Fiat Doblo 2017 EuroNCAP'ta

Ototeknikveri     28 Mayıs 2017 10:56

Fiat'ın ülkemizde üretilen ticari modeli Doblo, son Euro NCAP güvenlik testlerinden üç yıldız aldı.

Fiat Doblo 2017 EuroNCAP'ta
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat Doblo Euro NCAP testlerinde yetişkin yolcu koruması kategorisinde %75, çocuk yolcu korumasında %46, yaya korumasında %57, güvenlik yardımcısı kategorisinde %25 başarı elde ederek üç yıldız alabildi.. Fiat Doblo’da sürücü ve ön yolcu için ön hava yastığı, emniyet kemeri ön gerdiriciler ve yük sınırlayıcı, yan baş ve göğüs hava yastıkları, emniyet kemeri hatırlatıcı bulunurken, arka kısımda Isofix ve yolcu için hava yastığı kesme anahtarı bulunuyor. Modelde diz hava yastığı, hız yardımcısı ve şerit yardımcı sistemi güvenlik özellikleri bulunmaması güvenlik seviyesinde arttırılması gereken önemli özellikler olarak dikkat çekiyor.

Doblo'nun Önden Dengeleme Deforme Edilebilir Bariyer testinde sürücü kompartımanı yeterli, yolcu kompartımanı sınırda kaldı. Önden Tam Genişlik testinde sürücü sınır, arka yolcu kötü seviyesinde değerlendirildi. Yanal çarpma testinde Doblo maksimum puan aldı ve tüm kritik vücut bölgelerini iyi koruduğu görüldü. Arkadan çarpma travması bakımından ön koltuklar sınır, arka koltuklarda koruma seviyesi kötü olarak belirtildi.

10 ve 6 yaşlarında çocuk boyutlarındaki cansız mankenle yapılan testlerde Doblo, yanal çarpma testinde göğüs ve boyun korumasında maksimum puan alırken, önden çarpma testinde 6 yaşta göğüs ve boyun koruması zayıf, 10 yaşta gögüs koruması yeterli, boyun koruması kötü olarak değerlendirildi.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo