İlk Çin yapımı Volvo S90 sedan, yeni demiryolu ile Avrupa'ya ulaşıyor

Ototeknikveri     31 Mayıs 2017 01:44

Volvo, Çin'de üretilen otomobilleri, Çin'in yeni 'One Belt, One Road' ticaret girişimi aracılığıyla trenle Avrupa'ya ihraç eden dünyadaki ilk otomobil üreticisi oldu.

İlk Çin yapımı Volvo S90 sedan, yeni demiryolu ile Avrupa'ya ulaşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin'deki Daqing tesisinde üretilen ilk S90 premium sedan otomobiller, bu hafta Belçika'nın Zeebrugge kentinde bir dağıtım merkezine ulaşacak. Arabalar, yakın zaman önce açılan devrim niteliğindeki Çin - Avrupa demiryolu bağlantısı vasıtasıyla Belçika'ya taşınmış durumda. Demiryolu, araçların Avrupa'ya nakliyesi için gereken süreyi deniz yolu ile kıyaslandığında üçte iki azaltıyor; bu da müşterilerin sipariş verdikten sonra araçlarını daha hızlı almasını sağlıyor. Tren yolu, Volvo'nun küresel üretim ve lojistik stratejisini, Çin ile Avrupa arasındaki milyarlarca avro değerindeki ticaret akışına ve eski İpek Yolu ticaret yolunu canlandırarak yeni çağa adapte etmeyi amaçlayan "One Belt, One Road" girişimi ile ilişkilendiriyor.  Demiryolu bağlantısı, Çin'in ileri teknolojili tüketim ürünleri için küresel bir üretim ve ihracat merkezi haline geldiğini de gösteriyor. Volvo, 2015 yılında ABD'ye S60 Inscription ile Çin yapımı bir premium otomobil ihraç eden ilk Batılı otomobil üreticisi oldu. Geçen yılın Kasım ayında, Volvo, Daqing'de global ihracat için S90 premium sedan otomobilin üst donanım seviyelerini oluşturmaya başladı ve yakında tüm S90 araçlarını bu fabrikada inşa edecek.

Müşteriler için daha kısa bekleme sürelerinin ötesinde demiryolu, lojistik operasyonların çevresel etkileri açısından da daha akıllı bir seçim. Aynı mesafede, demiryolu deniz taşımacılığı ile kıyaslandığında ton / km başına CO2 emisyonlarını üçte bir oranında azaltıyor. Demiryolunun mesafeyi kısaltması tasarrufu daha da artırıyor. 

 

Daqing ve Zeebrugge arasında gidip gelen Volvo'ya özel trenlerin her biri, özel olarak tasarlanmış konteynerlerde yaklaşık 225 Volvo araba taşıyor. Bir konteynerin içinde boş alan kullanımını en üst düzeye çıkarmak için farklı açılarda üç otomobil tutuluyor. Özel fikstürler, arabaların nakliye esnasında sabitlenmesini ve hareket etmemesini sağlıyor.

 

Şu an için, trenler haftada bir kez Daqing'den ayrılıyor, satış hacmi arttıkça sefer sıklığının da artması planlanıyor. 

 

İlk S90 sedan otomobiller, Çin Başbakanı Li Keqiang'ın Belçika'yı ziyaret ettiği 31 Mayıs günü Zeebrugge'ye ulaşacak. Li Keqiang, ülkedeki ziyaretiyle bağlantılı olarak Volvo başkanı Li Shufu ve CEO Håkan Samuelsson ile de görüşecek.

Son Güncelleme : 31 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo