Avrupa'nın en gelişmiş elektrikli araç şarj istasyonu Honda Ar-Ge Avrupa'da açıldı

Ototeknikveri     30 Mayıs 2017 05:53

Avrupa'nın halka açık en gelişmiş şarj istasyonu, Honda tarafından Almanya'nın Offenbach kentindeki Ar-Ge tesisinde açıldı.

Avrupa'nın en gelişmiş elektrikli araç şarj istasyonu Honda Ar-Ge Avrupa'da açıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İstasyon modern 940V teknolojisini kullanıyor ve aynı anda farklı tiplerden dört aracın şarj edilebilmesini sağlıyor. Halka açık şarj istasyonu, fotovoltaik tenteli park bölmeleri de dahil olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları ile güçlendirilmiş. 940V kapasite, dört eşzamanlı bağlantı boyunca maksimum 150kW enerji sağlayabiliyor. Şarj istasyonu, Honda Ar-Ge Avrupa tarafından işletilecek ve gelecek nesil elektrikli araç teknolojilerine de uyumlu olacak. İstasyon, elektrikli araba, kamyonet, bisiklet veya scooter gibi taşıtların mevcut modelleriyle kullanılabilirken, maksimum yüksek voltaj kapasitesi, gelecekte çıkacak araçların da ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Honda Ar-Ge Avrupa'nın şarj istasyonuna yaptığı yatırım, enerji kaynaklarının daha akılcı ve etkili biçimde kullanılmasını amaçlayan Offenbach şehrindeki 'Akıllı Şirket' araştırma projesinin bir parçası. 940V kapasite, kısa süre önce duyurulan 'Electric Vision' stratejisine uygun olarak, Honda'nın elektromobilite araştırmaları için yeni olanaklar tanıyacak.

Araştırma projesinin sonraki bir aşamasında, Honda Ar-Ge Avrupa, Offenbach bölgesinde entegre hidrojen üretimi de olan yeni bir hidrojen dolum istasyonu kurmayı planlıyor. 940V şarj istasyonu gibi, dolum istasyonu da yalnızca yenilenebilir enerji kaynaklarından gelen güçle beslenecek. Aynı zamanda, "yerel şebekeye geri gönderilebilir" akıllı enerji depolama ve aktarım kapasitesine sahip olacak.

 

Honda Ar-Ge Avrupa (Almanya) GmbH Genel Müdür Yardımcısı Yasunori Oku, "Avrupa'yı ve özellikle Almanya'yı elektromobilitede büyüme ve gelişme için en önemli bölgelerden biri olarak görüyoruz. Honda Ar-Ge Avrupa, araştırma çabalarını Offenbach tesislerinde yoğunlaştırıyor ve halka açık şarj altyapısının hızla genişlemesine katkıda bulunuyor. " dedi.

Offenbach Çevre, Enerji ve İklim Koruma Bürosu Direktörü Heike Hollerbach ise "Honda'nın bu önemli projesini Offenbach am Main'de uygulamak için gösterdiği bağlılık ve çabadan memnuniyet duyuyoruz. Elektromobilite, bizim için hava kirliliği kontrolü, iklim koruma, park düzenlemeleri ve belediye planlaması için tüm önlemlerin merkezi." diye konuştu.

 

940V şarj istasyonu, 29 Mayıs 2017'de Hessen Ekonomi, Enerji, Ulaşım ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Ulaşım Departmanı Başkanı Bernard Massberg ve Offenbach Belediye Başkanı Horst Schneider'in katılımlarıyla düzenlenen bir törenle açıldı.

 

Bu girişim, Honda'nın Avrupa'daki elektrikli ulaşımın geleceğine olan bağlılığını ortaya koyuyor ve firma 2025 yılında Avrupa'da satılan otomobillerinin üçte ikisinde elektrikli teknolojiler bulunmasını amaçlıyor. Hibrit, plug-in hibrit, pilli elektrikli ve yakıt hücreli araçların geliştirilmesi, Avrupa'yı Honda'nın küresel elektrikli araç stratejisinin ön planına alıyor.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo