejeneratif frenleme) aracın arkasındaki iki pil şarj ediliyor. Bu enerji, elektrikli modda daha uzun mesafe sürüş sağlıyor. Zorlu yüzeylerde, başlatma yardımı için ön ve arka tekerlekten çekiş kombinasyonu (elektrikli dört tekerlekten çekiş modu) devreye giriyor. Mirror Link ekranından ya da mobil cihaz uygulamaları üzerinden mod seçimi ve kontrolü yapılabiliyor.

Wolfsburg'da Otomotiv Teknolojisi Eğitimi Yöneticisi Peter Christ "Rüyalarındaki GTI otomobili oluştururken, çıraklarımız otomobil üretiminin karmaşıklığı ve gelecekteki zorlukları hakkında bilgi edindi, dijital teknolojilerin kullanımı, sistem teknolojisi ve elektro-mobilite uygulamaları konusunda daha fazla tecrübe kazandı. İşte bu yüzden en güçlü yeteneklerimizi seçiyoruz ve onlara deneyimli eğitmenlerden ve uzmanlardan erken aşamada öğrenme fırsatı sunuyoruz." diyor. Bu yıl, ilgili bölümler arasında tasarım, grup sürüş sistemleri araştırmaları, teknik geliştirme, test sahası, koltuk merkezi, plastik parça üretimi ve boya atölyesi yer aldı.

Golf GTI First Decade başlıca özellikler

Dış cephe: İki kapılı spor Golf, Atlantik Mavi Metalik renkte boyanmış, kapılar ile arka yan paneller ise Saten Okyanus Işıltısı renginde. Parlak mavi krom şeritler, otomobilin yarış odaklı tasarımının altını çiziyor. Kaput ve tavan üzerindeki ralli çizgileri, üç farklı mavi tonunda geliyor. Sportif stil, bal peteği tipi ön panjur, Clubsport arka spoyler ve 20 inç alaşım jantların parlak siyah boyası ile de vurgulanıyor. Mb-Design tekerlek jantlarının göbek kısımları, yine Okyanus Işıltısı renginde boyanmış. C sütunundaki 10 rakamı ve bagaj kapağındaki "First Decade" logosu, bu otomobilin Volkswagen'in genç yetenekleri tarafından yaratılan 10. Wörthersee GTI modeli olduğuna işaret ediyor.

İç mekan: İki koltuklu GTI sürücüleri spor koltuklardan yararlanıyor. Sürücü koltuğu akıllı telefon veya tabletteki uygulamayı kullanarak elektrikle ayarlanabiliyor. Koltuk, hafıza fonksiyonu ile çok sayıda sırt masajı profilleri sunuyor. Spor koltuklar el yapımı ve titanyum siyah nappa deri / dekoratif mavi dikişli Alcantara kombinasyonu ile döşenmiş. Delikli Alcantara kesitleri mavi bir arka plana sahip ve orta bölüm en üstte "10" rakamı işlemesi ile süslenmiş. Dış tasarımın yarış stili aracın iç kısmında daha dar bir şekilde ele alınmış. Saten Okyanus Işıltısı renginde boyanmış dekoratif şeritler, hava çıkışlarını ve gösterge panelini çevreliyor. Direksiyon kilidi ve yanlardaki dekoratif şeritler aynı renkte, ayrıca burada yine Atlantik Mavisi renginde 10 rakamı bulunuyor. Torpido gözünün üzerindeki koyu mavi zeminde, Saten Okyanus Pırıltısı renginde "First Decade" logosu görülüyor.

Aracın arka kısmında, 1690 watt gücünde, 11 hoparlör ve bir subwooferdan oluşan, ayrıca karbon kaplı bir taban plakası üzerinde LED aydınlatmalı özel bir HIFI kurulumuna sahip üst düzey bir ses sistemi bulunuyor. Elektrikli arka aks sürüş sistemi için piller ve kontrol elektronikleri ise zeminin altına yerleştirilmiş.

"First Decade" için, 18-23 yaşlarındaki çıraklar, dijital teknolojileri kullanarak çalışmalarının bir bölümünü hızlı ve etkili bir şekilde tamamladı. Tasarımlar grafik tabletlerde oluşturuldu; CAD bilgisayarlarda özel bileşenler tasarlandı ve gelişmiş 3 boyutlu baskı teknolojisi kullanılarak üretildi. Proje süresince, altı farklı alandan çıraklar önemli ölçüde uzmanlığa kavuştu ve proje yöneticisi Holger Schülke etrafında güçlü bir ekip oluşturmak için bir araya geldi.

Golf GTI First Decade 2008 yılından bu yana gerçekleştirilen 10 gösteri otomobili projesinden en sonuncusu. Her bir otomobil, Volkswagen'deki mesleki eğitimin üst düzey ve pratik karakterini kanıtlıyor.

2017 Wörthersee Ekibi üyeleri (eğitim gördükleri alana göre): Motorlu araç mekatronik teknisyenleri: ekip sözcüsü Eric Miguel Lehrach (21), Marvin Bömeke (23), Janik Kelm (20), Götz Riechmann (19) ve Joshua Schilling (23), araç iç mekan tasarımcıları: Ronja Schönfisch (18) ve araç boya teknisyenleri Sarah Isabel Schorle (18), Kevin Hoffmann (22) ve Michelle Schmerse (21), medya tasarımcısı Yasmine Weinhold (20), teknik ürün tasarımcısı Nils Lennart Fröhlich (21), plastik ve kauçuk mühendisliği ile ilgili üretim süreçlerinden sorumlu teknisyenler Laura Hein (21) ve Alexander von Czacharowski (21), ayrıca Proje yöneticisi Holger Schülke ve Proje koordinatörü ve denetleyicisi Martin Nobbe.

Ekipten Sarah Isabel Schorle Wolfsburg'da Sitech bünyesinde, Laura Hein Volkswagen bünyesinde Brunswick fabrikasında ve tüm diğerleri Wolfsburg'daki Volkswagen fabrikasında eğitim alıyor. Sitech, araç koltuklarının geliştirilmesi ve üretilmesi konusunda uzmanlaşmış bir Volkswagen Grubu şirketi.

2008 - 2016 Wörthersee GTI modelleri:

2008 Golf GTI Performance: martı kanadı kapılar, geniş gövde, üç kişilik, havalı süspansiyon
2009 Golf GTI Street: dekoratif kaplama ile iki tonlu renk şeması
2010 Golf GTI Yellow Pearl: özel boya ve uyumlu renkte iç kabin
2011 Golf GTI Reifnitz: iki kişilik, çok renkli boya, aluminyum vites kolu
2012 Golf GTI Black Dynamic: dekoratif kaplama, kapı ve bagaj kapısında kabartmalı GTI logoları 
2013 Golf GTI Cabrio Austria: beyaz-kırmızı boya, petek desenli hava çıkışı
2014 Golf GTI Wolfsburg Edition: Kapılarda, içeride ve dışarıda Wolfsburg siluetleri
2015 Golf GTI Dark Shine: Muhteşem sesi ve valf kontrolü ile özel egzoz sistemi
2016 Golf GTI Heartbeat: iki renk şeması, zıt folyoyu, kalp atışlarını ve petek sembolleri
2017 Golf GTI First Decade: Arka aks için elektrikli motor ve dört tekerden çekiş, iki kişilik, mat kaplamalar ve parlak krom dekoratif şeritlerle üçlü renk şeması, 1960 Watt ses sistemi

İkinci lansman: Zwickau'dan Golf GTE Estate Impulse

Volkswagen Sachsen'den gelen çıraklar, Golf GTE Estate impulsE adlı bir Wörthersee gösteri otomobilini de tanıtıyorlar. Bu yıl, Zwickau taşıt fabrikası, Chemnitz motor fabrikası ve Dresden'deki Şeffaf Fabrika'dan 14 çırak, eğitmenleri ile birlikte e-mobiliteye odaklandı. Ekip için, dinamizm, sportif karakter ve vasıflı işçiliği hibrit araç teknolojisi ile birleştirmek önemliydi.

 

Gösteri arabasının en dikkat çeken özelliği, kapasitesi 8.8'den 16.8 kWh'e çıkarılan prototip pil. Bu, otomobilin elektrikli sürüş mesafesini ikiye katlıyor. Görünüm açısından da Golf GTE Estate impulsE yeni bir çığır açıyor. Oryx White (beyaz), Apassionata Blue (mavi), Antrasit, Hallmark ve St. James Red (kırmızı) seçeneklerinden oluşan beş farklı renk, otomobili daha da iddialı ve çekici hale getiriyor. Bir başka etkileyici detay ise, havalandırma panjurları ile yeni kaput. Iç kabin renk şeması dış cephe ile uyumlu. Dekoratif kaplamalar boyalı, direksiyon simidi, orta konsol, vites körüğü ve kapı döşemelerinde ise mavi dekoratif dikişler bulunuyor. Kapı içindeki animasyonlu, uygulama kontrollü ortam aydınlatması, dolaylı aydınlatmalı panoramik sürgülü tavan ve dekoratif mavi dikişli "Impulse" logolu deri / Alcantara döşemeli katlanabilir koltuklar iç tasarımı tamamlıyor. 

Son Güncelleme : 24 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo