2018 Mercedes-Benz G-Serisi Avusturya'da soğuk hava testlerinde

Ototeknikveri     31 Mayıs 2017 02:57

Daha geniş gövde, yeni G-Serisi'nin daha geniş bir kabini olacağını işaret ediyor. E-Serisi'nin altı silindirli dizel motoru da modele eklenebilir.

2018 Mercedes-Benz G-Serisi Avusturya'da soğuk hava testlerinde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenen Mercedes G-Serisi, Avusturya'da soğuk hava testlerine tabi tutulurken görüntülendi. Yeni SUV, genişletilmiş tekerlek kemerleri ve daha geniş tekerlek izinin yanı sıra ön kısmındaki küçük kozmetik değişikliklerle dikkat çekiyor. Son geliştirme otomobilinin motoru bilinmese de, önceki fotoğraflar seride bir V8 motor bulunacağını doğruluyordu.  G-Serisi, diğer adıyla G-Wagen'in tüm önceki nesilleri gibi gelecek nesil de canlı bir arka aksa sahip bir şasi çerçevesine monte edilen aynı temel retro kaportaya sahip olacak. Göze çarpan genişlik, 2018 G-Serisi'nin daha fazla kabin alanı sunacağını gösteriyor. İç kabin sadece genişlemeyecek, aynı zamanda güncellenecek. Yeni kapı panelleri ve Mercedes'in en yeni versiyon bilgi-eğlence sistemi kabindeki yenilikler arasında olacak.

G-Serisi'nin şu an turboşarjlı altı silindirli dizel, turbo şarjlı sekiz silindirli benzinli, 6.0 litre V12 ve 4.0 litre V8 motorlardan oluşan motor serisinde de değişiklikler bekleniyor. V8 ve V12 motorların değişmeden kalması bekleniyor, ayrıca daha eski 5.5 litrelik bir diğer V8'in AMG G 63 ile birlikte sunulacağı düşünülüyor. Mevcut G 350 d'nin altı silindirli dizel motoru, E-Serisi ile paylaşılacak daha verimli bir motor ile değiştirilebilir.

 

E-Serisi, G-Serisinin mevcut dizel motorundan 12 hp daha fazla güç çıkışına sahip olan, 254 hp gücündeki bir turboşarjlı 3.0 litre altı silindirli dizel motor ile geliyor. Motor aynı zamanda en yeni Euro 6 emisyon standartlarına da uygun, bu nedenle kaynaklar G-Serisi'nin bu motoru da bünyesine katacağını düşünüyor.

2018 modeli için bunlardan başka büyük bir değişiklik öngörülmüyor, G-Serisi'nin çekiciliği büyük ölçüde 1979 tarihli orijinalinin tasarımına sadık kalmasından kaynaklanıyor. Güncellenmiş G-Serisi, 2018'de satışa sunulmadan önce, muhtemelen Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Son Güncelleme : 31 Mayıs 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo