Dizel motorlar Avrupa pazarının hakimiyetini kaybetti

Ototeknikveri     25 Mayıs 2017 05:50

Avrupa'da yeni otomobil kayıtları Nisan ayında keskin bir düşüş yaşadı, bundan özellikle etkilenen ise dizel araçlar oldu.

Dizel motorlar Avrupa pazarının hakimiyetini kaybetti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa'da yeni otomobil kayıtları, dizel satışlarında daha da keskin bir düşüşle birlikte, Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 7.1 geriledi. Pazar analisti JATO Dynamics'in araştırmasına göre, Avrupa'daki yeni dizel araçların kayıtları, geçen Nisan ayında 2016 yılına göre % 15 oranında azaldı. Bu, dizel motorların çevresel etkileri konusunda alıcıların devam eden kaygısı ve Dieselgate skandalının devam eden etkilerinden kaynaklanıyor. Dizel kayıtlarındaki düşüş, bu tip araçların pazar payının Nisan 2016'daki % 50'ye kıyasla pazarın % 46'ya gerilemesi ve dizelin Avrupa pazarındaki hakimiyetini kaybetmesi anlamına geliyor. 2017 yılının Nisan ayında Avrupa'da toplam 1.22 milyon yeni araç kaydedildi. Geçen yıla kıyasla % 7.1 düşüş, Mart 2013'ten bu yana yaşanan en büyük aylık düşüş oldu. Buna karşın, genel kayıtlar Mart ayında yıllık % 10.8 artarak 1.98 milyon adet olmuştu. Kayıtların düşmesi 'geleneksel' otomobil segmentlerinde özellikle keskin oldu: kompakt otomobillerin kayıtları, geçen yılın aynı dönemine göre % 11.9, MPV kayıtları % 21.3 oranında düştü. Buna karşılık, SUV sektörü büyümeye devam etti ve kayıtlar % 7.2 arttı.

 

Volkswagen, 136.975 kayıt ile Avrupa'nın en popüler otomobil markası olmaya devam ediyor, ancak bu bir önceki yılın aynı ayına göre % 13.9 geriledi. Volkswagen Golf, Nisan ayında Avrupa'nın en çok satan otomobili oldu ve Mart ayında Ford Fiesta tarafından yenilmeden önce yedi yıl boyunca elinde tuttuğu birinciliğe yeniden kavuştu. Renault Clio, Volkswagen Polo ve Volkswagen Tiguan'ın önünde en çok satan ikinci otomobil oldu. Fiesta sekizinci sıraya düştü.

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo